Başbakan Merkel'in Yeni Yıl Mesajı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'nın ilerlemesinin Avrupa'nın ilerlemesine ve borç krizinin kalıcı bir şekilde aşılmasına bağlı olduğunu ifade etti.

Merkel, yeni yıl mesajında, her bireyin başarısının ülkeye tümüyle şekil verdiğini belirterek, devletin yatırım yapabileceğini ve iyi koşullar oluşturabileceğini ancak siyasetin kökeni ne olursa olsun halk olmadan çok az şey yapabileceğini belirtti.

Bunun sonucunda, şimdiye kadar hiç olmadığı kadar insanın iş sahibi olduğunu, ülkenin küresel sert rekabet karşısında iyi durumda bulunduğunu ve sosyal sorumluluk konusunda çok sayıda insanın gönüllü çalıştığını belirten Merkel, ''Almanya'nın gelecekte de güçlü kalması için çok şeyin yapılması lazım'' ifadesini kullandı.
Merkel, mali durumu düzenli bir şekilde gelecek kuşağa devretmenin, enerji dönüşümünün başarılı olmasının, toplumun giderek yaşlanması ve çeşitli hale gelmesi nedeniyle birlikteliğin kendisi için önemli olduğunu kaydetti.

''Biz tüm çocukların ve gençlerin mümkün olduğunca en iyi eğitimi almaları ve bununla hayatta mümkün olduğunca iyi fırsatlar elde etmelerini istiyoruz'' diyen Merkel, toplumun kalbi olan aileleri de desteklemek istediklerini ifade etti.

"Almanya'nın ilerlemesi Avrupa'nın ilerlemesine ve borç krizinin kalıcı bir şekilde aşılmasına bağlıdır" ifadesini kullanan Merkel, gelecek mayıs ayında 375 milyon AB vatandaşının yeni bir Avrupa Parlamentosu'nu seçeceğine dikkati çekti.
Avrupa'nın milyonlar için barış yeri olduğunu belirten Merkel, ''Bu, birbirimize güvenirsek ve birliktelik sağlarsak ne kadar çok şey başaracağımızı gösteriyor'' dedi.

Yapılacak işlerin büyüklüğünden yapılan her küçük katkının yetersiz görülebileceğini ifade eden Merkel, ancak tüm katkıların hepsinin ülkenin gücünü ortaya koyduğunu kaydetti.

Mesajında doğu ve güney Almanya'da mayıs ayında meydana gelen sel baskınlarına da dikkati çeken Merkel, ülkede yardımseverlik dalgasının oluştuğuna ve bu yardımseverliğin ülkenin nelere sahip olduğunu gösterdiğini belirtti.

Merkel, ''Tüm kalbimden yeni yılda size ve ailenize sağlık, mutluluk ve bereket diliyorum''' sözlerini kaydetti.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile