Başbakan Erdoğan: Tophane'deki olayların tekrar yaşanmaması için her türlü tedbiri alacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tophane'de içki tartışması yüzünden çıktığı ileri sürülen kavganın medyada yer alış şeklini eleştirdi. Bu tür olayları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tophane'de içki tartışması yüzünden çıktığı ileri sürülen kavganın medyada yer alış şeklini eleştirdi. Bu tür olayları hassasiyetle izlediklerinin altını çizen Erdoğan, "Biz Tophane'deki olayları da bu olayların ardından olacak kaygıları da hassasiyetle izliyoruz, tekrar yaşanmaması için gerekli her türlü tedbiri alacağız." şeklinde konuştu.

Demokratik açılım toplantıları kapsamında Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde medya genel yayın yönetmenleri ile bir araya gelen Başbakan Erdoğan konuşmasında referandum sonrası yeni bir sayfanın açıldığını, Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını söyledi. 12 Eylül'den sonra ortaya çıkan tablonun Türkiye'nin demokratikleştiğini gösterdiğini ifade eden Erdoğan, kampanya sırasında yaşananların artık geride kaldığını vurguladı. Tophane'deki olaylara da değinen Erdoğan, "Bu tür olayların yaşanmaması için her türlü tedbiri alacağız. Muhalefetin ve medyanın da bizlere bu konuda destek vermesini arzuluyoruz. Biz toplumdaki kaygıları endişeleri anlamak noktasında samimiyiz. Bunları gidermek noktasında da samimiyiz. Bu samimiyeti medyadan muhalefetten de bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Terör olayları sonrası yapılan yayınlarla sağduyu mesajları veren medyaya teşekkür eden Erdoğan, "Terör ve terörün minimize edilmesi için ortaya koyduğumuz çabalar bir başka konu. Özellikte son dönemde milli birlik ve kardeşlik sürecinin desteklenmesi. Terör olaylarının yansıtılması konusunda medyanın takındığı sorumlu ve sağduyulu tavırdan dolayı hepinize özellikle teşekkür ediyorum. Meselenin çözümü konusunda medya üzerinde önemli sorumluluk vardır. Burada sorunları tam aştığımız söylenemez. Kasıtlı olmadığını biliyorum. Terör olayları sonrası yapılan yayınlar. Özellikle bazı tiplerin ısrarla televizyonlara çıkarılması ve bu tiplerin terörün sona erdirilmesi noktasındaki adeta terörün o yanmakta olan fitilinin ömrünün uzatılması için ellerinden gelen gayreti göstermesi toplumu bilgilendirmenin ötesine girerek maalesef terör örgütünün reklamının yapılmasına dönüştürüyor. Ben ağlayan annelerin görüntüleri yayınlanmasın dediğim için eleştirilere maruz kaldım. Burada bulunan hiçbir arkadaşımız evindeki fotoğraf albümünde hüzünlü tek bir fotoğrafı bile yoktur. O ağlayan annelerin ekranlara sayfalara yansıtılması bırakın terörle mücadeleyi insan hakları adına haksızlıktır." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile