Bartin Üniversitesi, Bakü'de Gerçeklestirilen 'Karabag' Temali Kongreye Katildi

Bartin Üniversitesi, Bakü'de Gerçeklestirilen 'Karabag' Temali Kongreye Katildi

Bartin Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve beraberindekiler Azerbaycan’in baskenti Bakü’de “Karabag” temasiyla gerçeklestirilen VII. Uluslararasi Sosyal Bilimler Kongresine (INCSOS) katildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile Azerbaycan Milli Meclisi himayesinde gerçeklestirilen ve Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi, ADA Üniversitesi ile Uluslararasi Balkan Üniversitesinin organize ettigi kongrede “Karabag” ana tema olarak seçildi. Azerbaycan’in baskenti Bakü’deki kongreye Bartin Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sedat Yazici, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fatma Ünal, Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Burçin Gökkurt Özdemir, Edebiyat Fakültesinden Doç. Dr. Mahmud Kaddum, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinden Doç. Dr. Ayhan Karakas ve Dr. Ögr. Üyesi Mehmet Said Köse, Egitim Fakültesinden Ögr. Gör. Nihal Özdemir ve Erasmus Kurum Koordinatörü Ögr. Gör. Ahmet Yirmibes katildi.

TBMM Baskani Prof. Dr. Mustafa Sentop, Azerbaycan Milli Meclisi Baskani Prof. Dr. Sahibe Gafarova, Azerbaycan Egitim Bakani Emin Emrullayev’in açilis konusmalarini yaptigi kongrede ayrica üniversite rektörleri, ögretim üyeleri, konuklar ve ögrenciler de yer aldi.

Gerçeklestirilen etkinlikle ilgili degerlendirmelerde bulunan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, akademik alanda ele alanin konularin stratejik önemine deginerek bölgedeki istikrarin artirilmasi yönündeki çabalara dikkat çekti.

Kongrenin yüksekögretim kurumlari ve ülkeler arasindaki is birligini artirma yönünde degerli bir adim olduguna da isaret eden Rektör Uzun, “Ortak tarihimizden aldigimiz ilhamla her geçen gün saglamlastirdigimiz kardesligimizi bilimsel alanda da ileriye tasiyacak önemli bir organizasyonu geride biraktik. Türkiye ile Azerbaycan arasindaki egitim is birligini artiracak bu kongre, ayni zamanda ‘Karabag’daki hakliligimizi bilimsel olarak ortaya koymasi açisindan da oldukça degerliydi. Bu düsüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi Baskanimiz Prof. Dr. Mustafa Sentop ile Azerbaycan Milli Meclisi Baskani Prof. Dr. Sahibe Gafarova’ya himayelerinde gerçeklestirilen bu kongre için sükranlarimi sunuyorum. Ayrica YÖK Baskanimiz Prof. Dr. Erol Özvar ile Baskan Vekillerimiz Prof. Dr. Rahmi Er ve Prof. Dr. M. I. Safa Kapicioglu hocalarimiza da yakin ilgileri dolayisiyla tesekkürlerimi sunuyorum. Inaniyorum ki tarihe düsülecek önemli notlarin alindigi bu kongrenin çiktilari gelecek nesillere etkin bir sekilde aktarilacaktir” ifadelerini kullandi.

Dünyanin 20 ülkesinden çok sayida akademisyenin bildiri sundugu kongre 3 gün sürdü. Kongrenin kapanis toplantisi ise Karabag’in sembol sehri Susa’da yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile