Başbakan Davutoğlu: Ey Kılıçdaroğlu...

Başbakan Davutoğlu: Ey Kılıçdaroğlu...

Başbakan Davutoğlu, "Ey Kılıçdaroğlu 300 bin Suriyeli katledildi Esed'in varil bombalarıyla katledildi neden o zaman karşı çıkmadın neden Esed'i savunmaya devam ediyorsun izah et." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Malatya'da toplu açılış töreninde konuştu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

''Buraya gelmeden önce Bingöl'de dün saldırıya uğrayan Emniyet Müdürümüzü ziyaret ettim. Türkiye'yi karıştırmak isteyen ajan provakatörler 31 vatandaşımızı katlettiler 2 polisimiz şehit ettiler. Bütün o emniyet görevlilerimizin alnından öpüyorum.

Bu çatışmalar sürerken bu emniyet müdürü kardeşiniz çarşıdaki esnafla kucaklaştı onları ziyaret etti. Alçakça pusu kurdular ve onu yaralayıp 2 kardeşimizi şehit ettiler. Aziz vatan üzerinde yaşayan herkes hangi toplum kesiminden gelirse gelsin azizdir. Çözüm süreci hiçbir şekilde kamu düzenine alternatif değildir, kamu düzenini bozmak için mazeret değildir.

Geçen sene Gezi olayları diye sokağa çıkanların hangi amaçla çıktıklarını bu millet gördü. Şimdi de Kobani bahanesinin arkasına sığınarak Türkiye'de bir kargaşa çıkarıp 2015 seçimlerine giderken bir istikrarsızlığa yok açmaktır. Tuzak kuranların tuzaklarını başlarında parçalayacağız.Tuzak kuranların tuzaklarını bozacağız. Bu kutlu yürüyüşü kimse durduramayacak.''

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak kim ne provokasyon yaparsa yapsın hiçbir şekilde bu provokasyonlar üzerinden bir kardeş çatışmasının çıkmasına, kardeş kanının akıtılmasına izin vermeyeceğiz. Bizim çözüm sürecinden anladığımız budur. Herkesin kardeşçe kucaklaşmasıdır, herkesin kendi ana dilini konuşabilmesi, kültürünü ve özelliklerini yaşayabilmesi ama kesinlikle terörden ve şiddetten uzak durmasıdır.

Çözüm süreci hiçbir şekilde kamu düzenine alternatif de değildir, kamu düzenini bozmak isteyenler için bir mazeret de olamaz. Son 48 saat içinde, 3 gün içinde Vandalizmin her türlüsünü, eşkıyalığın her türlüsünü, terörün her türlüsünü yapanlara buradan sesleniyorum, sakın ola ki bu milletin birliğini ve beraberliğini yok edeceğinizin rüyasını kurmayın. Bu millet, Seyit Battal Gazi'den ta Çanakkale Savaşı'na kadar birlikte ortak kaderi paylaşmışlardır, ortak bir kaderin ortak temsilcisi olmuşlardır. Bu birliğe ve beraberliğe el uzatılmasına izin vermeyeceğiz.

Günlerdir hem HDP hem CHP tarafından deniyor ki 'Türkiye IŞİD'e yardım ediyor.' Bu vatan hainlerine sesleniyorum elinizde bir belge varsa çıkarın ortaya koyun yoksa bu ülkeye ihanet etmeyin. Türkiye hiçbir zaman bir zalimin terör örgütünün yanında olmadı olmayacak. Hem CHP Genel Başkan Yardımcısına hem de Kılıçdaroğlu'na soruyorum. Zalim Esed'e de karşıyız terör örgütlerine de IŞİD'e karşıyız. Çıkın siz de söyleyin. Diyemezler.

Kılıçdaroğlu dün diyor ki yeni Kobani tezkeresi çıkaralım. Hem HDP hem CHP 1 hafta önce bütün Suriye'ye yardım edebilmek için çıkardığımız tezkereye hayır dediler. Şimdi maskeleri indi diyorlar ki sadece Kobani'ye girin. Ey Kılıçdaroğlu 300 bin Suriyeli katledildi Esed'in varil bombalarıyla katledildi neden o zaman karşı çıkmadın neden Esed'i savunmaya devam ediyorsun izah et.

Yine Kılıçdaroğlu bir teklifte bulunuyor diyor ki bir yasa çıkaralım Güneydoğu'da diğer yerlerde bu yağmadan etkilenenlere yardım edelim. Biz o yardımları başlattık bile. Şu andan itibaren bütün o şehirlerimiz yeniden inşa edilecek. Yakılan binaların yenilerinin inşa edilmesi için talimat verdik. Kılıçdaroğlu'nun rüyasının eriştiği yere bizim gücümüz an itibariyle erişmiştir erişecektir.''
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile