Basarinin Adi, 'Menderes' Oldu

Basarinin Adi, 'Menderes' Oldu

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi’nde ögretim görevlisi olarak çalisan Menderes Akdag’in hayati ve yasam öyküsü duyanlari sasirtiyor. Çocukluk ve egitim hayati oldukça zorlu geçen ve gençlik yillarinda ücreti karsiliginda Fransa’dan Türkiye’ye tatile gelen çocuklari bakip eglendirmekle vazifeli olan Menderes Akdag, yillar sonra bu defa bilim insani olarak Fransa’daki çocuklar üzerinde arastirma yapmasi için Fransa’ya davet edildi.

Bir zamanlar Kusadasi’ndaki otellerde parasi karsiligi Fransiz çocuklara adeta dadilik yapmakla görevli olan Menderes Akdag, bugün Doçent Dr. Unvani ile Fransa’da çocuklarin karsisina geçecek. Fransa Disisleri Bakanligi ve Fransa Bilimler Akademisi’nin ortak destegi ülkelerine davet ettikleri Akdag’in Fransa’da göçmen çocuklar üzerinde arastirmalar yapip bu çocuklarin sorunlarinin çözümü için bilimsel rapor hazirlayacagi belirtildi.

Ortaokul ve lise yillarinda Aydin sokaklarinda simit satarak egitimine devam edebilen, üniversite de turizm tesislerinde palyaço, illüzyon ve çocuk eglendiricisi gibi isler yaparak egitim hayatini sürdüren Menderes Akdag, uzun mücadeleler sonrasi Doçentlik unvanini aldi.

Yaptigi arastirma konulari, düzenledigi etkinlikler ve egitim modelleri ile bir sekilde basinin ve kamuoyunun dikkatini çekmeyi basaran Menderes Akdag, bir zamanlar turist olarak ülkesine gelen Fransiz vatandaslarin çocuklarinin eglendirmekle görevli iken bugün ayni ülke tarafindan çocuklarin sorunlarini çözmekle davet almasinin kendisi için büyük mutluluk oldugunu söyledi.



Küçük yasta babasini kaybettigi için hayati çocuklugundan itibaren büyük mücadelelerle geçen Menderes Akdag, bu basarisi ile takdir toplarken, ayni zamanda kendisini taniyanlar için de örnek oluyor.

“Hiç yilmadim, azmin elinden kurtulus yok”

Hayal etmenin güzel oldugunu ancak hayalleri gerçege dönüstürmenin daha güzel bir duygu oldugunu belirten Menderes Akdag, “Fransa Disisleri Bakanligi ve Fransa Bilimler Akademisi ortak destegi ile Fransa’da göçmen çocuklar üzerinde arastirmalar yapmak üzere Fransa’ya davet edildim. Fransa’da yasayan göçmen çocuklarin topluma uyumunu kolaylastiracak ve onlarin dil becerilerini gelistirecek medya içeriklerinin üretilmesi arastirma ve çalismalar yapacagim. Transfer maliyetleri, konaklama, ofis giderlerim Fransa Bilimler Akademisi ile Disisleri Bakanligi tarafindan karsilanacak. Bu yüksek bütçeli projeye davet edilmem benim için mutluluk kaynagi” dedi.

Akdag, 22 Ekim 2023 günü Fransa’daki çalismalarina baslayacagini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile