Başbakan Erdoğan'la Liderler Arasındaki 'Davet' Krizi

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, demokratik açılım konusundaki ısrarını sürdüren Başbakan Erdoğan ile MHP'nin konuşacağı hiçbir şey olmadığını belirterek, "Başbakan'ın davet yeterliliği, çözüm güvenilirliği kalmadığı için MHP olarak biz Başbakan'ın davetini dikkate almayacağımızı ifade ettik" dedi

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, demokratik açılım konusundaki ısrarını sürdüren Başbakan Erdoğan ile MHP'nin konuşacağı hiçbir şey olmadığını belirterek, "Başbakan'ın davet yeterliliği, çözüm güvenilirliği kalmadığı için MHP olarak biz Başbakan'ın davetini dikkate almayacağımızı ifade ettik" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Şandır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Artan terör olaylarının ardından liderlerin bir araya gelmesinin gündeme geldiğinin ancak dünkü açıklamalarla bu görüşmelerin gerçekleşmesi ihtimalinin azaldığının hatırlatılması üzerine Şandır, terörle ve bölücülükle mücadelenin, Türkiye'nin en önemli sorunu olduğunu söyledi. Bu sorunun dün etnik terör örgütüyle mücadele şeklinde olduğunu hatırlatan Şandır, bugün siyasi bölücülükle de
mücadele noktasına geldiğini bildirdi. Bu milli meselede sorumluluğun siyasi iktidarda olduğunu vurgulayan Şandır, "8 yıldan beri başaramadılar. Terörle mücadelede bugüne kadar hangi politikayı takip etmişse, demek ki yaptıklarının tamamı yanlıştır veya eksiktir. Çünkü terör bugün, dünden çok daha fazladır. Bölücülük bugün çok daha ileri noktadadır. Bu sebeple biz AK Parti'nin bu konuda takip ettiği politikayı, yaklaşımını, zihniyetini hiçbir anlamda paylaşmıyoruz. Başbakan'ın da bize göre PKK açılımı
olan demokratik açılımda ısrarı karşısında artık bu konuda onunla konuşacağımız bir husus kalmamıştır" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın güvenilirlik katsayısının düştüğünü savunan Şandır, böyle bir yaklaşım içindeki Başbakan'la Türkiye'nin en önemli sorununu konuşmanın bir anlamı olmadığını kaydetti. Şandır şöyle konuştu:
"MHP Genel Başkanı, bu önemli konuda Başbakan'ın değil Sayın Cumhurbaşkanı'nın davet etmesi halinde böyle bir toplantıya katılacağımızı ifade etti. Başbakan'ın davet yeterliliği, çözüm güvenilirliği, işbirliği güvenilirliği kalmadığı için MHP olarak biz Başbakan'ın davetini dikkate almayacağımızı ifade ettik."
Şandır, bir soru üzerine Genelkurmay Başkanlığı'ndan MHP lideri Bahçeli'ye Gediktepe'ye yönelik bir davet gelip gelmediğini bilmediğini belirterek, bu konudaki sorulara Bahçeli'nin dün, 'Biz ne zaman nereye gideceğimize kendimiz karar veririz. Bu kadar önemli konuları magazinselleştirmemek lazım' şeklinde cevap verdiğini hatırlattı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile