Başer: Anayasa Devlet İle Bireyler Arasında Yapılan Bir Sözleşmedir

AK Parti Yozgat milletvekili 3. sıra adayı Avukat Yusuf Başer, anayasanın devlet ve bireyler arasında yapılan bir sözleşme olduğunu söyledi.

AK Parti Yozgat milletvekili 3. sıra adayı Avukat Yusuf Başer, anayasanın devlet ve bireyler arasında yapılan bir sözleşme olduğunu söyledi.

    Aydıncık Eğitim Gönülleri Derneği tarafından Aydıncık Belediye Düğün Salonu‘nda ‘Sivil Anayasa’ konulu konferans düzenlendi.

    Konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti milletvekili adayı Yusuf Başer, demokrasi ve özgürlük için yeni anayasanın önemine vurgu yaptı.

    Türkiye‘nin daha çağdaş ve demokratik, kişilerin hak ve özgürlüklerini koruyan yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu kaydeden Başer, "Herkesin haklarını koruyan demokratik, sivil bir anayasa istiyoruz. Eşit vatandaşlık zümre farkı, etnik kimlik din-mezhep ve cinsiyet ayrımı gözetilmeksizin eşik haklara sahip olmak. Hak ve özgürlükler yasalar önünde Türk, Kürt, inançlı inançsız, kadın erkek gibi hiçbir ayrım yapılmadan eşit haklara sahip olmak. Hukuk bütün vatandaşlara eşit uygulanmalı ve üstünlerin hukukuna değil hukukun üstünlüğü olmalı." dedi.

    Türkiye’nin gelişmesi için yeni anayasa ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Başer, “Ülkemizde inanıyoruz ki 12 haziran seçimlerinden sonra AK Parti iktidarı halktan aldığı destekle halkın talep ve isteklerini yerine getirecektir. Ülkemizin gelişmesine çok büyük katkı sağlayacak yeni sivil anayasanın hayata geçirilmesiyle Türkiye her alanda daha fazla gelişim süreci yaşacaktır. Vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayan unsurlar ortadan kalkacak hukukun üstün olduğu demokratik bir zemin olacak." dedi.

    Aydıncık Eğitim Gönülleri Derneği Muhammed Öztürk de siyasi partilerin ülke menfaatlerini ve halkın menfaatini ön planda tutarak sivil anayasanın 12 Haziran seçiminden sonra bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Öztürk, Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından en önemli sürecin yeni anayasa süreci olduğunu ifade etti.

    Konferansa Aydıncık Belediye Başkanı Bahattin Özger, AK Parti İlçe Başkanı Burhan Koçak, Aydıncık Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Muhammed Öztürk, ilçe ve belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile