Basaksehir'de Yunus Emre'nin Sözleri Sanata Dönüstü

Basaksehir'de Yunus Emre'nin Sözleri Sanata Dönüstü

Basaksehir’de, Yunus Emre’nin çaglar asan sözlerinin resimlerle anlatildigi “Yunus’un Söyledigi” adli sergi ziyarete açildi. Sanatçi Hüseyin Ünlü’nün 29 eserinden olusan serginin açilisinda konusan Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, Yunus Emre’yi farkli bir açidan anlama firsati bulacaklarini söyledi.

Sanatçi Hüseyin Ünlü’nün kisisel eserlerinden olusan, küratörlügünü Ismail Erdogan’in üstlendigi “Yunus’un Söyledigi” adli sergi, Basaksehir Millet Kiraathanesi’nde sanatseverlerle bulustu. 29 eserin yer aldigi serginin açilisini Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu yapti.

“Sözleri gönüllere isledi”

Yunus Emre’nin sözleri ve siirleriyle yüzyillardir gönüllerde taht kurdugunu söyleyen Baskan Kartoglu, “Bu sergide Yunus Emre’yi daha iyi anlayacagiz. Yunus Emre, Anadolu’nun yetistirdigi gerçek bir gönül ve baris insaniydi. Bugün hala insanlara yol göstermeye devam ediyor. Ayni zamanda halk sairiydi. Türkçeyi yalin ve herkesin anlayacagi bir sadelikle kullanirdi. Yüzyillar boyunca dillerden gönüllere isleyen sözlerinin arakasinda da, bu ustalik yatiyordu. Sevgi dolu kalbinden gelen ve dilinden dökülen sözleri çok derindi. Hem tasavvuf hem de halk edebiyatinin öncü isimleri arasinda yer alan Yunus Emre, yalin ve duru Türkçesine ragmen hem divan hem de asik edebiyati sairleri tarafindan üstat kabul edilmisti. Yunus Emre’yi bir kez daha anma ve anlamamiza vesile olan herkese tesekkür ediyorum.” Diye konustu.

“Yunus’un Söyledigi” adli sergi, 26 Ocak’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açik olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile