Başbakan Tayyip Erdoğan: Yazıcıoğlu sağ olsaydı 'Evet' derdi

Dün Sivaslılara seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan helikopter kazasında yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle andı ve "Sağ olsaydı o da refrandumda 'evet' derdi" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sivas'ta partisinin Hükümet Meydanı'nda yapılan mitinginde konuştu. Erdoğan, "27 Mayıs zeminini hangi zihniyet hazırladı? CHP zihniyeti. Belli oluyor zaten. Şu andaki CHP Genel Başkanı daha yeni siyasete soyunmuş belli. Zihniyetini konuşmuyor, kendini konuşuyor'' dedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mitingde yaptığı konuşmada, CHP ve MHP Genel Başkanları'na yüklendi. İktidara geldikleri günden bu yana yapılan çalışmalardan da bahseden Erdoğan, miting öncesi Sivas'ın Divriği İlçesi'ndeki Dünyaca ünlü Divriği Ulu Cami'de incelemelerde bulunduğu belirterek, "1228 yılında inşa edilen Divriği Ulu Cami'yi uzun bir aradan sonra biz ele aldık. Kültür ve Turizm Bakanlığımız'ın çalışmaları neticesinde camiyi eski çehresine kavuşturacağız. Biz bu ata yadigarına sahip çıktık" diye konuştu. Özellikle gençlerden, Türkiye'deki ve bölgelerindeki tarihi eserleri ziyaret edip nasıl bir kültüre ve medeniyete sahip olduklarını görmelerini de isteyen Başbakan Erdoğan, ''Bu eserlerin her biri köklü tarihimizi, şanlı geçmişimizi, sevgi medeniyetimizi yani bizi anlatıyor" dedi.

BUGÜN TÜM DÜNYA TÜRKİYE'Yİ KONUŞUYOR
Kendilerinin yere sağlam bastığını, Muhalefet partileri gibi uçmadıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bugün tüm dünya Türkiye'yi konuşuyor, Türkiye ekonomisini konuşuyor, Türkiye'nin küresel krizden çıkış başarısını konuşuyor. Daha fazlasını da yaparız ve yapacağız. Ben buna inanıyorum. Yeter ki millet arkamızda olsun. Yeter ki millet yanımızda olsun" dedi.

O GÜN SADECE SİVAS DEĞİL, TÜRKİYE AĞLADI
Konuşmasını, Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle andıklarını söyleyerek devam eden Başbakan Erdoğan, "Sevgili Yiğidolar, Sivas bir yiğidini kaybetti. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu, millet sevdası, memleket sevdası peşinde Hakk'a yürüdü. O gün sadece Sivas değil, Türkiye ağladı. Kendisini burada, memleketi Sivas'ta bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Mekanı cennet olsun, Allah ondan razı olsun diyorum.
Muhsin kardeşimizin, 12 Eylül zindanlarında yazdığı şiir, adeta bir ağıda dönüştü ve yüreklerimize nakş oldu. 'Güne gülümserken papatyalar, dualar gibi yükselir ümitlerim, güneşle kol kola kırlarda koşarak, siz peygamber çiçekleri toplarken, ben çeşme başında uzanmak istiyorum, huzur dolu içimde, ben sonsuzluğu düşünüyorum, ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum, durun, kapanmayın pencerelerim, güneşimi kapatmayın, beton çok soğuk, üşüyorum' Muhsin kardeşim 12 Eylül'ü yaşadı, 12 Eylül'ün zulmünü yaşadı, işkencelerini yaşadı. Zaman zaman bir araya geldiğimizde bunu kendisiyle paylaşırdık ve bize de anlatırdı. Ben inanıyorum ki bugün hayatta olsa, hiç tereddüt etmeden bu Anayasa değişikliğine 'Evet' derdi. Nitekim, onun arkadaşları, onun takipçileri, onun hareketi sağduyunun, aklı selimin yanında yer aldı ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun hatırasına sahip çıktı" dedi.

BU İTTİFAKTAN ÜLKEYE BİR HAYIR GELİR Mİ?
MHP Genel Başkanı ve MHP yönetiminin vicdan sahibi ülkücülere, 'Evet' diyen ülkücülere 'zavallı' dediğini, 'uşak' dediğini de hatırlatan Erdoğan, "Büyük Birlik Partisi, haktan yana, adaletten yana, insanlıktan yana tavrını belirledi. Görüyorsunuz. Kendi arkadaşlarına baskı yapıyorlar, ülküdaşlarına baskı yapıyorlar, sanatçılara, sivil toplum örgütlerine, yazarlara, il başkanlarına, milletvekillerine, belediye başkanlarına baskı yapıyorlar. Genel Başkan diyor ki 'Kim ki bu değişikliğe evet derse hakkımı onlara helal etmeyeceğim' Bizi baskı yapmakla, bizi mahalle baskısı yapmakla suçlayanlar; yani CHP, yani MHP, yani BDP asıl baskıyı millete kendileri yapıyorlar. CHP'nin, MHP'nin, BDP'nin halk oylaması kampanyaları birbirini aratmıyor. Şuraya dikkatinizi çekiyorum; bu Anayasa değişikliğine kim karşı? CHP, MHP, BDP, Türkiye Komünist Partisi, İşçi Partisi, YARSAV, bir kısım medya, çeteler karşı. Bu ittifaktan ülkeye bir hayır gelir mi, bu ittifaktan ülkeye bir yarar gelir mi?" dedi.

ZİHNİYETİNİ KONUŞMUYOR, KENDİNİ KONUŞUYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 27 Mayıs ve 12 Eylül'de hukukun siyasallaştığını söylediğini hatırlatan Erdoğan, "27 Mayıs zeminini hangi zihniyet hazırladı? CHP zihniyeti. Belli oluyor zaten. Şu andaki CHP Genel Başkanı daha yeni siyasete soyunmuş belli. Zihniyetini konuşmuyor, kendini konuşuyor. Kılıçdaroğlu, o dönemde doğmadığı ve siyasette olmadığını söylüyor. CHP Genel Başkanı işine geldiği zaman da CHP, 'Türkiye'nin en eski partisi ve Atatürk'ün partisi' diyor. Aynı CHP Genel Başkanı, kadrolaşmak için 3 bin hakim ve savcı alan CHP'nin Adalet Bakanları Mehmet Moğultay'la, Seyfi Oktay'la yüzleşmiyor. Tam aksine onlarla kol kola dolaşıyor. Sayın Genel Başkan, tereciye tere satma. Bu millet her şeyi çok iyi biliyor. Tereciye tere satılmaz. Benim milletim her şeyi çok iyi biliyor. CHP'nin yargıyı nasıl siyasallaştırdığını çok iyi biliyor. Yargının, CHP'nin nasıl arka bahçesi haline geldiğinden hiç söz etmiyor. Bunu şahsım olarak ben yaşadım, ben. Bana cezayı kesen Yargıtay'daki üst dairenin mensuplarının, daha sonra CHP'nin üst kurullarında nasıl yer aldıklarını çok iyi biliyoruz. Sen kime anlatıyorsun? Onların zihniyetlerini de çok iyi biliyoruz. Evet, yargının siyasallaşması tehlikelidir. O zaman gel sen de bu Anayasa değişikliğine 'Evet' de. Evet, doğru söylüyorsun. Tuzun kokması iyi değildir. Öyleyse gel, sen de 12 Eylül'de 'evet' de. Dün bir televizyon programında, SSK'ya nasıl terör örgütü mensuplarını aldıklarını anlatıyor. Kendisi genel müdür ya. Bunları nasıl aldıklarını anlatıyor. Neymiş efendim, bu örgüt üyeleriyle bir tanışıklığı yokmuş. Hükümlü kadrosundan bunları işe almış. Başka hükümlü yok muydu? Onları alsaydın? Niye onları almıyorsun da terör örgütü mensuplarını alıyorsun? Kadrolaşma bu CHP'nin genlerine işledi, genlerine'' dedi.

AK PARTİ İKTİDARI HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜYLE MASAYA OTURMAZ
AK Parti'nin terör örgütüyle pazarlık yaptığı iddialarına da cevap veren Başbakan Erdoğan, ''AK Parti iktidarı hiçbir terör örgütüyle masaya oturmaz, pazarlık yapmaz, müzakere etmez. Terör örgütünün son dönemde eylemsizlik kararı almasını, sanki bir müzakerenin ve anlaşmanın sonucuymuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Açık söylüyorum, bu bir yalandır, iftiradır'' dedi.

YENİ BİR TÜRKİYE UYANACAK
Başbakan Erdoğan, konuşmasında, CHP, MHP ve BDP'ye oy verenlere seslendi. Bu üç partiye oy verenlere hitaben, ''Geliniz, elinizi vicdanınıza koyunuz ve darbe anayasasını ayaklarımızın altına alalım. 12 Eylül'de AK Parti oylanmayacak. Kim hangi teşkilatı yaparsa yapsın. Kim hangi kötülemeyi yaparsa yapsın. Şuna dikkat edin. Bunlar hiç Anayasayı konuşuyor mu? Anayasa'nın içeriğinde ne var ne yok, dikkat ederseniz bunu hiç konuşmuyorlar. Başka şeyler konuşuyorlar. Çünkü darbe anayasasını savunacak yanları yok. Parlamentoda oy kabinine girmediler. Kürsüye çıktılar Anayasa'yla ilgili metni konuşmadılar. Başka şeylerle meşgul oldular. Aynı şekilde BDP de oy kabinine gitmedi. Orada 'Hayır' demediler ama şimdi hangi yüzle, benim milletimin, vatandaşımın karşısına geliyor diyor ki 'Ben her ne kadar oy kabinine gidip Hayır demediysem de siz sandığa gidin Hayır deyin' Ne demek bu? Bu millet enayi mi? 12 Eylül'de ben diyorum ki 'Sayın Kılıçdaroğlu kendi durumunu düşünsün'. Çünkü, ne olacak onu düşünsün. Sıkıntısı var. Çünkü yeni bir Türkiye uyanacak'' dedi.

Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Güneykaya Belde Belediye Başkanı ve 4 meclis üyesi, Başbakan Erdoğan'ın Sivas'a gelişini fırsat bilip MHP'den istifa edip AK Parti saflarına katıldı. Partilerinden istifa ederek, referandumda 'Evet' oyu kullanacaklarını açıklayan Güneykaya Belde Belediye Başkanı Mehmet Akpınar ve beraberindeki 4 meclis üyesi, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Sivas'a geldiği gün AK Parti rozeti taktılar. AK Parti Sivas Teşkilatı'nın düzenlediği mitinge katılarak Başbakan Recep Tayip Erdoğan'la görüşmek isteyen Akpınar ve meclis üyeleri, isteklerinde başarılı olamadı. Bu arada, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın partililere hitap ettiği sırada kızı Sümeyye Erdoğan ise, partililerle bol bol sohbet etti. Mitinge, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve çok sayıda parti yöneticisi katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile