Basarili Isimler Gençlere Ilham Oldu

Basarili Isimler Gençlere Ilham Oldu

Basiskele Belediyesi tarafindan Kariyer Zirvesi gerçeklestirildi. Zirveye katilan alaninda uzman kisiler, gençlere kariyer yolculuklariyla ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

Basiskele Belediyesi tarafindan, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalari çerçevesinde Kariyer Zirvesi gerçeklestirildi.

Basiskele sahilinde bulunan bir otelde düzenlenen zirveye, Disisleri Bakan Yardimcisi Yavuz Selim Kiran, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Teknoloji ve Saglik Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Muzaffer Elmas, önceki dönem Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Ibrahim Karaosmanoglu, Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü, ilçe protokolü ve lise ögrencileri katildi.



Özlü: "Kariyer Zirvesi’ni kurumsallastirmayi istiyoruz"

Açilis konusmasini yapan Baskan Özlü, "Spordan sanata, egitimden sosyal yasam alanlarina, kütüphanelerden Gençhanelere birçok alanda gençlerimize hizmetler sunuyor ve kardeslerimiz ile temasi hiç koparmiyoruz. Bugün ilkini düzenledigimiz Basiskele Kariyer Zirvesi’nin, Basiskele’de her yil gençler ile beraber bir araya geldigimiz Gençlik Haftasi’nda geleneksel hale getirerek kurumsallasmasi en büyük arzumuz. Insallah bu Kariyer Zirvesi ile edindigimiz tecrübeyle daha güzel zirve ve çalismalari hep birlikte yapacagiz" dedi.



Elmas: "Onlarin dilinden konusmak zorundayiz"

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Hep söylüyoruz ya dünya çok hizli degisiyor. Aslinda bu bizlerin dünyasi. Bizim gibiler için dünya karmasik hale geliyor. Dünyadaki bu degisime teknolojik gelisime en yakin kisiler gençler. Biz gençlerin dilinden konusmadan onlara bir deger aktaramayiz. Bunun yas ile bir ilgisi yok. Onlarin dilinden konusmak zorundayiz. Eskiden gençlerin etrafinda bir labirent vardi. Ama simdi bu labirent kalkti. Eski geleneksel usullerle gençlere bir sey katmanin çok çok zor oldugunu anlamaliyiz. Bulundugunuz yerde en iyisini yapmaya çalisin. Hangi görevi yapiyorsaniz onun en iyisini yapmaya çalisin. Kariyeri de böyle anlatabilirim bulundugu isi en iyi yapmak. Insallah hep birlikte bu bölgeye deger katan isler yapariz" diye konustu.



Hülagü: "Ahlaki ve erdemli durusu kaybetmezseniz her görevde basarili olursunuz"

Prof. Dr. Elmas’in ardindan konusma yapan KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ise "Kocaeli, ülkemizin sanayisinin kalbi. Ara eleman yetismesi konusunda ciddi avantaji var. Benim önerim neyi yaparsaniz yapin ahlaki ve erdemli durusu kaybetmezseniz her görevde basarili olursunuz. Bu topraklarin çocuklarinin genetik yapisi temiz. Ne yaparsaniz yapin isinizi düzgün yapin. Basarisiz olmak mümkün degil. Severek yapmak aidiyet duygusunu üstlenmek çok önemli. Alt yapinin hepsi yeterli. Yeter ki biz olarak degerlerimizin kiymetini bilelim" seklinde konustu.



Büyükakin: "Önce ne olacaginiza karar vereceksiniz"

Açilis oturumunun son konusmasini gerçeklestiren Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr. Tahir Büyükakin, basarinin sihirli formülü olmadigini söyledi.

Büyükakin, "Basarinin 2 formülü var. Birincisi çalismak. Herkes biliyor çalismanin kaçinilmaz oldugunu. Bunu herkes bilirken niye birileri basarili gözükürken digerleri öyle gözükmüyor. Bunun nedeni disiplin. Bunu asla unutmayin. Akilda kalmasi için metaforlar kullanilir. Basarili olmak için bazi büyük taslar var. Bunlardan biri aile. Aile ile mutlu degilseniz baskan olsan ne olur, olmasan ne olur. Önce ne olacaginiza karar vereceksiniz. Ne olmak istediginize siz kendiniz karar vereceksiniz. Amaçsiz hiçbir hedefin anlami yok. Yaptiginiz sey her ne ise onu en iyi sekilde yapmaya odaklanin. Yasadiginiz hayatin keyfini çikarin" ifadelerini kullandi.

7 oturumdan olusan zirvenin moderatörlügünü gazeteci ve haber spikeri Ece Üner yapti. Programin 1. oturumunda insan kaynaklari uzmanlari gençlere tavsiyelerde bulundu. Programin 2. oturumunda ise "Yükselen Deger Milli Teknolojilerimiz" konulu söylesi gerçeklestirildi.

Alaninda uzman kisiler, milli teknolojilere iliskin gençlere bilgilendirmeler yapti. 3. oturumda girisimcilik görüsüldü. Zirvenin 4. oturumunda Disisleri Bakan Yardimcisi Yavuz Selim Kiran "Stratejik Liderlik" isimli konusma gerçeklestirdi.

Genç milletvekilleri katildi

"Gençlik Sensin Gelecek Senin" sloganiyla düzenlenen Basiskele Kariyer Zirvesi’ne Türkiye’nin en genç milletvekilleri Rümeysa Kadak ve Selman Özboyaci da katildi.

Milletvekilleri, ögrencilere kariyer yolculuklariyla ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. "Kariyer Yolculugum" basligiyla verilen zirvenin 5. oturumunda genç milletvekillerinin yani sira söz alan gazeteci Ersin Çelik ve Kocaeli Kent Konseyi Engelli Meclisi Baskani Ufuk Koçak da katilimcilara is hayatindaki kariyer basamaklarini nasil tirmandiklarini anlatti. Zirvenin 6. oturumunda da metaverse konusuna iliskin gençlerin merak ettigi sorular cevaplandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile