Başarılı Fakir Öğrenciler İlk Kez İstanbul'u Görecek

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde Suşehri Milli Eğitim Müdürlüğü'nün girişimleri ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansında görevli Celal Altundal'ın çalışmaları sonucu ile Suşehri'ndeki, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için İstanbul gezisi düzenlendi

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde Suşehri Milli Eğitim Müdürlüğü'nün girişimleri ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansında görevli Celal Altundal'ın çalışmaları sonucu ile Suşehri'ndeki, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için İstanbul gezisi düzenlendi.
Konu hakkında açıklama yapan Suşehri Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler geziye bütün okullardan 40 öğrenci ve öğrencilere rehberlik edecek 4 öğretmenin katıldığını söyledi. Güler, "Bu geziye daha çok İstanbul'u görmemiş, maddi imkanı zayıf, başarılı öğrenciler tespit edilerek gönderildi. Bu geziler öğrencilerimizin ufkunu açacağını, hayal güçlerinin kuvvetlendirileceği 'Seyahatte Sıhhat vardır' özdeyişiyle kendilerini daha kuvvetli hissedeceklerini, medeni cesaretlerinin artacağını ve dinleneceklerini umuyorum. Sağlıkla sıhhatle ailelerine dönmelerini temenni ediyorum. Bu gezinin gerçekleştirilmesine sebep olan hemşerimiz İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansında görevli Celal Altındal'a, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansın tüm çalışanlarına, geziye yardımcı olan rehber öğretmenlere, öğrencilerimizi taşıyan otobüs firmasına ve katılan öğrencilerimize teşekkür ediyorum."dedi.
Gezi 10 - 14 Mayıs tarihleri arasında yapılacak ve giriş güzergahlarında bulunan tarihi turistik yerler öğrencilere tanıtılacak. Özellikle Bolu çevresi ve Abant'ta molalar verilerek geziler yapılacak. İstanbul'da ise Tarihi turistik yerler ile müzeler gezilerek öğrencilere bu müzeler hakkında detaylı bilgiler aktarılacak. Turistik bir otelde kalacak olan öğrencilerin tüm masrafları İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından karşılanacak. Aynı firma ile gezilerini tamamlayan 40 öğrenci ve 4 rehber öğretmen 14 Mayıs tarihinde İstanbul'dan Suşehri'ne geri dönüş yapacak.
Geziye katılan 40 öğrenci ve 4 rehber öğretmen, Suşehri Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler ve Öğrencilerin aileleri tarafından Suşehri Öğretmenler Evi önünden hareket eden otobüsle uğurlandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile