Bartin Üniversitesi Dünyanin En Yesil Kampüsleri Arasinda Yer Aldi

Bartin Üniversitesi, yüksekögretim kurumlarinin yesil ve sürdürülebilirlik açisindan degerlendirildigi Green Metric (Yesil Ölçüm) siralamasinda Türkiye'de 10, dünyada 189'uncu sirada yer aldi.



Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, "Yesil Üniversiteler 2021" siralamasinda dünya genelinde 956 yüksekögretim kurumu arasinda Türkiye'den 71 üniversite yer aldi.

Bartin Üniversitesi, siralamada Türkiye'de 10, dünyada 189'uncu oldu.

Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, her anlamda nitelikli üniversite hayati sunmanin gayreti içerisinde olduklarini belirterek, çevre bilincini gelistirmeye yönelik uygulama ve çalismalarin artarak devam edecegini bildirdi.

"Sürdürülebilir Yesil Kampüs" çalismalari kapsaminda sürdürdükleri çalismalarin sonuçlarini görmekten büyük mutluluk duyduklarini ifade eden Uzun, "Bu basariyi tüm bilesenlerimizle gösterdigimiz gayretlerin sonucu olarak görüyorum. Alt ve üst yapi yatirimlarimiz, verimlilik artisina yönelik çabalar, sifir atik konusunda gösterilen hassasiyet ve çevre egitimleri basta olmak üzere birçok alanda koydugumuz hedefleri adim adim gerçeklestiriyoruz. Her geçen gün daha iyiye ulasma azmi ve gayretiyle bu basarilarimizin artarak devam edecegine yürekten inaniyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Uzun, çalismalari kapsaminda birçok yeniligi hayata geçirdiklerini belirterek, su bilgileri paylasti:

"Sürdürülebilir peyzaj uygulamalarimiz kapsaminda yagmur sularinin biriktigi dogal gölet olusturduk. Bu göletimiz, kampüsümüze kattigi güzelligin yani sira çim alanlarimizin ve agaçlarimizin sulanmasinda da kullaniliyor. Böylece bir yandan tasarruf saglarken, diger yandan da ekolojik dengeyi korumus oluyoruz. Öte yandan, 'Milli Agaçlandirma Günü' ve 'Gelecege Nefes' seferberligi kapsaminda her yil onlarca fidan ve agaci toprakla bulusturuyoruz. Sürdürülebilir kalkinma ilkeleri çerçevesinde kaynaklarimizi korumak, atiklarimizi kontrol altina almak, gelecek nesillere temiz ve gelismis dünya birakmak için büyük gayret gösteriyoruz."

Uzun, üniversitelerinin 2019'da Türkiye'deki 43 üniversite arasinda 16, dünyadaki 780 üniversite arasinda 348, 2020'de ise Türkiye'deki 56 üniversite arasinda 11, dünyadaki 912 üniversite arasinda 269'uncu oldugunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile