CHP'nin İstanbul bilgisi yok!

CHP'nin İstanbul bilgisi yok!

Başbakan Erdoğan, Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen 'AK Parti Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada muhalefeti topa tuttu.

Başbakan Erdoğan, 2023 Seçim Beyannamesi sırasında açıkladığı 'İstanbul’a iki şehir' projesine sahip çıkan CHP’yi topa tuttu. CHP’li Akif Hamzaçebi’nin 2007 yılında bu projeyi kendisinin hazırladığını iddia etmesine tepki gösteren Erdoğan,” Biz bildirgeyi açıklayınca birileri çıktı, özellikle bir şey söylüyor. Bizim diyor, arkadaşımız Hamzaçebi Sayın Başbakanın İstanbul ile ilgili iki yeni projesini çok önce açıklamıştı diyor. 4 Sene önce bunu Meclisteki bütçe müzakerelerinde açıkladığını söylüyor. Ben İstanbul gibi 4,5 yıl Belediye Başkanlığı nı yaptım, İstanbul'un neresinde ne var gayet iyi bilirim, Akif Hamzaçebi önce İstanbul’u iyi tanısın ama önce Genel Başkanı iyi tanısın, İstanbul'a aday oldu genel başkanı Kağıthane'ye Kağıttepe dedi. Bunların İstanbul bilgisi yok, Bunlar İstanbul’a Fransız” dedi.

YGS İDDİALARININ TAKİPÇİSİYİM

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu ülkenin başbakanı olarak, YGS ile ilgili iddiaların tamamının takipçisiyim. Gençlerimiz rahat olsunlar, müsterih olsunlar, gönül rahatlığı içinde ikinci sınava hazırlansınlar. Gençlerimiz, kendilerini istismar edenleri, iddiaları fırsatçılığa çevirenleri de lütfen çok iyi görsünler, tanısınlar'' dedi.

Erdoğan, ''Gece gündüz ders çalışan, uykusundan, oyunundan, eğlencesinden fedakarlık yapan gençlerin hissiyatını siyasi malzeme haline getirmek, çok açık söylüyorum, ahlaksızlıktır, fırsatçılıktır. Eğer, sınavda bir yanlış varsa, bir kayırma varsa, yasa dışı, kirli ilişkiler varsa, buna karşı çıkacak, bunun karşısında güçlü tepki koyacak ilk kişilerden biri ben olurum'' şeklinde konuştu.

ERGENEKON OFİSİ AÇACAKLAR


Erdoğan, ''Ergenekon'un üye kayıt ofisini bulamayanlar, şimdi kendi parti çatıları altında, Ergenekon'un irtibat ofisini açmaya karar verdiler. Dışardan aday bulamadılar, içerden, Silivri'den aday transfer ettiler. Buradan, MHP'ye, CHP'ye soruyorum; siz, milletin iradesini mi temsil ediyorsunuz, Silivri'nin iradesini mi? Siz milletin iradesini mi temsil ediyorsunuz, yoksa çetelerin, mafyanın, cuntanın iradesini mi? Siz gücünüzü milletten mi alıyorsunuz, yoksa çetelerden, mafyadan, karanlık örgütlerden mi?'' dedi.

SİLİVRİ'DEN ADAY TRANSFER ETTİLER


Erdoğan, ''Buradan, MHP'ye, CHP'ye soruyorum; siz, milletin iradesini mi temsil ediyorsunuz, Silivri'nin iradesini mi? Siz, milletin iradesini mi temsil ediyorsunuz, yoksa çetelerin, mafyanın, cuntanın iradesini mi? Siz gücünüzü milletten mi alıyorsunuz, yoksa çetelerden, mafyadan, karanlık örgütlerden mi?'' diye konuştu.

AK PARTİ'NİN İLK MİTİNGİ BAYBURT'TA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyasını 22 Nisan'da saat 14.00'de Bayburt'tan başlatacaklarını bildirdi.

AK Parti Milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, seçim beyannamesini önceki gün açıkladıklarını anımsatarak, seçim kampanyasını da Bayburt'tan başlatacaklarını söyledi.

22 Nisan saat 14.00'de Bayburt'tan başlatacakları seçim kampanyasında ikinci durağın aynı gün Gümüşhane olacağını bildiren Başbakan Erdoğan, ''Kampanyamızı da, 22 Nisanda CHP'nin hışmına uğradığı Bayburt'tan 14.00'de başlatıyoruz, CHP 2 milletvekilini çok gördü Bayburt'a. Hemen arkasından, aynı gün Gümüşhane'ye geçiyor, orada ikinci mitingimizi yapıyoruz. Ulaşabildiğim illere bizzat ben gideceğim. Ulaşamadıklarımıza, programımızın imkan vermediği şehirlere bakan arkadaşlarımız, genel başkan yardımcılarımız gidecekler'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

Seçimlere katılacak şahsımda dahil 550 adayımıza başarılar diliyorum. Yolumuz açık, bahtımız açık olsun, Allah yar ve yardımcımız olsun. 550 Milletvekili adayımız ülkemize, illerimize, milletimize, demokrasimize, coğrafyamıza ve büyük medeniyete hayırlı olsun.

Ak sütü içindeki ak kılı fark edecek kadar büyük bir titizlikle adaylarımızı tespit ettik. 6 Bine yakın başvuru üzerinden 550 aday belirledik, bugün işte burada bu salonda Türkiye'nin bütün renkleri var. Türkiye'nin bütün sesleri bugün burada bütün zenginlikler var, burada Türkiye'nin birikimi, enerjisi var, burada ki fotoğraf büyük Türkiye fotoğrafıdır. Burada ki manzara yeniden büyük bir Türkiye'nin manzarasıdır. Bu tablo bir Türkiye tablosu olduğu kadar Türkiye'nin umudunu yansıttığı kadar Libya'nın, Afganistan'ın, Kudüs'ün umudunu yansıtıyor. Bu fotoğraf barış fotoğrafıdır, bu fotoğraf demokrasi ve refahın fotoğrafıdır. Bu fotoğraf kalesi içinde ki 550 aday Türkiye sevdasıyla hizmet yoluna çıkmış sadece kendini değil gönlünü, zihnini Türkiye idealleri için ortaya koymuş bir kadrodur. Bu kadro fedakar bir kadro, bu kadro makam hırsıyla, ikbal hırsıyla yola çıkmış değil, milletin yoluna başını koymuş bir kadrodur.

AK PARTİ'Yİ MİLLET KURMUŞTUR


Diyor ya üstad; Kim var diye seslenilince sağına ve soluna bakmadan fert fert ben varım cevabımı verici her ferdi benim olmadığım yerde besleyici dava anlayışını besleyici bir gençlik' işte bu kadro o gençlerin oluşturduğu bir kadrodur. İşte bu kadro yeniden büyük Türkiye davasını yoluna koymaya azmetmiş bir kadrodur. Bu yola sizlerle çıkmış olmaktan bahtiyarım, bu yolda sizlerle yürüyor olmaktan gururluyum. Rabbime, bana sizin gibi yol arkadaşları nasip ettiği için hamd ediyorum. Daha yola çıkarken şunları söyledik AK Parti'yi millet kurmuştur biz sadece onun tabelasını asıyoruz. Bizim kadromuz milletin kendi evlatlarından teşekkül etmiştir. Bizim kadrolarımız, güdümlü, ısmarlama kadrolar değildir. Bizim kadrolarımız, çeteleri, mafyayı, hukuk dışı suç örgütlerini temsil eden onlardan beslenen, onlarla yol arkadaşlığı yapan değil, milletle kader birliği yapan bir kadrodur. Bu kadronun özü milletin özüdür, milletin AK ve aydınlık yüzüdür, bu kadro bizim diğerlerinden farkımızı ortaya koyan bir kadrodur. Önce çetelerin avukatı olduklarını söylediler, ardından çetelerin operasyonu ile birbirlerine girdiler, yetmedi kürsüye çıktılar sayın genel başkan ana muhalefetin 'Nerede bu Ergenekon örgütü gidip üye olacağım dedi.' Silivri'de eğer üye kayıt defterini açtıysalar gider üye olursun.

SİLİVRİ'DEN ADAY TRANSFER ETTİLER


Dışarıdan aday bulamadılar, içerden Silivri'den aday transfer ettiler. Buradan MHP'ye, CHP'ye soruyorum; Siz milletin iradesini mi temsil ediyorsunuz, Silivri'nin iradesini mi? Biraz tutarlı olun bir kerede sözünüzün arkasında durun alıştık size bol çark ediyorsunuz, ne olur bir kerede çark etmeyin. Biz, 8,5 yıl boyunca hiç bir tehdide boyun eğmedik, 8,5 yıl boyunca çetelere, mafyaya asla boyun eğmedik. Çetelerin karşısında hazır ola geçenlerden ruhunu çetelere satanlardan olmadık. Milletin emanetini kutsal bildik, o emaneti yere düşürmedik bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. İşte aydınlığa tahammül edemeyenler, aydınlıktan gözü kamaşanlar şimdi karanlığa methiyeler düzmeye başladılar. Karanlıktan medet umuyorlar, bir bedel ödeniyor şuanda bir fatura ödeniyor biz gücümüzü milletten alır, yetkiyi milletten alır, hesabımızı da millete veririz. Tek hesap mercimiz aziz milletimizdir, gücünü, yetkisini, iradesini milletten almayanlarda başka yerlere bedel verirler.

8,5 yıl boyunca olduğu gibi bundan sonra da çeteler karşısında geri adım atmayacağız, boynumuzu bükmeyecek mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Mafyanın, çetenin tekrar üreme şansı olmayacağı gibi bundan sonra bu ülkede aynen İtalya'da olduğu gibi temiz eller operasyonuna da ihtiyaç kalmayacak. Türkiye'yi hep birlikte, sizlerle birlikte, yeniden inşa ediyoruz. Bu kadro bir kez daha tüm Türkiye'yi temsil eden ve yansıtan kadrodur. Bu kadro, bir Türkiye fotoğrafıdır burada tek etnik köken yok burada tek bölge yok, burada tek inanç grubu yok, burada her etnik köken, her bölge, her gruptan bizim 550 kişilik listemizde temsil edilmektedir. Hiç kimse dışarda bırakılmamıştır, 8,5 yıl boyunca olduğu gibi bu listeyle de Türkiye bir kez daha samimiyetle kucaklanmıştır. AK Parti hiç bir arkadaşını hele hele yol arkadaşını yolda bırakmaz. Yapılan sadece bir nöbet değişimdir AK Parti hiç bir bölgeden çekilmiyor, çekilmez.

TEK BAYRAK TEK MİLLET TEK VATAN


Bir Azeri atasözü şunu söylüyor; Dertsizler yer yüzüne yüktür' evet bizim derdimiz var bizi dert bu yollara düşürdü. Bizim derdimiz, Türkiye sevdamız ve Türkiye davamız var. Biz Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretecek isimleri adeta bir mücevherci kimliği ile cevherleri maden ocaklarından arayarak, işleyerek kuyumcu dükkanına sunuyoruz. Diğerleri öyle değil hazıra konuyorlar, biz işliyoruz. Siz tanımıyor olabilirsiniz, ismini duymamış olabilirsiniz o isimlerin siyasette nelere tekabül ettiğini kestiremiyor olabilirsiniz ama bizim listemizde ki 550 kişi yüreği vatan aşkıyla dolu isimlerdir. Bu isimlerin içinde etnik ayrımcılık yapan bir kişi yok, olamaz. Bu isimlerin içinde bölgesel ayrımcılık yapan bir kişi yapan olamaz, biz biriz, beraberiz, bütünüz. Biz bu yola çıkarken Afyonkarahisar'da bir şey söyledik. Etnik milliyetçiliğe hayır, bölgesel milliyetçiliğe hayır, dinsel milliyetçiliğe hayır. Bunları neden söyledik çünkü bu ülke bunlardan çok çekti, bizim milli birlik beraberlik projemizin altında bu yatıyor. Siz milleti bir etnik unsura asla yaslayamazsınız millet budur. Biz devamlı neyi kullandık? Hep dedik ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı altında toplanacağız, her etnik unsur bizim bir bireyimizdir. Romanım der, Arabım der, hepsi bizim için saygındır hepsinin başımızın üstünde yeri vardır çünkü biz yaradılanı yaratandan ötürü sevdik. Bizde ne Türk milliyetçiliği var, ne Kürt milliyetçiliği var ne de Laz milliyetçiliği var hiç biri yok bizde ama şundan hiç bir zaman kaçınmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım demekten vazgeçmeyeceğiz ama bu ülkede rahat rahat Türküm, Lazım, Kürtüm diyebileceksin. Tek bayrak dedik, bu hilal bu yıldız niçin birilerini rahatsız ediyor, rahatsız etmemesi lazım çünkü bu bayrağın rengi tüm şehitlerimizin kanıdır. Hilalin önünde ki yıldız niye birilerini rahatsız ediyor, her yıldız bir şehittir bunu böyle bilmemiz lazım. İşte her şey burada gizli, her şey burada saklı onun için tek bayrak, tek millet ve arkasından ne geliyor tek vatan geliyor. 780 bin kilometre karesiyle tek vatan bu vatan hiç bir etnik unsurun ya da grubun değil 74 milyonun tamamının hepimizin, hepimiz buna aynı oranda ortağız yani kimse diyemez bu bizimdir. Hepimiz buraya sahibiz, hepimizin burada sorumluluğu var ve bunu sonuna kadar taşıyacağız. Benim ülkemde herkes rahatlıkla konuşabilir, bunun önünü biz açtık benim Kürt kardeşim kendi dilini rahatlıkla konuşur, cezaevinde konuşabiliyor muydun? Hayır önünü biz açtık bunun, istediğiniz kadar gidin kurslarınızı kurun dedik mi dedik bizden öncekiler niye bunları yapmadı.

1,7 MİLYON GENCİN HAYALİNDEN RANT ELDE ETMEK İSTİYORLAR

Diyorlar ki AK Parti Güneydoğu'da Kürt oyu olanları çekti, meselesi olmayanları çekti. Diyorum ya, ya cehaletle konuşuyorlar yada bilmiyorlar. Orada ki sorunları gören arkadaşlarımızı aldık biz ve gece gündüz çalışarak orada ki sorunları çözeceğiz. Psikolojik sorunları aşıyoruz, kültürel noktada sorunları aştık aşmaya devam edeceğiz, acaba özellikle benim Kürt kökenli vatandaşlarıma yönelik 24 saat yayın yapan bir TRT ŞEŞ bizimle hayata geçmedi mi? Bizden önce buna 24 saat ötesine geçemeyenler bizim artık 24 saat sürekli yayın yapabilme durumumuza sustular. Böyle bir 24 saate geçişi yapamadılar, AK Parti girdiği her seçimde Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinde birinci olmuştur. 80 vilayetten milletvekili çıkartmıştır 12 Haziran'da da bu sonucu evelallah almanın gayreti içinde olacağız.
Birileri etnik noktadan benim Kürt kardeşlerimi istismar edenler, bir diğeri de şehitlerimizi istismar ediyor buna da fırsat vermeyeceğiz hep beraber. Biz onlardan olmadık, olamayız, olmayacağız, biz son derece samimi şekilde kardeşliğimizi sürdüreceğiz. Aynı samimiyetle çözüm için çalışacağız şuanda CHP, MHP, BDP YGS üzerinden çok yoğun bir şekilde yine gençlerimizi istismar etmenin gayreti içindeler. 1,7 milyon gencin hayallerini, umutlarını siyasi malzemeye dönüştürerek bir rant sağlamanın çirkin gayreti içindeler. Söz konusu olan 1,7 milyon gencin hayalleridir, söz konusu olan 1,7 milyon gencin geleceğidir. Gece gündüz ders çalışan gençlerin hissiyatını siyasi malzeme haline getirmek ahlaksızlıktır, fırsatçılıktır.

Devletin ilgili kurumları son derece hassasiyet içinde meseleyi inceliyor, araştırıyor, takip ediyorlar. Bir tek kişinin kayrıldığına dair somut deliliniz var mı? Ama ortada duyguları istismar edilecek, zihinlerine, yüreklerine şüphe düşürülecek bir grup var. Bu ülkenin Başbakanı olarak YGS ile ilgili olayların tamamının takipçisiyim, gençlerimiz rahat olsun ve gönül rahatlığı ile ikinci sınava hazırlansınlar. Taksim'de bin, 2 bin kişiyi yürütmek problem değil onlar YGS'ye karşı tavır koyduklarını gösterirken bizde kalkar onların karşısına 5 bin 10 bin gencimizi koyarız ama biz bu ülkede gerilim isteyen taraf değiliz. Bırakın bunlara kurumlar takip etsin, karar versin. Yunus Emre ne güzel söylemiş; Her dem yeniden doğarız, bizden kim usanası' işte 12 Haziran seçimleri öncesinde biz şunu söylüyoruz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımız sırasında yapmıştık, 22 Temmuz'dan bu yana yapıyoruz 12 Haziran'dan sonra da yapacağız.

BUNLARIN İSTANBUL BİLGİSİ YOK


Biz bildirgeyi açıklayınca birileri çıktı, özellikle birşey söylüyor. Bizim diyor, arkadaşımız Hamzaçebi sayın Başbakanın İstanbul ile ilgili iki yeni projesini çok önce açıklamıştı diyor. 4 Sene önce bunu Mecliste'ki bütçe müzakerelerinde açıkladığını söylüyor. Ben İstanbul gibi 4,5 yıl Belediye Başkanlığı nı yaptım, İstanbul'un neresinde ne var gayet iyi bilirim, Akif Hamzaçebi önce İstanbulu iyi tanısın ama önce Genel Başkanı iyi tanısın, İstanbul'a aday oldu genel başkanı Kağıthane'ye Kağıttepe dedi. Bunların İstanbul bilgisi yok, ben ise mevcut İstanbul sınırı içerisinde kentsel dönüşüm sistemi içinde 2 yeni şehirden bahsediyoruz. Bunların mimari çalışmasını bile yaptık bu Çarşamba değil haftaya Çarşamba bunu açıklayacağız, hiç heyecanlanmayın orada neresi olduğunu, nasıl olduğunu o çılgın proje ile açıklayacağız. Bizim diyor çılgın proje ile işimiz yok diyor bu projeler millete hizmet değilde nedir? İşte bunları siyaset anlayışı bu, burada binlerce insan istihdam edilecek bu proje üzerinde belki on binlerce kişi istihdam edilecek bizim attığımı adımlar bu diyorum ya, bugüne kadar bunların dikili ağacı bile yok. Ustalık döneminin ürünlerine geçiyoruz şimdi İstanbul'a yapacağız iki yeni şehir İzmir Belediye Başkanı genel başkanına haber göndermiş siz gecekonduları bile yapamadınız, metroları yapamadınız biz yaptık biz. Şimdi kalkyor teşekkür edeceği yerde bizim projelerimize Başbakan sahip çıkıyor diyor. Bugüne kadar bu noktada yaptığınız hiç birşey yok ama biz yoğun bir şekilde buna da devam ediyoruz.

Bütün bunların yanında burada sizlere kampanya sloglanlarımızdan bir kaçını söyleyeceğim , istikrar sürsün, Türkiye büyüsün. Önceki gün beyannamemizi açıklarken ilk sloganımızı orada seslendirmiştik. 'Türkiye Hazır Hedef 2023' demiştik, şimdi MHP'nin genel başkanı bu bana aittir diyor. Bende diyorum ki genel başkan; Sen böyle 2023 yılına kadar hedefler koyabiliyormusun? Yani 2023'e kadar hedefler koyabiliyordun da bu millet sana 5 yıllığına iktidar verdi o zaman 3,5 yıl kalabildin nasıl sen kalkacakta 2023'ün hesabını yapacaksın. Böyle bir ufku yok bunların, şimdi diyorki onu ben söylemiştim 3,5 yıl kalabildin daha fazla kalamadın. 8,5 yıl önce hayal gibi görülen bir çok hedefi biz gerçeğe dönüştürdük şimdi daha büyük hedefleri belirledik, hayallerimizi kurduk ve buna doğru yol alıyoruz. İstikrarlı olan bir Türkiye istikbali olan bir Türkiye'dir.

ERDOĞAN'DAN İZMİR'E SESLENİŞ


Sevgili İzmirliler; Rahat olun bu iradeyi önce siz koyacaksınız, siz görevi vereceksiniz ve evelallah İzmir çok daha farklı bir şekilde gelişecek şuanda EGERAY'ı yaptık, aynı zamanda susuz olan İzmir'e su getirdik mi? Getirdik, üniversite ise üniversite getirdik, sevgili İzmirliler biz sizi unutmadık, unutmuyoruz. ÜNİVERSİAD adeta kalmıştı kim halletti? Özel kanunla onu da biz hallettik. İzmir, İzmirli, bize oy verse de vermese de İzmir bizimdir, yani 780 bin kilometre karenin Ege'de bir incisidir hiç bir zaman biz ihmal etmez bir kenara koymayız.

Bu seçimde oy kullanacak gençlerimiz var ama eski kardeşlerim hatırlarlar, günde 6 saat elektriklerimizin olduğu günleri hatırlıyor muyuz? Ah benim sevgili kardeşlerim, Sayın Baykal'ın enerji bakanı olduğu CHP iktidarını hatırlıyor muyuz? Bakanlıklarda kaloriferler yanmıyordu, paltoyla çalışıyorlardı CHP'nin iktidarı bu. Şimdi yeniden bizi o döneme çevirmek, döndürmek isteyenlere benim milletim fırsat vermez. Bu kardeşiniz İstanbul'u kimden aldı biliyor musunuz CHP belediyesinden. Biz aldığımız zaman İstanbul çöp dağları içinde bir şehirdi, suları akmıyordu, İstanbul'da banyo küvetleri dolduruluyor onları kullanıyordu halk. Bunun için yeni sektörler oluşmuştur, her yerde su satan bayiler vardı, böyle bir hala getirmişlerdi sokakları. Herkes maskeyle dolaşıyordu İstanbul'da neden? Hava kirliliğinden dolayı biz geldik oda yok oldu. Susuz kenti suya biz kavuşturduk, çünkü hafıza-i beşer isyan ile mahkûmdur. Başkentimiz Ankara'nın bir havaalanı var mıydı? Ama şimdi bakın modern bir havaalanına sahibiz, tamamen bir Turgut Özal bulvarı ile Allah rahmet eylesin dün ölüm yıldönümüydü bunu gerçekleştirerek onun aziz hatırasına burayı sembol vererek halkımızın emrine sunduk. Şimdi ikinci bir adım havaalanından şehre hafif raylı sistemi koyacağız. Bunları biz açıkladığımız zaman rahatsız oluyorlar, niye rahatsız oluyorsun yahu bak güzel şeyler bunlar.

Tarih 11 Nisan 2010, İzmir'in Kiraz ilçesinde 73 yaşında ki bir çoban amcamız Mehmet Kurt, dağ başında kalp krizi geçiriyor hemen 112 aranıyor bir ambulans helikopter olay yerine geliyor amcamızı alıyor ve hastaneye yetiştiriyor. Olay bu birinci ikinci olay, İzmir'le nasıl ilgileniyoruz görüyorsunuz değil mi? Diyarbakır'da, Güneydoğu'da yollar kapalı kalan, köylerimiz var, yine böyle bir köy köyde yaşayan 40 yaşlarında bir vatandaşımız sabah namazını kılmış evine dönerken kalp krizi geçiriyor. Köy muhtarı hemen 112 acili arıyor telefondan 20 dakika sonra köyün semalarında bir helikopter görünüyor ve köyün tarihinde ilk defa köye bir helikopter iniyor.






Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile