Basarili Türk Kadin Girisimcileri Ödüllendirildi

Basarili Türk Kadin Girisimcileri Ödüllendirildi

Küreselde büyümeyi hedefleyen 38 Türk kadin girisimcisi TIM-TEB Girisim Evi ve ABD Büyükelçiligi is birliginde Türkiye’de ilk kez düzenlenen Academy for Women (AWE) Kadin Girisimciler Akademisi’ni basariyla tamamladi. Egitimlerini basariyla tamamlayan Türk kadin girisimcileri ABD Istanbul Baskonsolosu Daria Darnell, TIM Baskani Ismail Gülle ve TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici tarafindan ödüllendirildi.



ABD Disisleri Bakanligi’nin Egitim ve Kültür Isleri Dairesi tarafindan 80 ülkede yürütülen ve 2019’dan bu yana 16 bin kadinin islerini büyüterek ekonomik etkisini artirmasina destek olan Kadin Girisimciler Akademisi (AWE- Academy for Women Entrepreneurship) programi bu yil ilk kez Türkiye’de TIM-TEB Girisim Evleri bünyesinde uygulandi. Türkiye’deki programa katilma hakkini elde eden, Türkiye’nin 7 farkli ilinde faaliyet gösteren TIM-TEB Girisim Evi’nin 38 kadin girisimcisi 8 ay boyunca mentorluk, egitim, danismanlik ve tanitim destegi aldi. 10 Mayis tarihinde ABD Istanbul Baskonsoloslugunda, Istanbul Baskonsolosu Daria Darnell, TIM Baskani Ismail Gülle ve TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici’nin katilimlariyla gerçeklestirilen ödül töreninde ise 2022 Haziran ayinda gerçeklestirilecek Vivatech Paris etkinligine ücretsiz katilma hak kazanan yazilim, yapay zeka, saglik teknolojileri, IoT, gida ve lojistik gibi farkli alanlarda teknolojik çözümler sunan basarili kadin girisimciler açiklandi. AWE Kadin Girisimciler Akademisi’ne katilan TIM-TEB Girisim Evinin 38 kadin girisimcisi, Speed Mentoring etkinliklerine katilirken, MentorTalks’larda birbirinden degerli is insanlarindan tecrübe edinme firsati yakaladi. Ayni zamanda 38 kadin girisimcisi ABD pazarina açilma ve ihracat yapma konusunda özel egitimler alirken hem ulusal hem de uluslararasi ölçekte tanitim destekleri gibi ayricaliklardan yararlandi.

“Tekno Kadin Girisimciler Akademisi Programi, kurdugumuz girisim ekosisteminin verimliligine ivme katti”

AWE Kadin Tekno Girisimciler ödül töreni konusmasinda TIM Baskani Ismail Gülle, “TIM-TEB Girisim Evi bünyesinde simdiye kadar 212’si kadin girisimci olmak üzere bin 600’ün üzerinde girisimciye destek verdiklerini söyledi.

Gülle, “Destek verdigimiz kadin girisimcilerimiz bin 700’ü askin kisiye istihdam sagladi. Bu desteklerimizi ülke sathina yayip, Türkiye’nin topyekûn kalkinmasina hizmet ediyoruz. TIM-TEB Girisim Evi bünyesinde ABD Büyükelçiligi ile Türkiye’de bir ilke imza atarak baslattigimiz Tekno Kadin Girisimciler Akademisi Programi, kurdugumuz girisim ekosisteminin verimliligine ivme katti. Iki ülke arasindaki ortak projelerin bu ivmelenmeye ve ABD ile 100 milyar dolar ticaret hacmi hedefine hizmet edecegine yürekten inaniyoruz. Girisimcimize simdiye kadar verdigimiz destekleri artirarak, daha fazla teknoloji girisimcimizi desteklemeyi sürdürecegiz” seklinde konustu.



“Kadin girisimcilerimize desteklerimizi artirarak girisimcilik ekosisteminin daha da güçlenmesine katkilarimizi sürdürecegiz”

Ödül töreninde konusan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, “2013’ten bu yana TEB Girisim Bankaciligi ile Türkiye’nin dört bir yanindaki girisimcilere ulasmak ve girisimcilik ekosistemini gelistirmek amaciyla çalismalar yapiyoruz. Banka olarak en çok gurur duyarak yaptigimiz is, girisimcilerimizi desteklemek. Çok aktif bir sekilde kadin girisimcilerle çalisiyoruz; bugün 30 bini ile aktif olarak çalistigimiz 70 binden fazla kadin ortakli müsterimiz var. Bu bizim için önemli çünkü bir ekonominin kalkinabilmesi ve dünyada rekabet edebilmesi için kapsayicilik oldukça önemli. Kapsayiciligi toplumun bütününe yaymak için kadin girisimcileri daha çok desteklemek istiyoruz. Türkiye’deki kadin girisimciler dünyadaki rakiplerinden çok daha iyi, çok daha atilimci ve çok daha dirençli, ayni zamanda daha iyi analiz yeteneklerine sahipler. TIM-TEB Girisim Evleri’nde hayata geçirdigimiz AWE Tekno Kadin Girisimciler Akademisi Programi ile hem baslangiç evresinde hem de ticarilesmenin ileri seviyelerinde yer alan kadin liderligindeki girisimlere ulasarak büyümelerine destek olmayi amaçlamistik. Bu programla 38 kadin girisimcimize mentorluk, danismanlik, networking destegi verilirken, kurumsal firmalarla bir araya gelmeleri saglandi. Kadin girisimcilerimize desteklerimizi artirarak girisimcilik ekosisteminin daha da güçlenmesine katkilarimizi sürdürecegiz” seklinde konustu.



TIM-TEB Girisim Evi’nin Global Ödüllü kadin girisimcileri söyle açiklandi:

Ödül alan kadin girisimcilerden Nehir Boyacioglu’nun kurucu ortagi oldugu Istanbul TIM-TEB Girisim Evi girisimi VAHAA, kullanicilarinin istedigi yerde ve istedigi mevsimde kendi meyve-sebzelerini topraksiz olarak yetistirmesini saglayan IoT tabanli ve mobil uygulama ile takip edilebilen akilli bahçeler tasarlar.

Ödül alan kadin girisimcilerden Özgecan Üstgül’ün kurucusu oldugu Izmir TIM-TEB Girisim Evi girisimi MYTH. AI, Yapay Zekanin geldigi en son noktayla Desen ve Doku Tasarim Teknolojisi Gelistirerek Moda, Tekstil, Ev Tekstili, Ambalaj, Metaverse ve Oyun gibi tasarimlari gelistiren tasarim teknolojisidir.

Ödül alan kadin girisimcilerden Banu Akgül’ün kurucusu oldugu Istanbul TIM-TEB Girisim Evi girisimi CONECTOHUB, Yapay Zeka Tabanli Is ve Hedef Yönetim Platformu sayesinde sirketlerin stratejik hedefleri ile günlük operasyonlarini entegre ederek; strateji ve uygulamayi tek uygulama üzerinden verimli yönetmesi saglaniyor ve 14 ülkeden 100’den fazla sirket tarafindan kullaniliyor.

Ödül alan kadin girisimcilerden Gözde Büyükaçaroglu’nun COO’su oldugu Istanbul TIM-TEB Girisim Evi girisimi VIVOO, dünyanin ilk aplikasyon ile okuma yapan ev tipi idrar testini gelistirdi. Kullanicilarin 11 saglik parametresini idrarlarindan takip etmelerini saglayan uygulamalari ayni zamanda sonuçlara göre kisisellestirilmis tavsiyeler de veriyor. Sirket; 60 bin kullanici ve 60’dan fazla ülkeye ihracat yaparak, insanlarin saglik datalarina erisimlerini yayginlastirip, evlerinden saglik durumlarini gözlemlemek ve iyilestirmek adina aksiyon almalarina olanak sagliyor.

Ödül alan kadin girisimcilerden Pinar Oguz Ekim’in kurucusu oldugu Izmir TIM-TEB Girisim Evi girisimi ADVOARD ROBOTICS, endüstriyel ve akademik alanda kullanilmak üzere tam otonom mobil robotlar ve yazilimlar gelistiren ve ayni zamanda kontrol çözümleri sunan bir firmadir. Filo halinde hareket eden robotlari, yapay zekaya dayali algoritmalar sayesinde minimum güzergâh uzunlugunda maksimum verimlilikle çalisiyor.

AWE Tekno Kadin Girisimcilik Akademisi’ne katilan kadin girisimciler nelerden yararlandi?

Akademi kapsaminda erken evrede yer alan 23 kadin girisimciye yönelik Start Up programi, küresele yönelik büyüme hedefleri olan ileri seviye 15 kadin girisimci için ise Scale Up programi uygulandi.

Ekim 2021’de AWE Start Up Programinda yer alan girisimcilere Strateji Egitimi, Scale Up Programi yer alan girisimcilere ise Büyüme Egitimi verilerek program basladi.

Start Up programindaki girisimcilerle is modeli danismanligi, sunum egitimi ve etkili sunum hazirlama danismanlik görüsmeleri, Scale Up programlarindaki girisimcilerle strateji ve finansman yönetimi danismanlik görüsmeleri gerçeklestirildi.

Program kapsaminda iki grubun katilimina açik ihracat egitimi düzenlendi.

Aralik ayinda "ABD Ticaret Müstesarligi Girisimcilik Destekleri ve ABD’de Sirketlesme" ve "Uluslararasi Sözlesmelerde Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Yatirim Sürecine Hukuki Bakis" Webinarlari düzenlendi.

Aralik ve ocak ayinda kurumsal firma yöneticileri, yatirim agi temsilcileriyle girisimcilerin bir araya geldigi Speed Mentoring etkinliginde AWE Programi girisimcileri firmalarini tanitma ve mentorluk hizmeti alma firsati yakaladi.

Kadin girisimcilerimizin TIM sosyal medya hesaplarinda, TIM Report dergisinde tanitimlari yapildi. Tekno Hayat programinda 5 kadin girisimcimizin ürünlerini tanittiklari röportajlar yayinlandi. Design Week etkinliginde AWE programina katilan girisimcilerimize stant imkâni verildi.

Subat ayinda “Türkiye’de girisimcilik ekosisteminin potansiyeli ve gelecegi” temali bir webinar düzenlendi.

Nisan ayinda eski bir Nasa roket uzmani, seri girisimci, Lingo’nun kurucusu Aishe Bowe ile webinar gerçeklestirildi.

Haziran 2022’de Paris’te düzenlenecek olan Vivatech etkinligine gitmeye hak kazanacak 5 girisimcinin belirlenmesi için kadin girisimcinin sunumlarinin dinlendigi Pitching Day düzenlendi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile