Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Olağan Genel Kurulu'na katılan Vali İsa Küçük, yatırımcı ve müteşebbislerden itici güç olmalarını istedi. Atçalı Kel Mehmet Efendi'nin, "Vali-i vilayet, hademe-i millet" sözünü hatırlatan Vali İsa Küçük, "Yıllar önce söylenmiş bu söz günümüzde de anlamlıdır, yani vilayetin valisi milletin hademesidir. Bunu değişik şekillerde söyleyenler de var, gerçekten bütün kamu görevlileri, hizmet yaptığı yerdeki insanların, ülkenin, toplumun hizmetindedir. Sizlerden güç alarak çalışacağız. Hep beraber daha güzel bir Bartın, daha büyük Türkiye için çalışacağız." dedi.
"BARTIN'DA DEMİR ÇELİĞİN GELİŞMESİ LİMANLADIR"
Kalkınma ve gelişme il bazında değerlendirildiğinde, o ilin rekabet edebilir üstünlüklerinin ön plana çıktığını ifade eden Vali Küçük, "Demir çeliğin, limanı olan Bartın'da gelişmeye başlamasının en önemli sebebi, deniz ulaşımındaki nakliyenin Karabük'e göre Bartın'ın daha ucuz olmasından dolayıdır. Bartın gelişip, büyüyüp, kalkınmalıdır. Buradaki istihdam alanlarını artırmalıyız. Bartın'da göçü durdurabilecek daha etkin sanayileşmenin gelişmesi için de alt yapı oluşturuluyor. 2. tevsi alanı OSB Bartın'ın kalkınmasına önemli katkı sağlayacaktır." diye konuştu.
OSB KÖPRÜSÜ 5-6 AY İÇİNDE ULAŞIMA AÇILIR
OSB köprüsünün, ilk defa TSO'da gündeme gelince çalışma grubu oluşturulduğunu, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in TSO'yu ziyaretinde yeni bir köprünün yapılmasının gündeme geldiğini hatırlatan Vali Küçük, "Bartın TSO, ödeneğin eksik kalan tarafını tamamlama sözü vermişti, bunu da bekliyoruz. Yeni bölge, yeni bir ulaşım yolu, anayoldan yeni bir köprü olarak planlandı. İl Özel İdaresi işi hemen başlattı, inanıyoruz ki 5-6 ay içinde köprü yapılmış, ulaşıma da açılmış olacaktır." diye ifade etti.
"HAVA KİRLİLİĞİ ÖNEMLİ BİR SORUN"
Ayrıca, hava kirliliğinin Bartın için önemli bir sorun olduğuna dikkat çeken Vali Küçük, "Bu konuda da güçlerimizi birleştirelim. Nasıl OSB'nin genişletilmesi, köprünün yapılması, üniversitenin kurulması gibi konularda Bartın birlikte hareket edebildi ve baskı grubu oluşturup nasıl sonuç alındıysa, doğalgazın şehirde kullanılması için de bir an önce gerekli mekanizmaları hareket ettirecek bir sistemi oluşturmalıyız. Hemen yanımızda doğalgazı OSB'de kullanıyoruz, şehirde niye kullanmayalım, bu kirli havayı solumaya hiç birimiz mecbur değiliz. Daha çok baskı grubu ile bu süreci işler hale getirmeli, temiz havayı Bartınımızla birleştirerek yaz, kış daha şirin, daha güzel Bartınımızda yaşama hakkı geliştirelim." dedi.
"YURT, PANSİYON YAPIMI İÇİN BARTINLILAR ELİNİ ÇABUK TUTMALI"
Diğer yandan, Bartın Üniversitesi'nin bir yıl içinde yapılamayacak denilen şeyleri yaptığını, engellerin aşıldığını dile getiren Vali Küçük, 2 yıl önce göreve başlayan Bartın Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Bartın'da önümüzdeki dönemde gelişmelerin üniversiteye bağlı olarak gerçekleşeceğini anlatan Vali Küçük; Bartın'ın özellikle yurt, pansiyon, hastane ve otel konularında yatırım teşviklerine sahip olduğunu hatırlattı. Küçük, ellerinde bulunan sınırlı sayıdaki arsaların sonradan pişman olmamak için Bartınlılar tarafından değerlendirilmesi önerisinde bulundu.
"BARTIN İYİ NOKTAYA GELDİ, HAYALLERİMİZ 2023 HEDEFİ İLE GERÇEKLEŞECEK"
Programda BAKİAD'ın üyesi olduğu TUSKON'un 8 yıllık faaliyet tanıtım filmi hakkında düşüncelerini dile getiren Vali Küçük, şöyle devam etti:
"TUSKON'un filminden de anlaşılacağı üzere ülkemiz nereden nereye geldi. 8 yıl önce Bartın neredeydi nereye geldi. Belki bu başka bir toplantının konusu ama şunu hemen söylemeliyim, Bartın iyi bir noktaya gelmiştir, daha iyi bir noktaya gelecektir. Bunun çalışmalarını, hayallerimizi, hedeflerimizi Bartın 2023 hedefi ile ortaya konulmuştur. Bir hedef belirlenmesi, o hedefe gidilmesi, çok önemlidir. Ama hep beraber başarıp, bu hedefe ulaşalım."
BAKİAD'ın Genel Kurulunun hayırlı olmasını dileyen Vali Küçük, BAKİAD bünyesinde geçmiş dönemde görev yapanlara teşekkür edip, yeni seçilenlere de başarılar diledi.