Bartin Üniversitesinde Kentsel Tasarim Egitimleri Verilecek

Bartin Üniversitesinde hazirlanan "Iklimle Uyumlu Kentsel Tasarim Egitimi" projesi kapsaminda TÜBITAK destekli egitimler düzenlenecek.???????



Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, Mühendislik, Mimarlik ve Tasarim Fakültesi Peyzaj Mimarligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Canan Cengiz'in yürütücüsü oldugu proje, "TÜBITAK 2237-A Bilimsel Egitim Etkinliklerini Destekleme Programi" kapsaminda desteklenecek.

Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, farkli disiplinleri birbirine baglayacak egitimlerin önemli oldugunu kaydetti.

Iklim degisikligiyle mücadelede önemli yerde bulunan kentsel tasarim alaninda verilecek egitimlerin, alaninda yetkin kisilerin yetismesine katki saglayacagini vurgulayan Uzun, "Farkli disiplinleri bir araya getiren proje kapsaminda, insan sagligi ve yasam alanlari noktasinda dogru tasarim ve planlamayla yapilabilecekler aktarilacaktir." ifadesini kullandi.

Kentsel tasarimin, sehirlerde yasanan sorunlarin çözümlenmesinde ya da yeni yasam alanlarinin tasarlanmasinda, disiplinler arasi etkilesimi saglayan ve bu süreci yöneten uzmanlik alani oldugunu vurgulayan Cengiz de sunlari kaydetti:

"Küresel iklim degisikligi ve etkileri sonucu iklimle uyumlu, saglikli, doga temelli, konforlu, dirençli, sürdürülebilir kentsel mekanlarin tasarlanmasi, gün geçtikçe artan öneme sahip. Bu çerçevede etkinligin amaci, kentsel tasarim çalismalarinda iklimle uyumlu çözümlemelere yönelik disiplinler arasi yaklasimla peyzaj mimarligi, sehir ve bölge planlama, mimarlik, saglik bilimleri ve bilgisayar mühendisligi alanlarinda uzman egitmenlerin katilimiyla lisansüstü ögrencilere bilgilendirme yapmak, farkindalik olusturmak ve sunulmasi planlanan derslere dayali uygulamali egitim vermektir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile