Başbakan Erdoğan: Genelkurmay Ve İçişleri Bakanlığı‘ın Çalışmaları Örtüşüyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Silvan saldırısıyla ilgili olarak Genelkurmay ve İçişleri Bakanlığı‘nın yaptırmış olduğu çalışmaların birbirleriyle örtüştüğünü söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Silvan saldırısıyla ilgili olarak Genelkurmay ve İçişleri Bakanlığı‘nın yaptırmış olduğu çalışmaların birbirleriyle örtüştüğünü söyledi.

    Erdoğan, Esenboğa Havalimanı‘nda, Azerbaycan‘a hareketinden önce basın mensuplarının sorularını cevapladı. Genelkurmay‘ın, Silvan raporuyla ilgili değerlendirmesi sorulan Erdoğan, "Genelkurmayımız, dün yapmış olduğu açıklama zaten çok detay, geniş olarak ele alınmış, teferruatlı bir çalışmanın ve dün de aramızda yapmış olduğumuz zirve neticesinde yapılan bir açıklama. Orada artık ikinci bir açıklamayı gerektirecek şu süreç içerisinde herhangi bir şey söz konusu değil. Zaten ihmallerle alakalı olarak orada biliyorsunuz ifade çok açık, net ortada. Bunu da yargıya sevk etmek suretiyle bu işin takibi yapılacaktır." dedi.

    İçişleri Bakanlığı‘nın yaptığı çalışmayla ilgili açıklamanın ne zaman yapılacağı yönündeki soruya ise Erdoğan, "İçişleri Bakanlığımızın yaptırmış olduğu bu incelemede onun da neticeleri geldi. Arada çok ciddi fark söz konusu değil, örtüşüyor geneli itibariyle. Bundan dolayı da İçişleri Bakanlığı’nın böyle bir açıklama yapmasına gerek görmedik." diye cevap verdi.

    Terörle mücadelede emniyetin önplana çıkarılması yönündeki çalışmalarla ilgili bir başka soruya ise Erdoğan, "Emniyet teşkilatımız da bölgedeki yöntemler üzerinde bazı çalışmaları yapmak suretiyle daha farklı yöntemler, burada Jandarma, Karar Kuvvetleri arasındaki koordinasyonun çok daha güçlendirilerek böyle bir çalışmaya girilmesi gerekiyor. Her zaman söylediğimiz gibi, asıl hedefimiz güvenlik güçleriyle bu işi sürdürmekten öte, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi çerçevesinde bu işi sürdürmektir. Arzumuz, isteğimiz budur. Karşımızda iyi niyeti gördüğümüz sürece biz iyi niyetle yolumuza, bir kardeşlik anlayışı içinde devam edeceğiz. Kötü niyet sürdürdüğü sürece karşı iyi niyetli davranmak takdir edersiniz ki sizlerin de bizim de vatandaşlarımızın da takdir planlarının dışındadır." şeklinde cevap verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile