Basaksehir Belediyesinden Okullara Sifir Atik Ödülü

Basaksehir Belediyesinden Okullara Sifir Atik Ödülü

Sifir atik alaninda Türkiye’ye öncü olan Basaksehir Belediyesi, bilinçlendirme çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Dünya Tasarruf Günü kapsaminda Mahmut Sevket Zirh Ilkokulu’nda gerçeklestirilen etkinlikte, ögrencilere sifir atigin önemi anlatilarak çesitli hediyeler verildi.

Basaksehir Belediyesi, geri dönüsüm uygulamasi “Atik Nakit” ile hem okullara hem de çevreye deger katmaya devam ediyor. Ögrencilerin daha bilinçli olmasi için Basaksehir Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Basaksehir Belediyesi tarafindan ilçe genelindeki okullarda sifir atik seferberligi baslatildi. Toplan kagit, karton, metal ve plastik gibi geri dönüstürülebilir atiklar ile hem çevre hem de okullar kazandi.

153 agaci kesilmekten kurtardilar

Uygulama kapsaminda bir yil boyunca 9 ton kagit atik toplayarak 153 agaci kesilmekten kurtaran Mahmut Sevket Zirh Ilkokulu ögrencileri için bir program düzenlendi.

Çevreci ögrencilerin her birine maske kumbara ve balonlardan olusan hediyeler dagitildi. Sifir atik konusunda bilinçlendirilen minik ögrenciler, okul bahçesinde Basakgiller ve illüzyon gösterisi ile eglendi.

Sifir atik egitimleri sürüyor

Mahmut Sevket Zirh Ilkokulu’na ayrica tenis masasi hediye edildi. Diger taraftan Basaksehir Belediyesi, egitim ögretim yili boyunca, ögrenciler basta olmak üzere ögretmenler ve okul görevlilerine çevre ve sifir atik egitimleri vermeye devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile