Başbakan Erdoğan‘ın Iğdır Ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Iğdır ziyareti kapsamında 39 eserin toplu açılışını yaptıktan sonra bir aileyi evinde ziyaret etti.

Akşam saatlerinde geldiği Iğdır‘da halka hitap eden Başbakan Erdoğan, daha sonra Haydar Aliyev Fen Lisesi‘nde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, merhum Haydar Aliyev adına bir lisenin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Öğrencilerimiz de böyle bir lisede eğitim görecekleri için çok mutludurlar. Bunlar son değil, devamı gelecek. 39 adet tesisin maliyeti, 356 trilyondur" dedi.

Haydar Aliyev Fen Lisesi‘nin yolunu beğenmediğini belirten ve belediyeyi

eleştiren Başbakan Erdoğan, Vali Amir Çiçek‘e yolun valilik tarafından yapılması talimatını verdi.

Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan, beraberindekilerle birlikte, açılış kurdelesini kesti. Erdoğan, ardından Haydar Aliyev Fen Lisesi binasını gezdi.

Başbakan Erdoğan, okuldan ayrıldıktan sonra, 10 çocuk babası Hacı Ali Bilge‘yi evinden ziyaret etti. Burada aile fertleri ile sohbet eden ve ikram edilen sarmayı ve yoğurdu yiyerek çay içen Başbakan Erdoğan, daha sonra karayolu ile Ağrı‘ya hareket etti.

Evinin kapılarını gazetecilere açılan Bilge ailesi, Başbakan Erdoğan‘ın ziyaretini değerlendirdi. Çok mutlu olduklarını ifade eden Hacı Ali ve Hacı Zeynep Bilge çifti, Başbakan Erdoğan ile Iğdır‘ın sorunlarını konuştuklarını söyledi. 80 yaşında ilk defa bir Başbakanı evinde misafir ettiğini söyleyen Hacı Ali Bilge, şarkı söyleyerek yaşadığı mutluluğu basın mensupları ile paylaştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile