Başbakan Erdoğan Reyhanlı'da

Başbakan Erdoğan Reyhanlı'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bombalı saldırıda 51 kişinin hayatını kaybettiği Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gitti.

Saat 12.15 sularında Hatay Havaalanı'na gelen Başbakan Erdoğan, burada Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve Hatay milletvekilleri tarafından karşılandı.

Başbakan'ın gelişi dolayısı ile karadan ve havadan yoğun güvenlik önlemleri alındı. 1 polis helikopteri, 3 adet askeri helikopter havada güvenlik için tur atarken, havaalanı çevresinde polis ve özel harekat timleri de adeta kuş uçurtmadı. Basın mensupları da alana yaklaştırılmadı. Başbakan havaalanında bir süre dinlendikten sonra Sikorsky model askeri helikopterle Reyhanlı'ya geçti. Başbakan'ın helikopterine havada 5 askeri helikopter eskortluk etti. Başbakan Erdoğan'ın helikopterinin Reyhanlı'da iniş yapacağı ilçe stadyumu çevresinde geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Özel harekat timleri ve Başbakanlık korumaları, etrafta kuş uçurtmazken, gazetecilerin görüntü almasına da izin verilmedi.

51 kişinin hayatını kaybettiği Hatay'ın Reyhanlı ilçesine giden Başbakan Erdoğan, Suriye lideri Beşşar Esad'a tepki göstererek, “Bugünler gelip geçecek, Suriye'deki muhalif güçler iktidarı indirecek” dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:


Diktatörlüklerini devam ettirme gayretinde olanlar bizim huzurumuza musallat oldu.

"SURİYE'DEN GELENLER KARDEŞİMİZDİR"

Özellikle Reyhanlı'daki kardeşlerime şunu hatırlatmak istiyorum. Bu millet tarihi itibariyle mazlumlara hep kapısını açmıştır. Mazlumlar karşısında ensarlık görevini yapmıştır. Suriye'de Esed'in zulmünden kaçan kardeşlerimiz, buraya ölüm endişesi ile geldiler. Suriye'den gelenler bizim kardeşimizdir. Bize inandıkları için buradalar. Onları buradan kovmak isteyenlere asla itibar etmeyin. Suriye'deki diktatörlük sona erdiği gün, bu kardeşlerimiz evlerine dönecekler.

Biz Türkiye'de halkın iradesi ile iktidar olduk. Ama onlar babadan devralmak suretiyle iktidara sahip oldular.

"İNŞALLAH MUHALİFLER DİKTATÖRÜ İNDİRECEK"


Kardeşlerim şimdi bizim, Reyhanlılar olarak sizden bir isteğimiz var. Birliğinizin, kardeşliğinizin devamını istiyorum. Türkiye güçlü ülkedir, bu günler gelip geçer ve geçecektir. İnşallah en kısa zamanda, Suriye'deki muhalif güçler bu diktatörü indirecekler. Bu yakındır. Suriye'deki kardeşlerime sesleniyorum: Nasrun minallâhi ve fethun karîb (Allah'ın yardımı ve fethi yakındır.)

"HATAY BÜYÜKŞEHİR OLACAK"

Hatay büyükşehir oluyor. Bu ilçeler kenarda köşede kalmış ilçeler olmayacak. Tam aksine bunlar büyükşehrin bir ilçesi olacaklar ve Reyhanlı bundan nasibini en güzel şekilde alacak. İşsizlere iş desteği verilecek. Alt ve üst yapı olarak her türlü imkandan yararlanacaksınız. Tekrar tekrar, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum ve sizleri Allah'a emanet ediyorum.

"MUHALİFLERE AYETLE SESLENDİ"

Başbakan Erdoğan Reyhanlı'da yaptığı konuşmada muhaliflere SAFF suresinin 13. ayetinden bir kısmı ile mesaj gönderdi. Erdoğan, "Nasrun minallâhi ve fethun karîb" dedi. (Allah'ın yardımı ve fethi yakındır).
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile