Basaksehir'de Bir Siteye Dadanan Kadin Hirsizlar 100 Bin Lirayi Alip Kaçti

Basaksehir’de bir siteye giren 3 kadin hirsiz ayni gün içinde sitede 2 farkli daireden yaklasik 100 bin liralik esya çalip kayiplara karisti. Süphelilerin güvenlikli siteye girdikleri ve rahat tavirlar sergiledikleri o anlar ise güvenlik kamerasina yansidi.

Olay, 23 Mayis 2022 günü Basaksehir’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Nediye Ö.’nün evine giren hirsizlar bin dolar, 10 bin lira ve 50 bin lira degerinde ziynet esyasini aldi. Daha sonra evden ayrilan hirsizlar ayni gün içerisinde ayni sitede bulunan Khadija H.’nin evine giren hirsizlar bu sefer 12 bin lira ve 250 dolar alip kaçti. Daire sakinlerinin ihbari üzerine çalisma baslatan Istanbul Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri süphelilerin pesine düstü. Yapilan çalisma sonucu tespit edilen sahislari yakalayip gözaltina aldi.

Polis ekiplerinin yaptiklari çalisma sonrasi olayin yasandigi bölgedeki güvenlik kamera kayitlari incelendi. Süphelilerin 56 suç kayitli Seyma U.(21), 8 kayitli Tugba D. (24) ve aranmasi olan Nurcan G. (21) oldugu tespit edildi.

Polis kaldiklari adreste yakaladi

Yapilan çalismalar sonrasi hirsizlar geçtigimiz gün Eyüpsultan’da kaldiklari adreste yakalanarak gözaltina alindi. Gözaltina alinan süpheliler emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen Seyma U., Tugba D., ve Nurcan G., çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hirsizlarin rahat tavirlari kamerada

Süphelilerin gündüz vakti güvenlikli siteye giris çikis yaptiklari o anlar ise güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde hirsizlarin yüzlerinde maske ile güvenlik noktasindan geçip siteye girdikleri ve daha sonra kolay bir sekilde asansöre bindikleri görülüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile