Başbakan Yardımcısı Babacan G-20 toplantısı öncesi konuştu

Başbakan Yardımcısı Babacan G-20 toplantısı öncesi konuştu

G-20 Maliye ve Ekonomi Bakanları Toplantısı`na katılmak üzere Paris`te bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, G-20 Maliye ve Ekonomi Bakanları Toplantısı öncesi kaldığı otelde Türk basın mensuplarına, yapacağı ikili temasları ve G-20 toplantısında ele alınacak konuları anlattı.

Küresel kriz hakkında da konuşan Ali Babacan, Avrupa`daki ekonomik krizin iyi yönetilmemekten kaynaklandığını ifade etti.

Avrupa`da birçok ülkenin koalisyon hükümetleriyle yönetilmesinden dolayı gerekli kararları alamadıklarını ve böylece ekonomik krizin ve bütçe açığının arttığına işaret eden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, çözümün kolay olduğunu belirtti. Krizin istenmesi durumunda kolaylıkla çözülebileceğine vurgu yapan Babacan, Türkiye`nin G-20 ile OECD nezdindeki konumunun diğer ülkeler tarafından ilgiyle izlendiğini ve Türkiye`nin başarısının sık sık sorulduğuna şahit olduklarını belirtti.

Türkiye`nin ekonomisindeki gücün, güçlü bir iktidar tarafından yönetilmesinin semeresi olarak gördüğünü ifade eden Ali Babacan, Avrupa`nın Türk ekonomisindeki iyileşmeyi görmesinin güzel olduğunu ve aslında Avrupa ülkelerinin de aynı yolu izleyerek ekonomik krizin üstesinden gelebileceğini kaydetti.

Avustralya başbakan yardımcısı, Avustralya maliye bakanı ve Brezilya maliye bakanı ile görüşmelerde bulunacağını belirten Babacan, G-20 Maliye ve Ekonomi Bakanları Toplantısı sırasında da kısa temaslar gerçekleşecek. Toplantıda, 2-3 Kasım`da Cannes`da yapılacak G-20 zirvesinin hazırlıkları, küresel ekonomik kriz, Avrupa`daki bankaların borç sorunları ayrıntılı bir şekilde masaya yatırılacak.

Babacan, AK Parti`nin Kızılcahamam toplantılarına katılmak üzere bu akşam Paris`ten Ankara`ya dönecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile