Başbakan'ın çevresinde yoğun güvenlik önlemi uygulanıyor

Başbakan'ın çevresinde yoğun güvenlik önlemi uygulanıyor

Kastamonu'da yapılan saldırı sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çevresinde artırılan güvenlik önlemi, Ankara'da katıldığı programda da devam etti.

Kastamonu‘da yapılan saldırı sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın çevresinde artırılan güvenlik önlemi, Ankara‘da katıldığı programda da devam etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2011 Yılı Genel Kurulu ve Gençlik Komitesi toplantısına katıldı. Başbakan Erdoğan’ın, Kastamonu’daki terör saldırısının ardından Ankara’daki bu ilk toplantısında yoğun güvenlik önlemleri uygulandı. Programın gerçekleştiği Sheraton Otel ve çevre binalarda keskin nişancılar yerleştirildi. Otel etrafında güvenlik güçleri devriye gezerken, özellikle otele giriş yapan araçların bagajları ve alt kısımları aranarak içeriye alındı. Programda dikkat çeken başka bir detay ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yaptığı salon önünde yaşandı.

Daha önceki programlarda uygulanmayan bir güvenlik önlemi ile Başbakan’ın konuşma yaptığı salon önünde uzun namlulu silahlı özel harekat polisi bekletildi. Konuşma süresince salon kapısından ayrılmayan polis, Başbakan‘ın salondan çıkışına eşlik etti. Ayrıca programın yapıldığı otel binası girişinde tüm konuk ve basın mensuplarının aramasının yapılmasına rağmen, programın yapıldığı salon girişine kurulan ikinci bir X-Ray cihazı ile başka bir arama daha gerçekleştirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile