Barzani Vakfı Heyeti Van Belediye Başkanı Kaya`yı Ziyaret Etti

Barzani Vakfı Heyeti Van Belediye Başkanı Kaya`yı Ziyaret Etti

Van`da yaşanan depremde evlerini kaybeden yurttaşlara 200 konteynır yardım getiren Irak Federal Kürdistan Bölgesi Barzani İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Musa Ehmedi, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya`yı ziyaret etti.

Federal Kürdistan Bölgesi`nden yola çıkan ve depremzedelere yardım taşıyan 113 TIR, Van`a ulaştıktan sonra Van Belediye Başkanı Bekir Kaya`yı makamında ziyaret eden ve yardıma ilişkin bilgi veren Barzani İnsani Yardım Vakfı Başkanı Musa Ehmedi, yaşanan depremden dolayı Vanlı depremzedelerin acılarını paylaştığını söyledi. Vanlı insanlar için tüm imkanlarını sunmaya hazır olduklarını belirtti. 113 TIR ile 200 konteynır getirdiklerini belirten Ehmedi, "Bu yardımların yerine ulaşacağını biliyoruz. Bununiçin talebimiz 200 konteynırın aynı alanda kurulmasıdır" diye konuştu

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ise getirilen yardımların amacını uygun ve istenilen şekilde kurulmasını takip edeceklerini belirtti. Van`da yaşayan 600 bin insanın depremden etkilendiğini söyleyen Kaya, 300 bin insanın bu kışı evlerinde geçiremeyecekleri belirtti. Van`ın depremden sonra sürekli göç verdiğini hatırlatan Kaya, "Yakın illere giden insanlarımızın büyük bir bölümü havaların ısınması ile birlikte kente döner ancak metropollere giden insanların büyükbir bölümü dönmeyecektir" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile