Başbakan Yardımcısı Arınç: 'Bundan Sonraki Hedefimiz Yüzde 60 Oy Almak'

Başbakan Yardımcısı Arınç: 'Bundan Sonraki Hedefimiz Yüzde 60 Oy Almak'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son anketlerde AK Parti'nin oyunun yüzde 54 olarak çıktığını belirterek, "İddiamız bundan sonra yüzde 60 oy almaktır" dedi.

Partisinin Bursa teşkilatının Merinos Kongre Kültür Merkezi'ndeki bayramlaşma törenine katılan Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'nin son 10 yılda büyük bir atılım gerçekleştirdiğini, AK Parti olarak verdikleri tüm sözleri tuttuklarını ifade etti.

AK Parti'nin tabela partisi olmadığını anlatan Arınç, "Biz Türkiye'de yüzde 50 oy almış. Son seçimde 21,5 milyon oyla, oyların yarısını almış siyasi partiyiz. Bütün anketler bugünkü oyumuzu yüzde 54 olarak gösteriyor. İddiamız bundan sonra yüzde 60'a çıkartmaktır. Hayal değil, bütün hayaller gerçek oldu. AK Parti iktidarında sözünü verip yerine getiremediğimiz hiçbir şey yok. Millet için çalışacağız. Millet de bize desteğini verecek" dedi.

AK Parti'nin üçüncü mahalli seçimlerde de başarısını ortaya koyacağını öne süren Arınç, "Eminim ki AK Parti’li belediyeler önümüzdeki yerel seçimlerde de başarılı olacak. Eksik varsa, düzelteceğiz. İşsizlik oranları, yeni yatırımlar, Merkez Bankası'nın rezervleri ve ekonomik göstergelerden güzel haberler var. İşsizlik oranı yüzde 8 ile muhteşem bir başarı olarak açıklandı. Türkiye'de işsizlik giderek azalıyor. Bu AK Parti ekonomisinin en büyük başarısıdır. Bugün AB üyesi pek çok ülkede sıkıntılar giderek artmıştır. Merkez Bankası rezervimiz 27 milyar dolardan 103 milyar dolara yükseldi. 2001 krizinde 20 banka battı, 40 katrilyonluk yük milletin sırtına yüklendi. Repo faizleri gecelik yüzde 20 bini bulmuştu. Yüzde 139 faizle borçlanıyorduk. Eskinin kötülükleri, yanlışları unutuluyor. Hepimiz iyi noktada olunca o günlerden fazla bahsetmiyoruz. AK Parti’nin başarısını bir kez daha görmek için geçmişle bugünü mukayese etmek lazım. IMF'ye olan 27,5 milyar borcu ödedik. Şimdi şaka değil, IMF'ye 5 milyar dolar kredi vereceğiz. 1 milyon doları dışarıdan bulamazdık, şimdi al sana kardeşim diyoruz. Hazinemiz güçlü. Emekli maaşını arttırıyoruz, daha da arttıracağız. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor. Sen iyi ve dürüst çalışırsan, millet için gece gündüz alın teri dökersen Allah'tan istersen verir" diye konuştu.

Tüm Bursa milletvekilleri, belediye başkanları ve yöneticiler ile 5 bine yakın vatandaşın katıldığı bayramlaşmada konuşan AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın da, Bursa'da tüm kesimleri kucakladıklarını kaydederek, "Ramazan ayında 5 bin kişi iftarını huzur ortamı da açtı. 60 binin üzerinde yeni üye yaparak Bursa'daki sayımızı 250 bine çıkardık ve Türkiye birinciliğini kazandık. Takım halinde çalışıyor. AK Parti'nin hizmetlerini milletimize anlatıyoruz "dedi

Yalçın, milletin günü birlik kararlar yerine uzun vadeli, toplumun taleplerine cevap verecek projeler istediğini, bunun için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

"YETERKİ ÇELME TAKMAYIN"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, dünyanın en güzel uygulamalarını yaptıklarını, zaman zaman çelme takma olayıyla karşılaştıklarını bildirdi. Yaptıkları işi ibadet olarak gördüklerini kaydeden Altepe, "Bugüne kadar 1100 proje ortaya koyduk. 150 yılda bir yapılan stadyum, 133 yıl sonra yapılan büyükşehir binası, kişi başına en yüksek raylı sistem Bursa'ya kazandırılıyor. Bu konuda herkesin destek olması lazım. 110 yıl önce yapılan projeler şu anda hayata geçiyor. Bizler sadece çağdaş kente yapılması gerekenleri yapıyoruz. Birileri de engel olmaya çalışacak. Bize de düşen çalışmak, üretmek. Bizler katılımcı yönetim tarzıyla, şeffaf yönetim sergiliyoruz. Her şeyimiz açık. Geçtiğimiz dönemlerde neler yapılıyor, kaça mal oluyordu. Şimdi rakamlar ortada. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin ne derecede dürüst çalıştığını herkes görüyor. Bu konuda inşallah her alanda olduğu gibi teşkilatımızın yüzünü kara çıkartmayacağız. Bu kentin her köşesine eser kazandırmak bizler için büyük heyecan. Bizler de bu heyecanla gece gündüz çalışıyoruz. Bursa ile yatıp Bursa ile kalkıyoruz. Yeter ki katkı koyacak kimse olsun. İş yapıldıktan sonra herkes konuşur. Gelin projenizi verin diyoruz, tüm siyasi partilerden katılım ve destek istiyoruz. Bunları maalesef alamıyoruz. Eski büyükşehir belediye başkanları dahil herkes Bursa için çalışıyor. Bursa'da eski büyükşehir belediye başkanları doğal meclis üyesi. Bundan daha fazla katılımcılık olur mu? Bu dönemde Bursa'ya eserler kazandırıyoruz.

Yıllardır hayal olan, konuşulup da yapılmayanlar birer birer bu dönemde yapılıyor. 150 yılda bir yapılan stadyumdan, 133 yıl sonra yapılan büyükşehir binası, çevre bilim teknoloji merkezinden, büyük meydanlara, parklara kadar hep bu dönemde kazandırılıyor. Şehrin her yerine sosyal tesis ve tarihi kültürel tesis yapılıyor. Uludağ'dan sahillere kadar her alanda çalışmalar yapılıyor. Alt yapı üst yapı çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor. Şehrin doğusuna da metro hatlarını uzatıyoruz. 2013 yaz ortasında bunlar da tamamlanacak. Kişi başı en yüksek raylı sistem Bursa'da olacak. Şehir içi tramvay hatlarına başladık. Bu hat doğuya batıya her yöne uzayacak. 2-3 yıl içinde Bursa'nın vizyonu bir kat daha değişecek. Avrupa kenti olduğunu bir defa daha gösterecek. Binaları yıkarak yaptığımız yollar. Otopark çalışmaları, teleferiğin yenilenmesi, turizmi patlatacak tesisler, marka oteller bu dönemde gerçekleşiyor. Bursa'da sanayiye yol gösteren vizyon belediyecilik var. Raylı sistem araçları Bursa'da üretiliyor, Avrupa'da görülmeyen otoparklar burada üretiliyor. Bizler ne söylediysek yaptık. Teşkilat mensuplarımızla birlikte yapmaya devam edeceğiz. İstanbul ile deniz ulaşımı konusunda sıkıntı yaşanmıştı. Bize görev düştü. Bu konuda şirket kurduk. Kimse inanmadı. Ama herşey bitti. Sözleşmeler ve anlaşmalar bitti. Dün ilk gemilerin imzasını attık. Yakında gemiler Bursa'da hayırlı uğurlu olsun. Bu işler sözle değil icraatla oluyor. İlçe belediyelerimizle Bursa altın dönemini yaşıyor. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 21 köprü ve kavşak inşaatı ile büyükşehir tarihinde son 11 yılda yapılana 3,5 yılda ulaştık. 188 milyonluk kamulaştırma ile belediye tarihinde 16 yılı kapsayan kamulaştırma yaptık. 4 ay sonra 24 milyon lira daha yapıp 20 yılda yapılmış rakama ulaşacağız. 330 kilometre yol yaptık. 4 dönemde 22 tesis yapılmıştı. 99 spor tesisi inşa ettik. Tarihi eser dalında biten ve bitmek üzere 155 tarihi eser projemiz var. T 1 hattı ile bir dönemde 26,5 km raylı sistem yapıyoruz. Terminale de uzanacağız. Söz verdiğimiz tüm konularda 4 yılda kendimizi aştık. Bizim proje üretme sorunumuz yok. 1100 projemiz var. Oturduğumuzda 1100 proje daha üretiriz. Yeter ki kaynak olsun. Bu dönem Bursa konuşuluyor" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile