Basaksehir Belediyesi, 19 Agustos Dünya Insani Yardim Günü kapsaminda ilçede faaliyet gösteren Acil Yardim Gönüllüleri Dernegi’nin (ACILDER) faaliyetlerini ele aldi. Basaksehir Belediyesi’nin hazirladigi videoda insani yardimlara dikkat çekildi. ACILDER, yurt içinde 2016 yilindan bu yana ev esyasindan giyecege, gida kolisinden engelli araçlarina kadar ihtiyaç sahiplerine 25 milyon 850 bin liralik yardim ulastirdi. Din, dil, irk gözetmeden yardim faaliyetlerine devam eden dernek, her gün ihtiyaç sahiplerine sifir ve 2. el esya ile gida kolisinin yani sira fitre ve zekat dagitimi gerçeklestiriliyor.
57 ülkeden ihtiyaç sahibi
Yaklasik 70 bin kisiye destek olduklarini anlatan Genel Sekreter Muhammed Emin Tutar, “ACILDER olarak Istanbul içerisinde özellikle Basaksehir bölgesinde 17 bin aileye destek ulastiriyoruz. Yaklasik 70 bin insan yapiyor. Sadece Türk degil, Rus kökenli, Suriyeli, Arap kökenli her türlü milletten, 57 ülkeden insan mevcut. Öncelikle yetim, dul olmak üzere yardima ihtiyaç duyan herkese ulasmaya çalisiyoruz. Bir ailenin öncelikli olarak neye ihtiyaci var ona bakiyoruz. Önce barinma sonra esya ihtiyaçlarini görüyoruz. Ardindan isinma, gida ve mutfak esyalarinin eksiklerini gidiyoruz. Bir ailenin sifirdan tüm ihtiyaçlarini görmeye çalisiyoruz” dedi.
Yetimlerin yeri ayri
Yetim çocuklarla ilgili birçok projeleri oldugunu aktaran Tutar, “Hemen hemen her hafta yetim çocuklari dernegimizde kurmus oldugumuz giyim merkezimizde tepeden tirnaga giydiriyoruz. Onun disinda Gençlik ve Spor Bakanligi ile ortak yürüttügümüz projelerimiz var. Yetimlere sehir disi geziler, piknik, kisa film yarismalari gibi aktiviteler düzenliyoruz. ACILDER sadece Türkiye’de degil. Mescid-i Aksa’da, Afrika’da, Suriye’de ve birçok ülkede faaliyetlerimiz sürüyor. 19 Agustos Dünya Insani Yardim Günü ama biz bunu her gün yapiyoruz” ifadelerini kullandi.
Basaksehir ACILDER 70 Bin Kisiye Ulasti
Basaksehir Belediyesi, insani yardimlara dikkat çekmek için anlamli bir projeye imza atti. Ilçede görev yapan ve Basaksehirli ihtiyaç sahipleri basta olmak üzere 17 bin haneye ulasan ACILDER’in faaliyetleri ele alindi.



















