Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de düzenlenen demokrasi mitinginde binlerce katılımcıya seslendi. Kurulan spring sulama sistemi sayesinde de vatandaşlar da sıcak havadan etkilenmedi.
Halkı selamlayarak kürsüye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gittiği yerlerde yaptığı, "Başörtü sorununu biz çözeceğiz" açıklamalarına karşı gelerek, "Kılıçdaroğlu, başörtü konusunu kendisinin çözeceğini söylüyor. Sayın Kılıçdaroğlu gittiği her yerde bol keseden atıyor. CHP, 'Baş örtüsünü ben çözeceğim' diyor, işte 'hayır' bu" dedi.
Ülkenin kızlarının başörtüleri ile üniversitelere girmesi konusunda MHP ile el birliği yaptıklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Burada önemli bir şey var, arkadaşlarımız MHP grubu ile görüşmeler yaptı. Birlikte 411 oy ile baş örtüsü özgürlüğünü parlementodan geçirdik. CHP ise hemen bu konuyu aldı Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Sayın Kılıçdaroğlu bunun altında senin de imzan var. İmzayı attın. Hangi yüzle çıkıp benim milletimin karşısına, 'Başörtü meselesini ben çözerim' diyorsun. Dürüst ol sayın
Kılıçdaroğlu, gittiğin her yerde bol keseden atıyorsun" diye konuştu.
AK Parti'nin terör örgütü ile masaya oturduğuna yönelik iddialara yanıt veren Erdoğan, "Alçakça itirafta bulunanlar bunun her yerde hesabını vereceklerdir. AK parti hükümeti bugüne kadar terör örgütü ile masaya oturmadı, hiçbir zaman oturmayacaktır. Bizim anlayışımızda böyle bir şey olamaz. Biz çetelere avukatlık yapmadık ve hala onlar Silivri'de avukatlık yapmaya devam ediyor. Biz milletin avukatlığını yapmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
Terör örgütünün yol kesip halk oylamasında 'hayır' oyu vermesi konusunda halkı tehdit ettiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Terör örgütü kandilden ses veriyor, bunlar meydanlarda MHP, CHP BDP toplantı salonlarında nutuk atıyor. Terör Kandil'den konuşuyor, MHP, CHP BDP Ankara'da hoparlörü oluyor. Bunlarda sorumluluk diye bir şey yok. Milletim bu alçakça itiraflara inanmayacak. AK Parti hiçbir terör örgütü ile masaya oturmaz, anlaşma yapmaz. AK Parti'nin siyasetini asla terör örgütü belirleyemez. AK
Parti'nin rotasını çete belirleyemez, AK Parti'nin rotasını millet çizmiştir. Bu itirafları atanlar Bahçeli ve Kılıçdaroğlu bizim masaya oturduğumuzu söylüyorsanız, bu iddanızı ispatla siz mükelefsiziniz. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir" dedi.
Kirli tezgahlara karşı vatandaşların uyanık olmasını isteyen Başbakan Erdoğan, "Artık milletin dediği olacak. İşte bunu hazmedemiyorlar. Aydınlık Türkiye mücadelemizde, çetelerle mücadelede, büyük Türkiye, kalkınmış Türkiye için, devlet ile millet arasındaki mesafeyi kaldırıyoruz, ileri demokrasi için 'evet' deyin" ifadelerini kullandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mitingin sonunda Kayseri halkına teşekkür etti.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen miting, halkın yoğun ilgisi ile gerçekleştirilerek olaysız sona erdi. Son olarak Başbakan Erdoğan'ın dağıttığı karanfil ise halkın dikkatini çekti.
Başbakan Erdoğan, konuşmaların ardından iftar yemeği için Kayserispor tesislerine gitti.
Başbakan Erdoğan Kayseri'de (2)
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni anayasa değişikliği hususunda terör örgütü Kandil'den 'hayır' sesi veriyor, CHP, MHP, BDP Ankara'da hoparlörü oluyor. Bunlarda sorumluluk diye bir şey yok" dedi.



















