Bartin Üniversitesi Kabul Edilen 133 Projesiyle Türkiye 3'Üncüsü Oldu

Bartin Üniversitesi Kabul Edilen 133 Projesiyle Türkiye 3'Üncüsü Oldu

Türkiye’nin en fazla ögrenci projesi üreten yüksekögretim kurumlarindan biri olan Bartin Üniversitesi, TÜBITAK 2209-A çerçevesinde kabul edilen 133 projesiyle Türkiye 3’üncüsü oldu.

TÜBITAK Bilim Insani Destek Programlari Baskanligi (BIDEB) tarafindan yürütülen “2209-A Üniversite Ögrencileri Arastirma Projeleri Destekleme Programi” 2021/2 dönemi dogrultusunda yapilan basvurularin destek sonuçlari açiklandi. “Sürdürülebilir Gelisim” ve “Proje Tabanli Ögrenme” hedefleriyle önemli çalismalarin yapildigi Bartin Üniversitesi, yeni dönemde de en fazla ögrenci projesi üreten yüksekögretim kurumlari arasina girdi. 133 projesi desteklenmeye deger görülen Bartin Üniversitesi, yüksekögretim kurumlari arasinda ilk 3’te yer almayi basardi.

Bartin Üniversitesi 5 dönemdir hep ilk 5’te

Proje kültürünün yayginlik kazanmasi için belli araliklarla ‘Proje Hazirlama ve Yönetme’ egitimlerinin verildigi Bartin Üniversitesinde, ögrenciler de basarilariyla öne çikti. Bu dogrultuda “TÜBITAK 2209-A Üniversite Ögrencileri Arastirma Projeleri Destekleme Programi” çerçevesinde 2019/2 dönemi 32 projesiyle üniversiteler arasinda besinci olan Bartin Üniversitesi, salgin sürecine ragmen 2020/1 döneminde desteklenen 27 projesiyle Türkiye’de ikinci olmustu. Bartin Üniversitesi, 2020/2 döneminde 58 projeyle kararliligini devam ettirerek Türkiye’de dördüncü olurken, 2021/1 birinci dönem kabul edilen 52 projesiyle üçüncülüge yükseldi.

Sürdürülebilir gelisim stratejisiyle sadece bilgiyi aktaran degil, ayni zamanda da üreten bir üniversite olmanin hedeflendigi Bartin Üniversitesi, 2021/2 dönemine ait degerlendirmede ise 133 projesi kabul edildi. Basvuru ve proje sayisini artirmayi basaran Bartin Üniversitesi bu sonuçlarla yeniden Türkiye 3’üncüsü oldu.

“Proje kültürünü tabana yayarak sürdürülebilir bir gelisim hedefliyoruz”

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, elde edilen basarilardan duydugu mutlulugu dile getirerek “Üniversitemizde arastirma ve proje kültürünün gelistirilmesine dönük önemli çalismalar yapiyoruz. Sürdürülebilir gelisim hedefiyle durmadan çalisiyor ve ögrenci merkezli bir egitim-ögretim anlayisiyla gelecege yürüyoruz. ‘Tribünde degil odaginda ol’ sloganiyla ögrencilerimizin fikirlerini destekliyor, arastirma çiktilarini ulusal ve uluslararasi akademik ortamlarda degerlendirmeleri yönünde kendilerini tesvik ediyoruz. Gurur duyulacak bir gelisim gösterdigimiz bu süreçte elde edilen basarilara her geçen gün yenilerini eklemeyi basariyoruz” dedi.



“Ögrencilerimiz gelecegimiz ve biz hep onlarin yanindayiz”

Rektör Uzun, ögrenci dostu bir üniversite olduklarini da vurgulayarak “Gençlerimiz gelecegimizi insa ve ihya edecek olan bireylerdir. Buna inaniyor ve birçok alanda hayata geçirdigimiz uygulamalarla ögrencilerimizin gelisimini destekliyoruz. Elektrikli otomobil, insansiz hava araci, insansiz su alti araci üreten, roket tasarlayan, biyoteknoloji projeleri üreten, yaptiklari TÜBITAK 2209 projeleriyle Üniversitemizi Türkiye üçüncülügüne yükselten ögrencilerimizle gurur duyuyoruz. Inaniyorum ki yaptiklari çalismalarla bizleri her zaman gururlandiran ögrencilerimiz gelecegimize deger katmaya devam edeceklerdir. Bu düsüncelerle gayretleri dolayisiyla ögrencilerimizi kutluyorum. Onlara ‘Ögrenmeyi Ögrenme’ yolculugunda yol arkadasligi yapan, nitelikli bireyler olarak yetismeleri için fedakârca çaba gösteren akademik ve idari insan kaynagimiza tesekkür ediyorum. Ögrencilerimizin gelecege dönük projeler üretmeleri noktasinda destekleyerek kendilerini kanitlama imkâni sunan TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal ile sürece katkilari ve yakin ilgileri dolayisiyla TÜBITAK Bilim Insani Destek Programi Baskani (BIDEB) Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavas’a tesekkürlerimi sunuyorum. Ayrica bizleri yakindan takip ederek daha iyiye ulasma noktasinda yüreklendiren YÖK Baskanimiz Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerimize de sükranlarimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile