Başakşehir Belediyesi Kurbana Hazır

Başakşehir Belediyesi Kurban Bayramı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamladı.

26 bin metrekarelik alanda kurulan tesisler 24 saat gözetlenirken, kesilecek kurbanların sağlık kontrolü belediye tarafından yapılacak.
Başakşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı için her yıl olduğu gibi bu yılda bütün hazırlıkları günler öncesinden eksiksiz tamamladı. İstanbul’un en modern satış ve kesim alanlarından olan Başakşehir 1. Etap Yürüyüş yolu yanında ve Bahçeşehir bölgesinde kurulan kurban satış ve kesim yerlerinde vatandaşların temiz ve güvenilir ortamda kurban kesebilmesi için tüm hazırlıklar bitti.

BELEDİYE KURBAN İÇİN SEFERBER OLDU
Kurban Bayramı’nın rahat ve huzurlu geçmesi için Başakşehir Belediyesi kurban alanını belediyenin tüm müdürlükleri gece gündüz demeden çalışarak hizmete uygun hale getirdi. Fen İşleri Müdürlüğü alan içerisinde yol, asfalt, elektrik ve su gibi altyapı çalışmalarını günler öncesinden tamamladı.

Zabıta Müdürlüğü, bayramda olumsuz görüntülerin oluşmaması için, kurban süresince gelen kurbanlıkların yerleştirilmesi, çadırlara hayvan sahiplerinin yerleşmesi, evrakların kontrolü, kurban alanı işlemleri ile ilgili görev yapacak. Ayrıca belediye tarafından izin verilen alanların dışında kesim yapanlara belediye zabıta ekipleri tarafından müdahale edilecek ve cezai işlem uygulanacak.

Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından satış ve kesim yerine getirilen kurbanlık hayvanların sağlık rapor ve pasaportların kontrol ve takibi, satış yerlerinin, kesim öncesi ve sonrasında kesim yerlerinin dezenfeksiyonu çalışmalarını gerçekleştirilecek. Destek Hizmetleri Müdürlüğü vatandaşların daha iyi hizmet alabilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İstanbul’un en modern satış ve kesim alanlarından olan iki bölgede de vatandaşların zahmetsizce kurbanlarını alabilmelerini ve hijyenik şartlarda kesimlerini yaptırabilmeleri için uygun bir ortam sunuluyor.

24 SAAT BOYUNCA GÜVENLİK
Başakşehir’de, 26 bin metrelik alanda kurulan tesislerde, satıcıların nezih bir ortamda kurbanlarını satarak, vatandaşların alışverişlerini yapabilmeleri için alanlar 24 saat güvenlik altına alındı.

Temiz ve steril kesim imkanlarıyla da Başakşehir Belediyesi, bu yıl da örnek teşkil ediyor. Bahçeşehir Kurban Kesim Alanı’na yerleştirilen otomatik galoş makinesiyle ayaklarına galoş giyen vatandaşlar, steril bir ortamda sıra numarası gelinceye kadar bekleme salonlarında belediyenin ikramlarından faydalanarak kurban kesimini yapacak. Ayrıca Başakşehir’de satış yapılan her çadıra kurulan çeşmelerle hem satıcıların hem de hayvanların temizliğini sağlamış olacak.

SATICILAR İÇİN YEMEK, YATAK VE DUŞ
Uzak bölgelerden gelen ve çalıştıkları süre boyunca kısıtlı şartlarda ikamet eden satıcılar da unutulmadı. Başakşehir Belediyesi satıcılara güvenlik, otopark, bekleme salonları, yatakhane, yemekhane, mescit ve duş gibi hizmetler veriyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile