Başbakan Yardımcısı Arınç’tan Hamas Açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Hamas ve Halid Meşal’e Türkiye’den milyon dolar tahsil edildiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.


Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Arınç, demokratik seçimler sonucunda Hamas’ın kurduğu bir hükümet bulunduğunu dile getirdi. Halid Meşal’in, Türkiye’de yaşayacağı bilgisinin gerçeği yansıtmadığına dikkat çeken Arınç, “Türk hükümeti tarafından veya farklı kaynaklardan kendilerine şu kadar milyon dolar tahsis edileceği de gerçek değildir. Bunları rahatlıkla söyleyebilirim. Hamas ve diğer örgütlerin birleşerek Filistin hükümetinin güçlendirilmesi ve Filistin-İsrail arasındaki barış sürecinin daha çok realize edilmesi Türkiye tarafından amaçlanmaktadır.

Filistin sorunu kendisi başlı başına yılların sorunudur. Türkiye, bu konuya yakından ilgi duymaktadır. Filistin’deki birlik, bütünlüğün, güçlenmenin Filistin halkının yararına olacağına inanmaktadır. Hamas ve onun başındaki kişiler de bu süreçte önemli kişilerdir. Ama ilişkimiz sadece bunlarla sınırlıdır.” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile