Bartin Ve Düzce'de Denize Girislere Izin Verilmiyor

Bartin'in Inkumu tatil beldesi ile Düzce'nin Akçakoca ilçesinde olumsuz hava sartlari nedeniyle vatandaslarin denize girmesine müsaade edilmiyor.



Inkumu beldesinde, siddetli rüzgar ve dalga nedeniyle Valilik karari dogrultusunda sahildeki direge kirmizi flama asilarak, denize girilmesi yasaklandi.

Sahilde ATV ile devriye görevi yapan jandarma ve cankurtaran ekiplerinin sözlü uyarilarinin yani sira belediye personelinin anonslariyla vatandaslar, beldede denize girmenin yasak oldugu konusunda uyariliyor.

Öte yandan uyarilara ragmen bazi vatandaslarin dalgali denize girdigi görüldü.

Bartin Belediye Baskani Cemal Akin, yaptigi açiklamada, denizin dalgali oldugu ve tehlike arz eden günlerde sahildeki direklere kirmizi flama asildigini söyledi.

Akin, "çeken akinti" nedeniyle denize girmenin yasak oldugunu ifade ederek, "Vatandaslarimizin can güvenligi için alinan karar noktasinda gerek jandarma personeli gerek belediye zabita ve cankurtaran ekiplerimiz tarafindan uyarilarda bulunuyoruz." dedi.

Belediye olarak itfaiye müdürlügü bünyesinde 1 bot, 1 jet ski ve 13 cankurtaran personelle 6 cankurtaran kulesinde tedbir aldiklarini dile getiren Akin, "Yine 3 kilometrelik sahil seridi boyunca 20 noktaya 50 metre ileriye gidebilecek sekilde iplerin bagli oldugu can simidi yerlestirdik. Bu uygulamamiz sayesinde bogulma vakalari büyük oranda önlenmis oldu." diye konustu.

- Düzce'de denize giremeyen vatandaslar sahilde vakit geçiriyor

"Bati Karadeniz'in incisi" olarak bilinen Düzce'nin Akçakoca ilçesinde de iki gündür devam eden olumsuz hava kosullari nedeniyle denize giremeyen vatandaslar sahilde vakit geçiriyor.

38 kilometrelik sahil seridine ve iki mavi bayrakli plaja sahip olan Akçakoca'ya bayram tatili için gelenlerin, siddetli rüzgar ve yogun dalga nedeniyle cankurtaranlar tarafindan denize girislerine izin verilmiyor.

Denize giremeyen vatandaslar, plajda aileleriyle vakit geçirmeyi tercih ediyor.

Yetkililer, vatandaslari 3 metreye kadar çikan dalga boyu ve çeken akinti nedeniyle denize girmenin tehlikeli oldugu konusunda uyariyor.

- Denizin rengi degisti

Öte yandan, dalgalarin deniz dibindeki kumu hareketlendirmesi ve denize baglanan derelerin yagisin ardindan getirdigi çamurlu su nedeniyle Karadeniz'in bir bölümünün renk degistirdigi gözlemlendi.

Meteoroloji yetkililerinden alinan bilgiye göre, bölgede rüzgar ve yagisin 3 gün daha devam etmesi bekleniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile