Başbakan Kadınlara Açılımı Anlattı

Kadın sivil toplum örgütleriyle buluşan Erdoğan, 'Açılım durdu yorumları gerçeği yansıtmıyor' dedi. Erdoğan isim vermeden MHP ve BDP'ye yüklendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörün bitmesinden dolayı rantlarını kaybedecek iki karşıt kutbun çözümsüzlük için paralel çaba gösterdiğini söyledi.
Erdoğan, "açılım süreci durdu, açılımın içi boş" eleştirilerin de gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Kadınlara seslenen Erdoğan, "sizin sesiniz kurşun vızıltılarını bastıracak güce ve kudrete sahip" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi kapsamında İstanbul'da kadınlarla ilgili çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle biraraya geldi.
30 yıldır devam eden terörün kendine özgü bir pazar oluşturduğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan, siyasi olarak terör eylemlerinden nemalanan birbirine karşıt zihniyetler bulunduğunu söyledi.
Erdoğan, "Dağdaki gençlerin ölümünü propaganda malzemesi kullananlar, şehitlerimizi kendi siyasi hırslarına alet edenler elbette terörün azalmasını bitmesini içlerine sindiremeyeceklerdir" diye konuştu.
Terörden Nemalan İki Karşıt Kutup Çözümsüzlük İçin Çabalıyor
Başbakan Erdoğan, "Birileri terör örgütü muhatap alınıyor diye demokratik açılımı taşa tutarken, karşıt kutuptaki birilerinin de tedrör örgütünü ihma etmeye çalışıyorlar diye sürekli sabote etmeye çalışması çok manidardır. terörden beslenen bu iki karşıt kutbun çözümsüzlük için paralel çaba göstermesi aynı anda hükümeti topa tutması çok manidardır" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milli birlik ve kardeşlik projesini sonuna kadar götürmekte kararlı olduklarını, Türkiye'nin başka bir seçeneğinin bulunmadığını söyledi.
"Kapılarını Kapatanların Kapısını Tekrar Çaldık"
Erdoğan, "Kapılarını bizlere dafaatle kapatmış olanların kapılarını tekrar tekrar çalmaktan kaçınmadık. En az kapısını çaldığım üçtür. Üç kez kapısını çalmıştır. Ama kapısı çalınan en ağır hakaretleri yapmaya devam etmiştir. En ağır hakaretleri yapanlara en seviyesiz üslubu kullananlara dahi kapımızı açık tutmaktan kaçınmadık. Ülkeyi ve milleti ilgilendiren her meselede diyalogdan istişareden, görüş alışverişinden kaçmadık kaçınmadık" dedi.
Açılım Durdu İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor
Başbakan Erdoğan, açılım sürecini eleştirenlere de tepki gösterdi.
Erdoğan, "Açılım durdu, açılımın içi boş açılım yavaşladı gibi yorumların da gerçeği yansıtmadığını burada özellikle yansıtmak istiyorum. Açılım boşsa açılımın içini doldurmak isteyenlere sesleniyorum. O zaman bize lütfen dolduracak malzeme verin. Biz bunlara hayır demeyiz. Sadece açılım boş demekle birşey kazanamazsınız. Bunu bütün Türkiye'ye seslendik sesleniyoruz Ama buna rağmen bize gelen herhangi birşey malesef yok" dedi.
Kadınların Sesi Kurşun Vızıltısını Bastıracak Güce Sahip
Erdoğan, kadınlardan terör sorununun çözümü için etkin rol almalarını istedi.
Başbakan, "Ben bu sorunun en büyük mağduru, en büyük mazlumu kadınlar inisiyatif yüklendiğinde daha kolay daha hızlı çözüleceğine yürekten inanıyorum. sizin sözleriniz sizin sesiniz kurşun vızıltılarını bastıracak kurşunlardan çok daha büyük etki yapacak. ölümleri durdurup gençleri yaşatacak güce ve kudrete sahip"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandumda oylanacak Anayasa değişiklik paketinin özgürlükler ve demokrasi açısından çok önemli değişimler içerdiğini de sözlerine ekledi.

TRT
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile