Bu nüfus artışının global zorlukların yanı sıra, kimya endüstrisi için pek çok fırsatı da beraberinde getirdiğini aktaran Hammes, "Kimyaya dayanan yenilikler, global zorlukların ele alınmasında önemli bir rol oynayacak" dedi.
BASF'nin 2020'de 110 milyar avroya çıkması hedeflenen cirosunun yüzde 45'ini gelişmekte olan pazarlardan elde etmeyi planladığını kaydeden Hammes, şirketin 2020'de 22 milyar olarak gerçekleşmesi beklenen FAVÖK rakamına ulaşmak için ise inovasyon ve Ar-Ge'nin büyük önem taşıdığına inandığını dile getirdi.
- BASF dünya turu
BASF'nin ocak 2012'de Almanya Mannheim'de başlayan dünya turu, İstanbul'dan önce 10 şehirde daha gerçekleşti.
BASF, etkinlik kapsamında bitki koruma ürünlerinden elektromobilite çözümlerine; modern yalıtım malzemelerinden sürdürülebilir beton teknolojilerine kadar 10 farklı inovasyon tanıttı.
AgCelence, Consumer Driven Innovation,Ecoflex-Ecovio, Elastopave, Emobility,New Concrete Technology,Pure Balance, smart forvision ve Windy Future temalarına sahip 10 ayrı BASF standını ziyaret eden katılımcılar, yetkililerden BASF'nin sunduğu çözümlere ilişkin detaylı bilgi aldı.
- Dünya çapında 110 binin üzerinde çalışanı var
BASF, 2011 yılında 1,6 milyar avro olan Ar-Ge harcamalarını 2012 yılında 1,7 milyar avroya yükseltti.
Şirket geçen yıl pazara 250'den fazla yeni ürün çıkartırken, Ar-Ge departmanlarında çalışan kişi sayısı da 2011 yılına göre yüzde 3,9'luk artışla 10 bin 500'e ulaştı.
Bu çalışanlar aracılığıyla 3 bin farklı proje yürüten şirketin portföyünde kimyasallardan plastiklere, bitki koruma ürünlerinden petrol ve doğalgaza kadar birçok ürün yer alıyor.
2012 yılı sonu itibarıyla dünya çapında 110 binin üzerinde çalışanı bulunan ve bu dönemde satışları 72,1 milyar avro olarak gerçekleşen BASF'nin hisseleri Frankfurt,Londra ve Zürih borsalarında işlem görüyor.