Başbakan Erdoğan Tokat mitinginde halka seslendi

Başbakan Erdoğan Tokat mitinginde halka seslendi

Seçim çalışmalarına tüm yurtta devam eden AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan partisinin Tokat mitinginde halka seslendi. Erdoğan buradaki konuşmasında Kılıçdaroğlu'yla ilgili "U, dönüşü kavramı yetmiyor şimdi 'S' dönüşü yapıyor, yürüyen yalan, koşan yalan hafif kalıyor, CHP genel başkanı artık zıplayan yalan, uçan yalan" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları ise şöyle;

Sevgili Tokat'lı kardeşlerim 12 Haziran'dan sonra Türkiye'ye yeni bir Anayasa kazandıracağımız sözünü berdik, herkes çalışmasını yapsın dedik 12 Eylül referandumundan sonra, STK'lar çalışsın dedik 12 Haziran'da milletimizin Anayasasını yapacağız dedik bizim bu projemizi sabote etmek için şimdi yoğun bir gayret var bu aziz milletin kendi Anayasasını yapmasını engellemek için yoğun bir gayret var.

Kaset mağduru genel başkan çetelerin izinden gidiyor
İşte kaset mamulü bir genel başkan, şuanda çetelere olan borcunu ödüyor. Kaset mamülü genel başkan çetelere diyet ödüyor, onun rehberliğinde yürüyor ne diyordu birileri geçmişte; Ne veriyorsa 5 vereceğim, iki anahtar' diyordu. Konut geldi mi? Otomobil geldi mi? Emekliliği indireceğim dedi ve ülkemizi mahvetti, perişan etti. Bir insan, 40-45 yaşında emekli olur mu? Peki ne yapıcak 40-45 yaşından sonra benim insanım yeni bir iş mi arayacak, evinin köşesine yatacak hali yok ki. 1991'de SHP ile yani şimdi ki CHP ile koalisyon kurdular, merhum Özal'ın yaptıklarını bir kaç ay içinde adeta yakıp, yıkıp yok ettiler.

Dürüstsen şimdi çık kamuoyundan özür dile
Aklına ne geliyorsa söylüyor şimdi, bay Kemal sen dürüstsün de Denizli için uydurduğun Yunus bebek meselesi nedir. Araştırdık öyle birşey yok Yağmur adında bir bebek engelli olduğu için ailesi tarafından çocuk esirgeme kurumuna verilmiş, devlette ona sahip çıkmış. Dürüstsen şimdi çık kamuoyundan özür dile, Antalya'da süt vereceğim, su vereceğim diyordu nerde bunlar 10,15 bin işsize iş vereceğim diyordu vekilin nerde? Araştırdım hiç biri yok, kendiside 1 milyona iş vereceğim diyor sırtında yumurta küpesi yok ki atıyorda atıyor, biriside çıkıyor hilal kart, helal kart. Sınırı yok helalinden ye diyor, nerde kaynak anlat bizde bilelim. Siz bizi rezil ettiniz, el aleme muhtaç ettiniz, IMF'den gittiler 30 milyar dolar borç aldılar, bize 23,5 milyar dolar borçla devrettiler. İyi tanıyalım bu Bahçeli'yi de, biz ödedik , ödedik şuanda IMF'ye 5 milyar dolar borcumuz var, onlar borçlandı biz temizliyoruz.

Şimdi akıl hocaları olan zat eskiden diyordu ki kendi zamanında, 'Bu CHP'nin iktidar zamanında sütün ineği kurur' şimdi maşallah kolkolalar. Hesap uzmanı olarak Kılıçdaroğlu işe başlamış ama yalan uzmanı olarak çıkmış. CHP genel başkanı için artık 'U' dönüşü kavramı yetmiyor şimdi 'S' dönüşü yapıyor bu, yürüyen yalan hafif kalıyor, koşan yalan hafif kalıyor, CHP genel başkanı artık 'Zıplayan yalan, uçan yalan.'

CHP değişti diyorlar huylu huyundan vazgeçermi? Bunlar 1940'larda camileri müzelere çevirdiler, sattılar, çocuklar için Elif cüzlerini, İlmihal kitabını bile yasakladılar, toplattılar. Hepsinin belgesi var elimde, hepsinin resmi kararları var, zamanı geldikçe tv programlarında bunlarıda açıklayacağım. Bu ülke, özellikle genç nesiller CHP'nin nasıl bir tarihi olduğunu belgeleriyle görsün istiyorum. Bizi medeniyetimizden, değerlerimizden koparmaya bu CHP'nin gücü yetmeyecek.

Başbakan Erdoğan Tokat mitingindeki konuşmasına şöyle devam etti;

Bu ülkede biz ne çileler çekmişiz
Tokat'ın benim hayatımda güzel bir yeri var bugüne teşkil eden bir durumda var, yıl 1987 İstanbul'da genel seçimler için yoğun bir tempo var o günlerde Zile'den bir konferans daveti geldi. Tokat'a yola çıktık Gerede'ye vardık molamızı verdik, sabah görevimizi yerine getirdik ve devam ediyoruz bir kamyonu geçtik fakat otobüs geliyor. Arkadaş frene basmasıyla araba savruldu, döne döne gitti arabanın altına girdik. Bizim durumumuzda belli mecal yok, iki araba orada bulundu ve bizi Gerede'ye getirdiler, bir ambulans beşimizi balık gibi üst üste koydular, ambulansın içinde serum şişeleri sağlam arkadaşımız vardı onun elinde. Hastaneye geldik, hemen sordukları emeklimisiniz? SSK'lımısınız, kan revan içindeyiz, sordukları soruya bak. SSK'lı olduklarımızı öğrenince dediler ki bakamayız, Tokat'ın yolunda başımıza bu geldi. Bu ülkede biz ne çileler çekmişiz, biz damdan düştük bu ülkenin acılarını büyüyerek yaşadık. İstedik ki biz, bizim gibi başkaları bu acıları, bu olayları yaşamasın.

Bir başka manzara yine Tokat'tan 2011 sene, İsmail Yurttaş isimli bir vatandaşımızın babası kalp krizi geçiriyor, devlet hastanesine kaldırılıyor, SSK, emeklimi diye sormak yok ister özel, ister devlet kapıdan kim girerse hizmet verilecek. Bakıyorlar ki durum kritik hemen hava ambulansımız devreye giriyor, amcamızı alıyor ve doğru Ankara'ya gidiyor, 2 saatte Ankara'da tam teşekkürlü hastanede gerken yapılıyor, İsmail kardeşimiz de bizim için Allah razı olsun devletimizden diyor. Biz bu ülkede ki her vatandaşımız en iyi imkanlardan faydalansın diye bu gayretleri gösteriyoruz, çocuklarımız en iyi okullarda okusun diye bu imkanları sunuyoruz.

Tokat'ta 1000 üzerinde derslik yaptık
Bölünmüş yollar ortada, konforlu yolculuk yapsınlar diye hastalandıklarında en iyi hizmeti, hızlı şekilde alsın diye hizmet veriyoruz milletimize. Tokat'ta 1000 üzerinde derslik yaptık, buraya sağlık alanında 190 trilyonluk yatırım yaptık, modern cihazlarla donattık. İşte bugün mitingimizin ardından Tokat'ta yeni hizmetler kazandırıyoruz 39 tane kamu hizmetini, 12 tane de özel olmak üzere 51 eseri Tokatımıza kazandırıyoruz. Tokat, Turhal, Amasya yolunun resmi açılışını yapacağız, bu yol diğer bölünmüş yolları Tokat'a bağlayan bir yatırım.

Biz iktidarı MHP, DSP, ANAP'tan aldık, biz devraldığımızda Türkiye'nin milli geliri 2 yüz 30 milyar dolardı, şimdi bu rakam 7 yüz 40 milyar dolar oldu. Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü şimdi bu rakamda yüzde 7,8 rakamlarına düştü. Aradaki bu yüzde 55 benim vatandaşımın cebinden çıkıyordu ama şimdi bu para cebinizde kalıyor. Enflasyon yüzde 30'du şimdi ise yüzde 4, arada ki fark Tokat'lı kardeşimin cebinde kalıyor.

Burada da asla fakir zengin ayrımı yapmayacağız
Eğitim alanında Türkiye genelinde 163 bin derslik yaptık ve eğitimde Tokat'ta, 1153 derslik yaptık ve yine 9 bin 579 adet bilgisayar gönderdik. Daha önce sınıflarda böyle imkanlar yoktu bunları biz yaptık, şimdi kara tahtaları kaldırıyoruz okullardan artık akıllı tahtalara geçiyoruz ve akıllı tahtalarla birlikte bunlar bilgisayar donanımlı olacak. Dünyaya internet ağıyla bağlı olacağız ve tüm öğrencilerimize artık elektronik kitap dağıtacağız. Yeni akıllı tahtalar bilgisayar donanımlı olacak. İnternet ağı ile dünyayayla buluşacaklar, elektronik kitap olacak ellerinde ve içinde tüm müfredat bulunacak. Bunları ücretsiz olarak çocuklarımıza vereceğiz. Burada da asla fakir zengin ayrımı yapmayacağız. İstiyoruz ki 600 bine aşkın yavrumuz ilk ve ortaöğretimde elektronik kitapla derslerini takip eder hale gelsin. 4 Yılda bu proje tamamlanacak. Şuanda ön hazırlıklarımız tamam seçim sonrası ihalemizi yapacağız ve üretim kazanan firma tarafından uygulamaya geçilecek.

Kalan günlerde kapı kapı dolaşmaya hazırmıyız?
Bay Kemal SSK müdürüyken sormak lazım nasıl yaptın görevini diye, anamızı ağlattı anamızı, kelin ilacı olsa kendi başına sürer şimdi çıkmış bol keseden atıyor. Sağlıkta bu adımları atarken ulaşımda da büyük adımlar attık Tokat'ta biz geldiğimizde ne kadar bölünmüş yol vardı? 16 kilometre, şimdi bunu 10 kat arttırdık, Ziraat Bankası çiftçimize yüzde 59'la kredi veriyordu biz yüzde 5'le veriyoruz. Farkımız bu, artık vakit daraldı 25 günümüz var, bu kalan günlerde kapı kapı dolaşmaya hazırmıyız? Ev ev dolaşacağız, bizden duyduklarınızı duymayanlara ulaştırmanız lazım ve bu anamuhalefeti de yavru muhalefeti de anlatmanız lazım biz şuanda Tokat'tan kaçta kaç alacağız? 5'te 5, kararlımıyız bunda? Tokatlım derse yapar, inanıyorum ki sizde ev ev dolaşacaksınız ve bu işi bitireceksiniz ben buna inanıyorum' dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile