Basak Cengiz'in Ismi Mezun Oldugu Karabük Üniversitesinde Yasatilacak

Istanbul Atasehir'de ugradigi kiliçli saldirida hayatini kaybeden genç mimarin adinin verildigi Mimarlik Fakültesine isim tabelasi törenle asildi Vali Fuat Gürel: 'Insallah onun hayallerini bu fakültede okuyacak kardeslerimiz gerçeklestirecek' Rektör Prof. Dr. Refik Polat: 'Basak Cengiz; egitim hayati boyunca bizim evladimizdi, artik tüm Türkiye'nin evladi olmustur. Adini yasatacagiz' Anne Beyhan Cengiz: 'Sunu anladim; koskoca bir aileye sahip olmusum. Bana bunu yasattiginiz için tesekkür ederim'

Istanbul Atasehir'de ugradigi kiliçli saldirida hayatini kaybeden mimar Basak Cengiz'in adi, mezun oldugu Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mimarlik Fakültesinde yasatilacak.

KBÜ Prof. Dr. Saadettin Ökten Konferans Salonu'nda fakülte binasina isim tabelasinin asilmasi dolayisiyla gerçeklestirilen tören, Basak Cengiz'in bitirme projesinin sergilendigi alanin gezilmesiyle basladi.

Cengiz'in üniversite yillarindaki fotograf ve videolarindan olusan filmin izlenmesi sirasinda Cengiz'in ailesi ve salondakiler, gözyaslarina hakim olamadi.

- "Hayalleri vardi, belki Türkiye'de birçok basarili projeye imza atacakti"

Kur'an-i Kerim tilavetinin ardindan konusan Karabük Valisi Fuat Gürel, kallesçe bir saldiri sonucu hayatini kaybeden Cengiz'in adinin mezun oldugu fakülteye verilerek yasatilacagini söyledi.

Cengiz'in içinde bulunduklari binanin koridorlarinda yürüdügünü dile getiren Gürel, "Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in tensipleri ve Rektörlügümüzün uygun görmesiyle ismini insallah bu fakültede yasatmis olacagiz. Hayalleri vardi, belki Türkiye'de birçok basarili projeye imza atacakti. Insallah onun hayallerini bu fakültede okuyacak kardeslerimiz gerçeklestirecek." diye konustu.

Gürel, Cengiz'i rahmetle andiklarini, ailesinin acisini paylastiklarini sözlerine ekledi.

- "Kaybimiz büyük"

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da mezun ögrencilerini kaybetmenin acisini yüreklerinde hissettiklerini kaydetti.

Cengiz'in adini yasatmanin, kendileri için bir vazife oldugunu belirten Polat, "Senatomuzun karari, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in tensipleriyle Mimarlik Fakültemize Basak Cengiz'in adi verildi. Kaybimiz büyük ancak unutulmamalidir ki Basak Cengiz egitim hayati boyunca bizim evladimizdi, artik tüm Türkiye'nin evladi olmustur. Adini yasatacagiz." ifadelerini kullandi.

Polat, Cengiz'in mezuniyet projesinde yazdigi cümleleri okuyarak konusmasini tamamladi.

Anne Beyhan Cengiz ise kizinin adinin mezun oldugu fakülteye verilmesinden dolayi emegi geçenlere tesekkür ederek, "Sunu anladim; koskoca bir aileye sahip olmusum. Bana bunu yasattiginiz için tesekkür ederim. Bu güzel ilçeye defalarca geldim. Her yerini gezdim. Güzel anilarda boguldum, kalbim sizladi. Kiymetlim, balim Basak, girdigi sinavlari tirnaklariyla kazidi. Çizdigi projeleri, yaptigi maketleri, 5 yil boyunca aldigi egitimi basariyla bitirerek gururla evine döndü. Evde de devam etti, bir sürü kursa gitti." diye konustu.

Kizinin iyi bir is buldugunu ve çalismaya basladigini anlatan Cengiz, sunlari kaydetti:

"Daha ne güzel projelere imza atacakti. Ne yazik ki kalemini kirdilar. Zalim cani, kiydi yavruma. Sunu söyleyebilirim; devlet arkamizda, halk yanimizda oldugu sürece asilmaz daglar asilir, geçilmez yollar geçilir. Yeter ki birlik olalim. Ben davami emin ellere teslim ettim. Herkes titizlikle görevinde, su kadarcik süphem yok. Hain, alacak cezasini bu dünyada. Ahirette ise sairin dedigi gibi 'Zalimler için yasasin cehennem.' Rektörümüze, özellikle bana taziye mektuplari yazan, kizimin basarisinda emegi olan ögretmenlerine, arkadaslarina tesekkür ediyorum. Basak'imi sakin unutmayin."

Tören, "Karabük Üniversitesi Basak Cengiz Mimarlik Fakültesi" yazan tabelanin asilmasinin ardindan sona erdi.

Törene, Safranbolu Kaymakami Mehmet Türköz, Il Jandarma Komutani Albay Garip Gümüs, Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, AK Parti Karabük Il Baskani Ismail Altinöz, daire müdürleri, Basak Cengiz'in kardesleri, yakinlari ve okul arkadaslari ile vatandaslar katildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile