'Başbakan Kan Akmasını Sağlayacak Her Türlü Gerdirmeyi Yapıyor'

'Başbakan Kan Akmasını Sağlayacak Her Türlü Gerdirmeyi Yapıyor'

Balıkesir il ve ilçe örgütlerinden sorumlu CHP PM Üyesi Fikri Sağlar, Edremitli partililerle biraraya geldi.

CHP Edremit İlçe Örgütü'nü ziyaret eden Sağlar, denetleyen değil, destekleyen kişi olacağını söyledi.

Partililerle selamlaştıktan sonra bir konuşma yapan Sağlar, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son zamanlarda idamı gündeme getirmes,i gündem değiştirmek amaçlıdır. Başbakan, başka şeylerden bahsediyor. Daha fazla kan akmasını sağlayacak her türlü gerdirmeyi yapıyor. Başbakan'ın cumhurbaşkanı olması, ancak rüyasında görebileceği bir iş olur." dedi.

Atatürk'ün Türkiye'nin her tarafında anıldığını belirten Sağlar, "Bunun nedenini, Başbakan'ın Türkiye'de olmamasına bağlamalıyız. Bu yüzden Brunei Sultanı'na teşekkür ediyorum. Eğer Başbakan Türkiye'de olsaydı, Brunei Sultanı'nın altın tabaktaki yemek ikramını kabul etmeyip Türkiye'ye gelmiş olsaydı belki bu kadar rahat anma töreni olmayacaktı." şeklinde konuştu.

Siyasi iktidarın, kendini ülkeye ait görmediğini iddia eden Fikri Sağlar, şunları söyledi: "Bu nedenle dağını, taşını, ormanını, suyunu, denizini çok rahatlıkla peşkeş çekiyor. İnsanını kaale almıyor. Bu hükümetin bu ülkeyi kendisine ait olarak hissetmediğinin en önemli göstergesi, 10 yıldır her vesileyle ülke insanlarını bölmeye çalışmasıdır. Böldükçe yaptıklarını insanlar göremez. Böldükçe, taraf oldukça kendi tarafını sıklaştırdığı, karşı tarafı da düşmanlaştırdığı için insanların uzlaşması mümkün olmaz. Her vesileyle bölünmeye çalışılan bu toplum, bir gün isyan edecektir."Başbakan Erdoğan'ı sert sözlerle eleştiren CHP PM Üyesi Sağlar, "Karşımızda bir yalancı var. Bu yalancı, dünyaya yalancı olduğunu ilan etmiştir. Başbakan, Almanya'da, 'Dünyaya ilan ediyorum, açlık grevinde bir kişi var.' demiştir. Aynı saatlerde Adalet Bakanı çıkıp, '68 cezaevinde 853 kişi açlık grevi yapmaktadır.' diyerek, Başbakan'ın tüm dünyaya söylediği yalanını göstermiştir. Böyle bir başbakanla olmak istemiyorum. O yüzden de diyorum ki ey CHP'liler, kurtulma savaşıyla karşı karşıyayız." şeklinde konuştu.

İdam konusuna da değinen Sağlar, şunları kaydetti: "Başbakan'ın son zamanlarda idamı gündeme getirmesi, gündem değiştirmek amaçlıdır. Bir taraftan da Kürt sorununun çözümünde aba altından sopa göstermek olarak değerlendiriyorum. Türkiye Cumhuriyeti artık idamı kabul eden bir ülke değil. Bu, insanlık dışı olduğunu bildiğimiz bir yöntem. Ayrıca idam kararını çıkarabileceğini hiç sanmıyorum. Anayasa'ya girmiş olan bir noktada ama Türkiye’de bunları konuşarak fazla enerji kaybetmemize, işsizlik ve açlık konularına değinmememize neden oluyor. Ülkede terör almış başını gidiyor, Başbakan başka şeylerden bahsediyor. Daha fazla kan akmasını sağlayacak her türlü gerdirmeyi yapıyor. Bu Başbakan, ülkeyi bölerek yönetiyor. Taraftarlaşarak yönetiyor. Bu bölünme, bir daha birleşmemeye neden olur. Bu bölünme, çok ciddi patlamalar neden olur. Başbakan'ın bu huyu, bir devlet adamına yakışmıyor. Ayrıca düşmanca bir duygu içerisinde, kendi yurtdışlarının bir kısmına. Bu anlayışla bir insanın cumhurbaşkanı olması mümkün değildir. "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile