Bashekim Delier Açiklamasi 'Vaka Sayilarindaki Düsüs Saglikçilarimizin Motivasyonunu Arttirdi'

Bashekim Delier Açiklamasi 'Vaka Sayilarindaki Düsüs Saglikçilarimizin Motivasyonunu Arttirdi'

Fatsa Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Alper Delier, korona virüs ile ciddi mücadele edildigini ve suan vaka sayilarindaki düsüsün tüm saglikçilarin motivasyonunu arttirdigini belirterek, bu düsüste asilamanin büyük etkisi oldugunu söyledi.

Fatsa Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Alper Delier, tüm dünyayi etkisi altina alan korona virüste, ilerleyen süreçle birlikte asilama evresine geçtiklerini belirtti.

Ildeki hastaneler ile kiyaslandiginda asilama sayisi anlaminda en öndeki kurumlardan biri olduklarini belirten Delier, “Fatsa Devlet Hastanesi olarak 60 Bin civarinda asilama yapmis bulunuyoruz. Korona virüs baslamadan önce yirmi tane yogun bakim yatagimiz vardi. Bu süreçte yogun bakim yatak sayisini 61’e kadar yükselttik. Pandemi ile mücadelede güzel sonuçlar aldik. Hasta sayisinda ciddi düsüsler yasandi. 40 yogun bakim hastamiz varken, su anda bu rakam bir elin parmagindan az. Bu düsüs personelimizin de motivasyonunu artirdi. Tüm personelimiz insanüstü bir emek ve fedakarlik gösterdi, onlarin bu üstün gayreti sayesinde süreci kontrol altina almayi basardik. Hepimiz bu anlamda çok mutluyuz” dedi.



"Herkes asisini vurdursun"

Bashekim Dr. Alper Delier, hastanenin sadece Fatsa’ya degil, civardaki ilçelere de hizmet verdigini ifade ederek, “Saglik Bakanligimiz, vatandaslar MHRS sistemi üzerinden randevu alarak asiya gelsin istiyor. Bunun sebebi ise insanlar arasindaki temasi en aza indirmek. Bu nedenle vatandaslarimizdan ricamiz da MHRS sistemi üzerinden randevularini alarak saatinde asi poliklinigine gelmeleridir. Herkes asisini vurunsun. Tavsiyemiz sosyal mesafe ve hijyen kurallarina uyulmaya devam edilmesidir. Bu hastaligi milletçe hep birlikte atlatacagiz" seklinde konustu.



"Günlük yaklasik 3 bin poliklinik muayenesi"

“Günlük poliklinik muayenesi 2 bin 500 ile 3 bin arasinda” diyen Fatsa Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Alper Delier, “Günlük sürüntü kapasitesi bin 800, aktif 61 yogun bakimimiz mevcut (8 tanesi yeni dogan yogun bakim) hastanemiz PCR Laboratuvarinda günlük 500-1700 arasinda numune çalisilmaktadir. Ünye, Akkus, Kumru, Korgan, Aybasti Devlet hastaneleri ve diger ilçelerin Toplum Sagligi Merkezleri’nden alinan numuneler hastanemiz PCR Laboratuvarinda çalisilmaktadir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile