Başbakan Erdoğan: Hudut bölgesinde profesyonellerin görev yapması gerekli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hudut bölgesinde profesyonel personelin görev yapmasının gerekli olduğunu yaşanan olayların gösterdiğini belirterek, bu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hudut bölgesinde profesyonel personelin görev yapmasının gerekli olduğunu yaşanan olayların gösterdiğini belirterek, bunu bir yıl içinde hayata geçireceklerini ifade etti.

Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sınırlarda oluşturulacak özel birliklerle ilgili bilgi de verdi. Erdoğan, iki yıl önce çatışma riski yüksek olan bölgelerde, iyi eğitilmiş uzman personelin değerlendirilmesine karar verdiklerini hatırlatarak, "Bu konuda önemli mesafeler aldık. Şu anda önemli sayıda uzman personel görevlendirilmiş durumdadır." dedi.

Amaçlarının hudut bölgesinde tamamen profesyonel personelin görev yapması olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Arazi şartlarını bilen, terör örgütünün taktik hamlelerine karşılık verebilecek donanıma sahip personelle en iyi mücadelenin verilmesi, en iyi neticenin alınması ve en az kaybın verilmesi açısından yararlı olacaktır. Dönemimizde bu bölgede görev yapan personelin eğitimini önemli oranda geliştirmiştir." diye konuştu.

Yaşanan olayların eğitimli de olsa er ve erbaş yerine tamamen profesyonel ekiplerle mücadele edilmesinin büyük önem taşıdığını gösterdiğine işaret eden Erdoğan, şunları söyledi: "Siyasi parti ziyaretlerimizde gündeme gelen bu konuyu tüm boyutlarıyla değerlendiriyoruz. İstiyoruz ki sınır boylarında ve riskli bölgelerde tamamen profesyonel birliklerden oluşan ekipler görev yapsın. Bunlar ayrı bir ordu, özel bir ordu değil. Basına sızan böyle şeyler de var. Biz özel bir ordu kurmuyoruz. Özel bir ordu değil, Bunlar, özel hudut birlikleri olacak. Mevcut bünye içinde farklı statüde, 5 yıl veya daha üzeri görev yapacak uzmanlaşmış personel olacak. Bu 5+1 olur 5+4 olur vesaire... Bunların değerlendirmeleri yapılıyor. Kararı da verildikten sonra oturacağız, yasal düzenlemesi neyse bunu da süratle yaparak inşallah adımı atacağız. Kritik ve hassas bölgelerde belli bir süreyle sınırlı olarak profesyonel güvenlik gücü şeklinde terörle mücadele edecekler. Kırsal bölgeyle, meskun bölgenin güvenlik ekiplerinin çok farklı donanıma sahip olması da şarttır. Tabi onların bağlı oldukları yerler konusu da ayrıca değerlendiriliyor, değerlendirilecektir. Buna göre adımları atıp kararı verme konusunda katkısı olacak, gerek TSK'mız gerek Milli Savunma Bakanlığı'mız istihbarat teşkilatımız, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu başkanımız oturup hep birlikte konuşacağız kararını hep birlikte vereceğiz. Ve ondan sonra adımımızı atacağız. İşte bu yıl içinde çalışmayı inşallah hayata geçirmiş olacağız."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile