'Başbakan referandumda sonuç almak için ağladı'

'Başbakan referandumda sonuç almak için ağladı'

Cindoruk, ''Başbakan 30 yıl önceki bu konuya ağlayacağına, şehitlerimiz için ağlasaydı kimse onun bu kadar üzerine gitmezdi. Ama Sayın Başbakan bu ağlamayla referandumdan sonuç almaya çalıştı. Bunu ayıplıyorum" dedi.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ndeki yazlığında partisinin Ayvalık İlçe Başkanı Mehmet Sıray, Altınova Belde Başkanı Mehmet İğneliler ve Burhaniye İlçe Başkanı Murat Aydınlıgil ile Demokrat Parti'nin ilçe ve belde örgüt yöneticileri ziyaret etti. Kendisine yapılan ziyaretten son derece memnun kaldığı gözlenen Cindoruk, ilk genel seçimlerde DP'nin en azından koalisyon ortağı olacağından şüphesinin olmadığını söyledi.


BİZİM REFERANDUMA ''HAYIR'' DEMEK İÇİN PEK ÇOK GEREKÇEMİZ VAR

Hüsamettin Cindoruk, kendisinden önce partinin genel başkanı olan Süleyman Soylu'nun referandum'da ''Evet'' oyu kullanacağını açıklamasıyla ilgili olarak, "Parti Genel Merkezi olarak büyük bir çoğunlukla 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda ''Hayır'' oyu kullanma kararı aldık. Bizim referanduma ''Hayır'' demek için pek çok gerekçemiz var. O arkadaşımızın ''Evet'' diyebilmek için hangi gerekçelerinin olduğunu bilmiyoruz ama bu arkadaşlarımız için gereken yapılır" şeklinde konuştu.


30 YIL ÖNCEKİ BU KONUYA AĞLAYACAĞINA, ŞEHİTLERİMİZ İÇİN AĞLASAYDI

Hüsamettin Cindoruk, partisinin il başkanlarıyla 2 Ağustos'ta geniş katılımlı bir toplantı yaptıktan sonra yurt gezilerine çıkacağını ve referandumda vatandaşların ''Hayır'' oyu kullanmalarını önermek için yollara düşeceklerini belirtti. Cindoruk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı'nda döktüğü gözyaşı ile ilgili olarak, "Başbakanın o halini kürsüden izlediğimde aklıma bir fıkra geldi. Vaktiyle bir Yeniçeri ağası, hahamın birini huzuruna çağırmış. Kaldırmışlar hahamı Yeniçeri ağasının önüne getirmişler. Ağa, hahamha, 'Siz, bizim İsa Peygamberimiz'i çarmıha germiştiniz. Ben de şimdi sizi gereceğim' demiş. Haham endişeyle, 'Aman efendim o bahsettiğiniz bundan 1600 yıl önceydi' deyince, Yeniçeri ağası, 'Olsun. Ben şimdi duydum' demiş. Başbakanın ki de o hesap, 30 senedir Türkiye'de tartışılan doğruluğu, yanlışlığı her kesim tarafından ifade edilen o günlerin en önemli hadisesini, bu günlere taşımaya çalışıyor. Bunu başbakan, bizim yeniçeri ağası gibi yeni duymuş olabilir. Bu eskimiş bir mesele, bugün konuşulması gereken konu ise, her gün şehit veriyor ve artarak bu durum sürüyor. O mektuplarla ilgili oratoryo bile bestelenmişken, Nevzat Çelik'e ait o şiir yıllar önce bestelenmişken, Başbakan bunu yeni duymuş olabilir. Başbakan eğer 30 yıl önceki bu konuya ağlayacağına, şehitlerimiz için ağlasaydı kimse onun bu kadar üzerine gitmezdi. Ama Sayın Başbakan bu ağlamayla referandumdan sonuç almaya çalıştı. Bunu ayıplıyorum" diye konuştu.


HABERAL'A KAPIMIZ AÇIK AMA ÖNCE SORUŞTURMADAN AKLANSIN

Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın parkinin başına getirilmesi ile ilgili soruya Cindoruk, ''Sayın Haberal, hepimizin sevdiği saydığı bir kişiliktir. Ayrıca benim aile dostumdur. Sayın Haberal'ın öncelikle şu an başında olan sorundan ve Başbakan ile Adalet Bakanı'nın kendisine yönelttiği ağır ithamlardan kurtulması gerekiyor. Sonrasında da kendisi karar verirse, partimizin organları da gereken değerlendirmeleri elbette yapacaktır" dedi.

CHP REFERANDUM OYLAMASINI BİR SEÇİM YARIŞI OLARAK GÖRÜYOR

Cindoruk, önümüzdeki genel seçimlerde DP, MHP, CHP ile birlikte AK Parti'nin karşısında üçlü ittifak kurulmasına ilişkin, kamuoyu talebi ile ilgili olarak da, "Oyları ve oylarının rengi aynı olan partiler her zaman aynı saftadır. CHP ve DSP ile referandum konusunda verdiğimiz karar aynıdır. Sayın Kılıçdaroğlu ile küçük bir ayrılığımız oldu. CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu, referandum oylamasını bir seçim yarışı olarak görüyorlar. Ama referandum tabiatıyla bir seçim yarışı değildir. Referanduma konu olan, o cümle Anayasa Paketi değişikliğidir. Bizim bunu konuşmamız gerekir" dedi.


REFERANDUMA KADAR TBMM TATİLE GİRMEMELİ

TBMM'nin yaz döneminde de açık kalması gerektiğini belirten Hüsamettin Cindoruk, "Önümüzde çok ilginç bir dönem var. Bu referandum aynı zamanda terör alt yapısını oluşturacaktır. Fevkalade yanlış bir iştir. Olaylar, başka imkânlarla birlikte tırmanabilir. Hükümet yasa çıkarmakta ve tedbir almak zorunda kalabilir. Yasama organı bu süreç içerisinde çalışır vaziyette olması gerekir" diyerek, TBMM'nin hiç olmazsa referandum sürecine kadar açık kalması gerektiğini ifade etti.


(habertürk)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile