Bartın'daki FETÖ/PDY Davası

Örgütün ildeki kadın yapılanmasından sorumlu olduğu öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "kadınlardan sorumlu il imamı" olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, FETÖ'nün "kadınlardan sorumlu il imamı" olduğu iddia edilen ve "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık Rukiye Çoban, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Çoban, yakınlarının da hazır bulunduğu duruşmada, mahkeme başkanının, "Zonguldak Ağır Ceza Mahkemesi’nden beklenen dosyan gelmedi. Tutukluluğuna ilişkin diyecek bir şeyin var mı?" sorusuna karşı beraat ve tahliyesini talep etti.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 26 Aralık'a erteledi.

- İddianame

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, örgütün ildeki kadın yapılanmasından sorumlu olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık hakkında, "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile