Başbakan Erdoğan Açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ana muhalefetin lideri, ikide bir '4+4+4' ile ilgili olarak onun üzerinden hemen getiriyor 20 milyar dolarlık bir meseleden bahsediyor. Senin böyle bir iddian varsa iddianı ne yapacaksın, ispatlayacaksın. Bu ülkede yargı ne işe yarar- Savcılar seni bekliyor ya, yap müracaatını. Ver dilekçeni oraya'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Cevahir Otel'de düzenlenen 1. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'nde yaptığı konuşmada, atomun çekirdeği parçaladığında ortaya enerji çıktığını, bu enerjinin elektrik üretmekte kullanıldığında insanlığa bir fayda sağlanabileceğini ama tahrip edici bir güç olarak kullanıldığında ise insanlığı katledilebileceğini kaydetti.

Erdoğan, ''İşte bu ayrımı yapmak zorundayız. Evimize giren teknolojinin bize, çocuklarımıza hükmetmesinin önüne geçmek, tam tersine biz bu noktada teknolojiye hükmetmek durumundayız'' diye konuştu.

-''Fatih Projesi ile bir çağı geride bırakıyoruz, bir çağı açıyoruz''-

Başbakan Erdoğan, şu anda Fatih Projesi ile Türkiye'nin tüm okullarının eğitim alt yapısının değiştirildiğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Tilki yetişemediği üzüme 'koruk' dermiş. Ana muhalefetin lideri, ikide bir '4+4+4' ile ilgili olarak onun üzerinden hemen getiriyor 20 milyar dolarlık bir meseleden bahsediyor. TL miydi dolar mıydı- TL ise avantajlıyız. Böyle bir şeyi ikide bir söyleyip duruyor. Bakın iddia eden iddiasını ispatla mükelleftir. Senin böyle bir iddian varsa iddianı ne yapacaksın, ispatlayacaksın. Bu ülkede yargı ne işe yarar- Savcılar seni bekliyor ya, yap müracaatını. Ver dilekçeni oraya. Elinde hangi belge varsa ver dilekçeni oraya. Şu iktidarı onlar yargılasınlar. Meydanlarda konuşmakla bir yere varılmaz. Biz Fatih Projesi ile elektronik tabletlerle bu ülkede bir çağı geride bırakıyoruz, bir çağı açıyoruz. Açtığımız bu çağ 'özgüven çağı'dır. Bu çağ, aynı anda bizim yavrularımızın dünya ile hemen aynı anda onlara ulaşabilme, buluşma çağıdır. Bunu yapacağız, yapmak durumundayız.''

Ankara'da projenin açılışını yaptıkları gün 12 bin tablet dağıttıklarını anlatan Erdoğan, orada çocuklardaki özgüveni, o neşeyi gördüklerini bunun yanı sıra akıllı tahtalarda öğretmenlerin neşesi ve zevkinin de bambaşka olduğunu kaydetti.

''O tebeşir tozlarından kurtulduğumuz bir yeni dünya tesis ediyoruz, inşa ediyoruz ve bundan bunlar ürküyor'' diyen Erdoğan, dünyanın bunu yakaladığını, Türkiye'nin de bir anda sıçradığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, ''Öyle tek tek değil, bir anda sıçrıyoruz ve ileri çağdaş ülkelerin, modern ülkelerin ulaştığı noktalara çok kısa zamanda ulaşmanın da bir anda hamlesini yapıyoruz. Böyle yavaş yavaş değil, ağır aksak değil, süratle gidiyoruz. Bizim sabredecek, ağırdan alma lüksümüz yok. Bunu başaracağız'' şeklinde konuştu.

İlgili bakanlıkların Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde ulaştırma ve Maliye Bakanlıkları ve başbakan yardımcısının, hepsinin bu çalışmanın içerisinde, yoğun bir şekilde bunu sürdürdüklerini ifade eden Erdoğan, bir an önce bütün dersliklerde akıllı tahtalara ulaşılacağını ve çocukların ellerinde bilgisayar tabletleriyle evden okula, okuldan eve gitme şansını bulacaklarını belirtti.

Erdoğan, söz verdikleri gibi tüm öğrencilere tablet bilgisayarı ulaştıracaklarını ifade ederek, ancak işin, bilgisayarı götürüp okula kurmakla, çocuğun eline tablet bilgisayarı vermekle bitmediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Asıl bizim, çocuğa, o bilgisayarı nasıl kullanacağını, ondan nasıl verim alacağını, onun, ortaya çıkabilecek sakıncalarını öğretmemiz gerekiyor. Bunu da başta öğretmenlerimiz olmak üzere, anne babalar bir dayanışma içerisinde hep birlikte halletmemiz gerekiyor. Bunu başarırsak, teknolojiyi eğitimin hizmetinde kullanmış oluruz ama bunun sosyal boyutunu, psikolojik boyutunu ihmal edersek, bu sefer öğrencileri teknolojinin tutsağı haline getiririz. Sadece yasaklamanın, kısıtlamanın, mahrum bırakmanın bu alanda bir çözüm olmadığını, olamayacağını da biliyoruz. Bunun yerine, başta öğretmenler ve anne babalar olmak üzere, kontrollü bir kullanımı yaygınlaştırmak, önce öğretmen ve anne babaları, ardından da çocukları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek durumundayız. Sorun evde, sorun sınıfta, daha ortaya çıkmadan çözülmelidir.''

Kongrenin bu noktada herkese ışık tutacağına inandığını dile getiren Erdoğan, başka ülkelerin tecrübe ve tedbirlerini inceleyerek, Türk toplumu ve aile yapısına, kültürüne uygun çözümleri üretmede bu çalışmaların rehberlik teşkil edeceğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, ''Çocuklarımızın, bizden çok daha iyi imkanlar içinde ama en az bizim kadar mutlu, coşkulu, sağlıklı bir çocukluk geçirmelerini temenni ediyorum'' diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile