Bartin Üniversitesi'nde Lisansüstü Program Sayisi 56'Ya Yükseldi

Bartin Üniversitesi'nde Lisansüstü Program Sayisi 56'Ya Yükseldi

Bartin Üniversitesi Lisansüstü Egitim Enstitüsü bünyesinde bir doktora ve 2 yüksek lisans programinin daha açilmasiyla lisansüstü program sayisi 56’ya yükseldi.

Bartin Üniversitesi Lisansüstü Egitim Enstitüsü bünyesinde “Matematik Doktora Programi” ile “Cerrahi Hastaliklar Hemsireligi Tezli Yüksek Lisans Programi” ve “Türkçe Egitimi Tezli Yüksek Lisans Programi”nin açilmasina yönelik teklif Yüksekögretim Kurulu (YÖK) tarafindan uygun görüldü.

Böylece Lisansüstü Egitim Enstitüsü’ndeki toplam program sayisi 56’ya yükselirken, yüksek lisans programlarinin sayisi 46’ya, doktora programlarinin sayisi ise 10’a çikmis oldu.

Önümüzdeki akademik yilda ilk ögrencilerini alacak programlarin hayirli olmasini dileyen Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bölgemiz basta olmak üzere ülkemizin dinamiklerine odaklanarak çalismalarimizi gerçeklestiriyoruz. Bu çabalarimiz neticesinde büyük bir aile olarak gördügümüz Üniversitemiz, her geçen gün büyüyor ve kararli adimlarla gelecege yürüyor.” dedi.

Rektör Uzun, üniversite bünyesindeki nitelikli bölüm ve programlarla egitim-ögretim yapilanmasini gelistirmeyi hedeflediklerini belirterek “Hep daha iyisini hedefledigimiz ve sürdürülebilir bir gelisim gösterdigimiz Üniversitemizde, yeni bölümlerimizde yetisecek nitelikli insan gücü ile yasadigimiz yerden baslayarak ülkemizin gelisimine deger katmayi hedefliyoruz. Birbirini besleyen önlisans, lisans ve lisansüstü programlar ile olusturulan bütünlüklü bir yapi içerisinde niteligi arttirmaya çaba gösteriyoruz.” ifadelerini kullandi.

Bartin Üniversitesi’nin tüm bilesenleriyle birlikte gösterilen gayretle önemli basarilara imza attigini ve tercih edilen bir üniversite oldugunun da altini çizen Rektör Uzun, “Bartin Üniversitesi olarak ögrencilerimizin gelisimi her zaman önceligimiz olmustur. Onlari mezun ederken donanimli bireyler olmalari için yogun çaba sarf ediyor, ögrencilerimizi daha iyiye ulasma ve bunu sürdürülebilir kilmak için tesvik ediyoruz. Inaniyorum ki yaptiklari çalismalarla bizleri her zaman gururlandiran ögrencilerimiz, ülkemizin hedeflerine giden yolda kararli adimlar atacak ve gelecegimize deger katmaya devam edecektir. Bu düsüncelerle ’Yeni YÖK’ vizyonuyla hayata geçirilen yeni ve yenilikçi pek çok uygulama ile birlikte her zaman destegini yanimizda hissettigimiz basta YÖK Baskanimiz Prof. Dr. Yekta Saraç olmak üzere tüm YÖK üyelerimize sükranlarimi sunuyorum." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile