27 Nisan e-muhtırasının AK Parti oylarının artması için asker ve hükümetin işbirliği ile hazırlandığını ileri süren Kılıçdaroğlu'na Başbakan Erdoğan aynı mantıkla cevap verdi.
Erdoğan CHP liderine "Kaset olayından kim kazanç sağladı? O zaman bu kasedin mimarı kim? Kim genel başkan oldu? Öyleyse kim kiminle işbirliği yaptı da bu sonuç ortaya çıktı?" diye sordu.
Erdoğan 2007 yılında dönemin Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ile Dolmabahçe'de yaptığı görüşmelerin mezara gideceğini tekrarladı.
Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
KAFATASÇILIK YAPIYOR
Bizim medeniyetimizde ayrımcılık yok. Bizim kitabımızda kafatasçılık ırkçılık yok. Kimisi ırkçılık kimisi kafatasçılık yapıyor. Bunların hepsine hayır. Yaradılanı yaradandan ötürü severiz. Hepsini rabbim yarattı.
Herkese aynı mesafede olan bir AK Parti var. Çanakkale'de birbirimize yaslandık. Yemen'de Çanakkale'de Filistin'de beraber omuz omuza savaştık. Bu topraklarda fitne tohumu yeşermez. Ispartalı kardeşim izlenen oyunları iyi analiz etsin.
OYUNLARI SİZLER BOZACAKSINIZ
Bir yandan taşeron terör örgütü kanlı ve kirli eylemlere girişirken, bir yandan da il ve ilçelerde kirli provokasyonlar yapılıyor. Kimin eli kimin cebinde görüyorsunuz değil mi? Bunları iyi tanılayalım. Bunlar rastlantı değil. Oyunları ters yüz edecek yegâne güç sizlersiniz.
KILIÇDAROĞLU OY KULLANAMAYABİLİR
Milletin hayrına hiçbir konuda ittifak etmeyenler şimdi hayır oyunda ittifak ediyorlar. Ana muhalefet partisinin lideri Anayasa değişikliğine neden hayır dediğini hala açıklayabilmiş değil
Sayın Kılıçdaroğlu'nun oy kullanmaması söz konusu. Onu da kitabına uydururlar. Düz mantığı çok seviyor. 27 Nisan'dan sonra AK Parti'nin oyları arttı. Öyleyse AK Parti işbirliği yaptı diyor. Peki o zaman şunu soruyorum.
KASET OLAYINDA KILIÇDAROĞLU İŞBİRLİĞİ YAPTI MI?
Kaset skandalı ortaya çıktı. Şu andaki Genel Başkan ilk günlerde adaylığımı düşünmüyorum dedi. Ertesi gün yine düz mantıkla adayım dedi. Nasıl dürüstlük? Kaset olayından kim kazanç sağladı? O zaman bu kasetin mimarı kim? Ne tür fırıldaklar dönüyor? Kimin ekmeğine yağ sürdü? Kim genel başkan oldu? Öyleyse kim kiminle işbirliği yaptı da bu sonuç ortaya çıktı? Cevabını genel başkan versin.
DOLMABAHÇE ÖLÜME GİDER
Bir Başbakan Genelkurmay Başkanı ile baş başa görüşmeyi her zaman yapar ve bunu açıklamak zorunda değildir. Zaten biri açıklarsa diğeri devlet terbiyesine sığmaz bu o insanlarla ölüme gider.
KILIÇDAROĞLU DOSYALARI AÇILACAK
CHP muhtırayı savunanlar hakkında suç duyurusunda bulunacak mı? Tesadüfen SSK'ya genel müdür oldu, batırdı. Her yıl zarar ettirdi. Zamanı gelince açıklayacağım. Şimdi genel seçimde değiliz.
FİŞLEMEYE SON VERİYORUZ
Hakkında yakalama kararı olmadıkça kimse geri döndürülmeyecek. Artık herkes kendisi hakkındaki bilgilere ulaşacak, yanlış bilgileri düzeltecek, bunların yanlış amaçlarla kullanılması önlenecek. Fişlemeye son veriyoruz. Bu modern düzenlemeye 12 Eylül'de EVET mi? Memur kardeşlerim toplu iş sözleşmesi yapabilecek. Memurların yaptığı toplu iş sözleşmesinden artık emekliler de yararlanacak. Grev hakkına getirilen anayasal sınırlamalar ortadan kaldırılacak. İşçi, memur, emekli kardeşim sana yeni haklar getiren bu yeni düzenlemeye evet mi?
ANAYASA İLE KORUYORUZ
Çocuklar bizim her şeyimiz, gözbebeğimiz, her türlü istismara şiddete karşı daha fazla koruma altına alıyoruz. Anasız, babasız, kimsesiz, çaresiz çocuklarımızı kendi kaderlerine terk etmiyor, onları sadece yasa ile değil, artık çok daha güçlü şekilde anayasa ile koruyoruz. 600 Yataklı bir sağlık kampüsüne başlıyoruz onun da müjdesini veriyorum. Bildiğiniz gibi Ocak 2007 'den itibaren aile hekimliğine geçtik. İstediğinizde başvurabiliyorsunuz, kapısını çalabiliyorsunuz, üstelik hiçbir ücret ödemediğiniz ailenize özel aile hekimliği var. TOKİ aracılığı ile bugüne kadar 3368 konut uygulaması yaptık, 2500'ünü teslim ettik. Cumhuriyet tarihinde 79 senede Isparta'ya yapılan bölünmüş yol 72 km. Biz 7,5 yılda buna 45 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Doğalgaz Isparta'mıza geldi.
Kaset olayından kim kazanç sağladı?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan referandum mitingleri kapsamında Isparta'da halka hitap etti.



















