Başbakan Yardımcısı Çiçek: Öcalan'la ilgili yazılanlar, o kesimin 'olsun' diye temenni ettikleridir

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile devletin anlaştığı yönünde çıkan haberleri değerlendirdi. B

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile devletin anlaştığı yönünde çıkan haberleri değerlendirdi. Bakan Çiçek, "Gazetede yazılanlar o kesimden bazılarının 'bunlar olsun' diye sözleri, beyanları ve temennileridir. O tarafın bir kısım temennileridir.'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz'ün babası Prof. Dr. Mustafa Öz tarafından Konya'nın Bozkır ilçesinde yaptırılan erkek öğrenci yurdu ve Mavi Tünel inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Cemil Çiçek ve beraberindeki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun ile ailelerini Bozkır ilçesinde Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve partililer karşıladı. Bakan Çiçek, ilk olarak ABD'de yaşayan kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz'ün babası Prof. Dr. Mustafa Öz'ün yaptırdığı Mustafa ve Suna Öz Üniversite Erkek Öğrenci Yurdu inşaatında incelemelerde bulundu. Yurt ile ilgili Mustafa Öz'den bilgiler alan Bakan Çiçek, ardından Selçuk Üniversitesi (SÜ) Bozkır Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret etti. Burada Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yılmaz'dan okulun eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, bir gazetecinin ''Teröristbaşı Abdullah Öcalan ile terörün bitirilmesi konusunda devletin anlaştığı'' yönünde iddialarla ilgili görüşünü sorması üzerine, referandum öncesinde de benzer konuların gündeme taşındığına dikkat çekti.

Çiçek şöyle konuştu: ''Halk oylaması öncesinde de buna benzer haberler çıkmıştı. Bunun cevabı o zaman verildi. Gazetede yazılanlar o kesimden bazılarının 'bunlar olsun' diye sözleri, beyanları ve temennileridir. O tarafın bir kısım temennileridir.'' dedi.

VATANDAŞA, 'BAŞBAKANA İFTİRA ETME' UYARISI

Cemil Çiçek'in açıklamalarını yaptığı sırada bir vatandaş geçirdiği trafik kazası sonrası tedavi masraflarıyla ilgili bir şikâyetini anlatmak istedi. Başbakanın kaza geçirenlerden masraf alınmayacağı yönünde açıklamalarının bulunduğunu hatırlatan vatandaş, Cemil Çiçek'ten yardım istedi. Bunun üzerine Çiçek, vatandaşı 'Başbakan'a iftira etme' diye ikaz etti. Başbakan'ın böyle bir sözü olmadığını ifade eden Çiçek, ''Yardım istemek ayrı bir şeydir, Başbakan'a iftira atmak başka bir şeydir. Başbakan bu sözü ne zaman, nerede dedi? Biz, burada umumi işleri konuşuyoruz. Şahsi talepleri ortaya atarsanız, bu fırsatçılık olur. Bunların konuşulacağı yerler ayrıdır.'' uyarıda bulundu. Daha sonra ilçe merkezine gelen Çiçek, burada vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı.

Çiçek ve beraberindekiler ardından Mustafa Öz Halk Sağlığı Merkezi'ni ziyaret ederek, görevli doktorlardan bilgi aldı. Bozkır ilçesi sınırlarında inşaatı devam eden Mavi Tünel'i de gezen Devlet Bakanı Çiçek'e, DSİ 4. Bölge Müdür Yardımcısı Mevlüt Pınarkaya çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bakan ve beraberindekiler daha sonra Ankara'ya gitmek için ilçeden ayrıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile