Başbakan Erdoğan Iğdır‘da

Başbakan Erdoğan Iğdır‘da

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Karabağ meselesi halledilmedikçe Ermenistan ile ilişkilerimizin yola girme girmesi mümkün değil" dedi.

Muş mitinginin ardından uçakla Ağrı‘ya geçen ve daha sonra karayoluyla Iğdır‘a gelen Başbakan Erdoğan, Zübeyde Hanım Bulvarı‘nda halka hitap etti. Coşku ile karşılanan Erdoğan, üçüncü kez Iğdır‘a geldiğini hatırlatarak, "Iğdır, serhat ve kahramanlık şehridir. Iğdır; Ağrı Dağı kadar yüce, Aras Nehri kadar coşkun bir şehirdir. Yakınınızdaki Karabağ‘da yaşananları yüreğinizdeki hissettiğinizi biliyoruz. Terör karşısında nasıl mücadele ettiğinizi biliyoruz. Siz Türkiye‘ye, dünyaya örneksiniz. Bu

kardeşliğiniz hiç bozulmasın, Ağrı Dağı kadar yüce olsun" diye konuştu.

"BUNLARIN DİNLE, NAMAZLA ALAKASI YOK"

Millet ile samimi olma gayretinde olduklarını, istismar siyasetine pirim vermediklerini anlatan Erdoğan "Tahrik, gençleri sokağa dökmek, bizim siyasetimizde asla yer bulamadı. Batman‘da ayrı, Ankara‘da ayrı siyaseti reddediyoruz. Bazıları sahillerin, bazıları bir bölgenin partisidir. Biz ise Türkiye‘nin partisiyiz ve 81 ilin 80‘inden milletvekili çıkardık. Tek vatan, tek bayrak, tek devletten bazıları rahatsız oluyor. Bölücü terör örgütü bundan çok rahatsız oluyor. Bunlar dinimizi de bölmeye çalışıyor.

Son zamanlarda tutturmuşlar, cuma namazına gitmiyorlar. ‘Devletin imamı arkasında namaz kılmayın‘ diyorlar. Terörist başını peygamber ilan etmişler. Araştırdığımızda bunların arkasında BDP var. Bir grup namaz kılıyor, diğer grup çevrede bekliyor. Bunların dinle, namazla alakası yok. Biz bunların ne olduğunu biliyoruz. Dinimizi siyasete alet etmesinler, istismar etmesinler" dedi.

"KARABAĞ KONUSUNDA AZERBAYCAN‘IN ARKASINDAYIZ"

Başbakan Erdoğan, Karabağ meselesinin kendi meseleleri olduğunu, bu konu halledilmedikçe Ermenistan ile ilişkilerin yola girme girmesinin mümkün olmadığını belirtti. Kurulduğundan beri Karabağ konusunda Azerbaycan‘ın arkasında durduklarını, durmaya devam edeceklerini ifade eden Recep Tayyip Erdoğan "Kimse bizden başka bir şey beklemesin. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi‘nde Ermeni veya yanlısı milletvekillerinin sorularına gerekli cevabı verdik. -Siz Türkiye‘ye Fransız kalmışsınız- dedik. Bizim

Türkiye‘de de ülkemize Fransız olanlar var. Umarım onlar da bu yanlışlarını anlarlar" dedi.

Konuşmasının sonunda genel seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunan Erdoğan, partililerinden sandığa sahip çıkılmasını istedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile