Başbakan Erdoğan ilk sırada

Başbakan Erdoğan ilk sırada

Mısır'da gerçekleştirilen ankette halkın en çok beğendiği lider sıralamasında Başbakan Erdoğan ilk sırada.

ABD'li Brookings Enstitüsünce cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Mısır'da gerçekleştirilen ankete göre, halkın yüzde 63'ü, dünya liderleri arasında en çok Başbakan Erdoğan'a hayranlık duyuyor.

MODEL TÜRKİYE

Mısır'da kritik cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü'nce gerçekleştirilen bir ankete göre, Mısırlıların yüzde 63'ü, dünya liderleri arasında en çok Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hayranlık duyuyor. Anket, halkın yarısından fazlasının da, Mısır'a model olarak Türkiye'yi tercih ettiğini de gösterdi.

TÜRKİYE İLK SIRADA

Merkezi Washington'da olan Brookings Enstitüsü'nce yayımlanan ankete katılan Mısırlıların yüzde 63'ü, en çok hayranlık duydukları dünya liderleri arasında Başbakan Erdoğan'ı birinci seçti. Ankete katılanlardan Mısır'a model olarak Suudi Arabistan, Türkiye, İran, Malezya, Fas ve Tunus'tan oluşan 6 Müslüman ülke arasında bir seçim yapmaları istenmesi üzerine yüzde 54'ü Türkiye'yi, yüzde 32'sini ise Suudi Arabistan'ı tercih etti.

Bu arada aynı anket, 'liberal İslamcı ' olarak nitelendirilen, Cumhurbaşkanlığı yarışındaki en güçlü iki adaydan Abdül Fotu'nun yüzde 32'lik oy ile önde gittiğini de ortaya koydu. Fotu'nun rakibi eski Dışişleri Bakanı Amir Musa ise, katılımcıların yüzde 28'sinin desteğini elde etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile