Bartin'in Ilk Kadin Valisi Arslan Göreve Basladi

Bartin'in Ilk Kadin Valisi Arslan Göreve Basladi

Valiler Kararnamesi ile Bartin Valiligine atanan Vali Nurtaç Arslan kentteki görevine basladi. 1991 yilinda Il olan Bartin’in ilk kadin Valisi olarak göreve baslayan Arslan tören mangasi ile karsilandi.

12 Mayis 2022 tarih ve 2022/209 sayili Cumhurbaskanligi Atama Kararlari ile Bartin Valiligine atanan Nurtaç Arslan kentteki görevine basladi.

Vali Arslan, Garnizon Komutani Garnizon Komutani Dz. Kd. Alb. Erkan Sahin, Belediye Baskani Cemal Akin, Vali Yardimcilari, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve valilik çalisanlari tarafindan Valilik binasi bahçesinde karsilandi.

Vali Arslan tören mangasini selamlamasinin ardindan makaminda basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Mutlu ve onurlu oldugunu ifade ederek konusmasina baslayan Vali Arslan, “12 Mayis 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayimlanan 2022/209 sayili Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile atandigim Bartin Valiligi görevime bugün itibari ile basliyorum. Fatih Sultan Mehmet’in Çesm-i Cihan’ini da içinde barindiran, köklü bir tarihi geçmise sahip, turizm ve üniversite sehri olan bu güzel ilimizde Valilik görevini üstlenmis olmanin mutlulugunu ve onurunu yasiyorum. Beni bu göreve layik gören Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a ve Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu’ya sükranlarimi ve saygilarimi sunuyorum” dedi.

Kendisinden önce görev yapan Valilere hizmetleri için tesekkür eden Vali Arslan konusmasinin devaminda, “Bayragi devraldigim bugünden itibaren bundan önce Bartin’imiza yapilan hizmetleri sizlerle beraber daha ileriye tasimanin; egitim, saglik, kültür ve turizm basta olmak üzere her alanda hizmet kalitesini artirmanin gayreti içerisinde olacagim. Daha önce üstlenmis oldugum görevlerimde oldugu gibi insani ve ahlaki degerler, hukuka baglilik ve seffaflik yönetim anlayisimin odaginda yer alacak; kapimiz ve gönlümüz herkese açik olacaktir. Sehit ailelerimiz ve gazilerimiz, yaslilarimiz, yardima muhtaç vatandaslarimiz, korunmaya muhtaç çocuklarimiz ve engelli hemsehrilerimiz hiçbir zaman kendisini yalniz hissetmeyecek, Devletimizin sefkatli eli daima üzerlerinde olacaktir. Önceligimiz siz degerli Bartinlilarin güven ve huzurunun temin edilmesi ve yasam kalitesinin artirilmasidir. Bartin’da güzel isler yapmayi arzu ediyorum. Bu anlamda, Bartin’imiza deger katacak her türlü öneriyi degerlendirmeye layik gördügümü bilmenizi isterim. Hizmet yarisinda kamu kurum ve kuruluslarimiz, milletvekillerimiz, siyasetçilerimiz, özel sektörümüz, sivil toplum kuruluslarimiz, halkimiz ve basinimiz ile sürekli isbirligi ve iletisim içerisinde olacagim. Sorumlulugumun farkindayim. Sizlerin destegi, bizlerin de çabalariyla güzel islere imza atacagimiza inaniyor, hepinizi saygi ve muhabbetle selamliyorum. Allah mahcup etmesin” ifadelerinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile