Basaksehir Liseler Arasi Tiyatro Festivali'nde Final Heyecani

Basaksehir Liseler Arasi Tiyatro Festivali'nde Final Heyecani

Basaksehir Tiyatro Akademisi’nin bu yil 4. kez düzenledigi Liseler Arasi Tiyatro Festivali’nde final heyecani yasandi. Toplam 28 oyunun oynandigi festivalin finaline katilan Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “Festivalde oynanan 20 oyunun Basaksehir’deki okullarda sergilenmesiyle 14 bin genci kültür ve sanatla iletisimini saglayacagiz” ifadelerini kullandi.

Basaksehir Tiyatro Akademisi tarafindan düzenlenen 4. Liseler Arasi Tiyatro Festivali’nde final heyecani yasandi. Ögrencilerin tiyatroya olan ilgilerini artirmak ve sahne deneyimi kazanmalarina yardimci olmak için düzenlenen festivalde, bu yil 28 farkli tiyatro oyunu izleyicilerle bulustu. Festivalin jürisinde tiyatronun usta isimleri Zihni Göktay, Ferdi Akarnur, Nilgün Kasapbasoglu, Kubilay Karslioglu, Cengiz Küçükayvaz ve Caner Demir yer aldi.

Finale kalan oyunlar izleyicilerin büyük begenisini topladi

Birbirinden güzel oyunlarin sahnelendigi festivalde finale Don Cristobita Ile Dona Rosita’nin Acikli Güldürüsü, Titanik Belgeseli ve Shakespeare Rüyasi oyunlari kaldi. Bahçesehir Kültür Sanat Merkezi’nde gerçeklestirilen etkinlikte sahnelenen oyunlar izleyicilerin büyük begenisini aldi. Oyunlar arasinda Basaksehir Tiyatro Akademisi’ne bagli ögrencilerin dans gösterileri de büyük alkis topladi. Salonun tamamen doldugu final programina Basaksehir Kaymakami Ugur Turan ve Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu katildi.

Baskan Kartoglu oyunlardan sonra sahneye çikarak, jüri tarafindan belirlenen okullara ve ögrencilere ödüllerini takdim etti. Festivalde en iyi genç kadin oyuncu ödülüne TOKI Celalettin Ökten Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencisi Güzin Aktar, en iyi erkek oyuncu ödülüne ise Borsa Istanbul Anadolu Lisesi ögrencisi Efe Çolak layik görüldü.



“Ilçe genelinde 20 lise tiyatrosu kurduk“

Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “Basaksehir Tiyatro Akademimiz her geçen gün büyüyor ve gelisiyor. Bu sene 4. kez düzenleyecegimiz Liseler Arasi Tiyatro Festivali’nde, 28 tiyatro oyununu komsularimizla bulusturuyoruz. Festivalimizde, ilçemizin gençleri sahnede ilk kez heyecan yasayacaklar ve bu deneyimi birlikte paylasacagiz. Basaksehir Tiyatro Akademisi’nde, akademik tiyatro egitimine ek olarak, liselerde uygulamali tiyatro egitimleri sunarak gençlerimizi sanatla bulusturuyoruz. Bu çerçevede, ilçe genelinde 20 lise tiyatrosunu kurduk ve her yil yeni okullar ekleyerek egitimlerimize devam ediyoruz“ diye konustu.



“14 bin gencin tiyatro araciligiyla kültür ve sanatla iletisimini saglayacagiz”

Festival sayesinde toplam 620 ögrencinin ilk kez sahneyle bulustugunu belirten Baskan Kartoglu, “ Festivalimizi, ilçe disindan konuk olan 8 oyunla birlikte, ilçemizdeki okullardan 620 gencimizin katilimiyla gerçeklestiriyoruz. Festival sonrasinda ise, 20 oyunun kendi liselerinde ve diger liselerde sahnelenmesiyle, toplamda 14 bin Basaksehirli gencin tiyatro araciligiyla kültür ve sanat iletisimini saglayacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile