Başarılı Öğrenci, Otomobille Ödüllendirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda ilk 100'e giren Serenay Ersoy'a otomobil hediye etti.

Özel Erkul Tunagür Fen Lisesi'nde düzenlenen törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, hiçbir başarının tesadüf olmadığını söyledi.

Gençlerin bilgi ve birikim açısından güçlü olmaları gerektiğini ifade eden Karaosmanoğlu, "Başarının arkasında mutlaka bir çalışma ve bir emek var. Kocaeli'de LYS'de ilk 100'e girenlere otobobil vereceğimizi vaadettik. Bunu da yerine getiriyoruz" dedi.

"Kocaeli'den dereceye giren 100 kişi de olsa hepsinin de otomobillerini hazırlıyoruz" diyen Karaosmanoğlu, böyle bir uygulamayı gençleri teşvik etmek ve başarı elde etmelerini sağlamak için yaptıklarını, başarıyı ödüllendirmenin eğitimin olmazsa olmazlarından olduğunu kaydetti.

İlk 100'e giren öğrencilere "sıfır kilometre" otomobil hediye ettiklerini belirten Karaosmanoğlu, "Verdiğimiz otomobillerin kaskosunu yapıyoruz, deposunu dolduruyoruz ve ilk 100'e giren öğrencilerimize hediye ediyoruz. Gençlerimizin başarılı olmaları için teşvik ediyoruz. Kazasız belasız, güle güle binsinler" şeklinde konuştu.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümünü kazanan Türkiye 94'üncüsü Serenay Ersoy ise geçen sene ehliyet aldığını belirterek, hediye edilen otomobilin kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Başarıyı, ailesinin ve öğretmenlerinin desteğiyle sağladığını, otomobilin de kendisini teşvik ettiğini anlatan Ersoy, Karaosmanoğlu ve öğretmenleri ile emeği geçenlere teşekkür etti.

Karaosmanoğlu, daha sonra Ersoy'a otomobilinin anahtarını teslim etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile