Başbakan Erdoğan: Korku imparatorluğunun içlerinde olduğunu itiraf etmek zorunda kaldılar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'korku imparatorluğunu yıktık' sözlerini hatırlatarak, "Yıllardır korku impara

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'korku imparatorluğunu yıktık' sözlerini hatırlatarak, "Yıllardır korku imparatorluğu edebiyatı yapanlar, korku imparatorluğunun kendi içlerinde olduğunu itiraf etmek zorunda kaldılar." dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, 12 Eylül halk oylamasında sandıkların kapanmasının ardından muhalefet partilerinin de içlerine kapandığını söyledi. Kendilerinin ondan önce olduğu gibi, sonra da yollarda olduklarını ifade eden Erdoğan, "Açılışlardayız, milletin içindeyiz. Şu iki ayda mekik dokuyor, millet için hizmetten hizmete koşuyoruz. Biz eser üzerine eser üretiyoruz. Beyefendiler hakaret üzerine hakaret üretiyorlar. Ben bu üslubu hiç kimseye değil, milletime şikayet ediyorum." diye konuştu.

"Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanına, bakanlarına yönelik bu ağır hakaretlerini, MHP'ye CHP'ye gönül vermiş kardeşlerime şikayet ediyorum. Sizlerden de rica ediyorum." diyen Erdoğan, milletvekillerini bu tahriklere gelmemeleri konusunda uyardı.

Erdoğan, "Bu dile, bu üsluba aldırış etmeyin. Oyunlara aldanmayın. Onlar hangi dille konuşursa konuşsun, biz Yunus'un, Mevlana'nın diliyle, halkın diliyle konuşmaya devam edeceğiz. Aynı dille, üslupla cevap verdiğimiz anda, biz kaybederiz, öfke kazanır. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Biz muhalefetin vizyonsuzluğuna kalsaydık, 150 bin derslik yapamazdık, ülkemizin dört bir yanını 13 bin kilometreyi aşkın yollarla öremezdik. Enerjiyi en ücra köşeye, KÖYDES projeleriyle yolu, suyu götüremezdik. Enerji noktasında, Türkiye ciddi anlamda bu açığını kapatıyor. Bu muhalefetin çapsızlığına kalsaydık, 435 bin konut inşa edemezdik. Biz bu kavgalara aldırış etseydik, dünyanın takdir ettiği ekonomik başarılara imza atamazdık. Şu anda ülkemizi ziyaret eden turist sayısı 29 milyona ulaşıyor. Göreve geldiğimizde bu rakam 13 milyon civarındaydı." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'korku imparatorluğunu yıktık' sözlerini hatırlatan Erdoğan, "Yıllardır korku imparatorluğu edebiyatı yapanlar, korku imparatorluğunun kendi içlerinde olduğunu itiraf etmek zorunda kaldılar. Yıllarca gizli gündem, takiyye dediler. Asıl takiyyenin, gizli gündemin kendi içlerinde olduğunu dünya alem gördü, gösterdiler. Onun için biz bildiğimiz istikamette yürümeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"BAYRAM TEBRİĞİ"

Konuşmasının sonunda, milletvekillerinin Kurban Bayramı'nı tebrik eden Erdoğan, "Milletimin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Birliğimizin, beraberliğimizin artmasını temenni ediyorum. Bayramlar dayanışma, paylaşma hissinin zirveye ulaştığı günler. Bu bayramda milletimizle beraber olacağınıza yürekten inanıyorum." dedi.

"ACELE GİDEN ECELE GİDER"

Bayram'da karayollarında alınan tedbirleri de hatırlatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Karayollarıyla ilgili aldığımız kararları biliyorsunuz. Geçişler tamamen ücretsiz olacak. Fakat ne olur acele gitmeyin. Acele ecele gider. Çünkü sizleri bekleyenler olacak. Sizleri bekleyenleri kara haberlerle üzmeyin. Sürat limitlerini aşmayın. Kimse içki alarak yola çıkmasın. Bu konuda lütfen hassasiyet. Tüm vatandaşlarıma uykusuz olarak yola çıkmamalarını hatırlatmak istiyorum ve gece seyahatlerini minimize etmenizi tavsiye ediyorum. Ailenizle birlikte nice bayramlara erişmenizi temenni ediyorum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile